dijous, 4 d’abril del 2013

Multiracial

Sé que amb aquest títol puc tenir  visites cercant altre contingut que el que jo proposo, però amb l’ús de la poca llibertat que tenim, encara ho puc fer.
Se m'acut pensar que amb la globalització actual, hem accelerat molt la barreja de cultures i races del nostre planeta, ja no és gens estrany veure parelles de diferents races passejant un cotxet de nadons. Això a la meva manera de veure, pot portar en futurs no massa llunyans, de veure una persona de color d’ulls orientals amb cognoms catalans, per exemple. Hi han moltes més combinacions possibles i potser encara més rares.
Amb els anys, que nosaltres ja no veurem, em pregunto si anem cap a una raça única, amb només unes minories de raça autèntica, que a la llarga seran preservades tal com tribu d'indis en una reserva.
Si tinc raó, com seria aquesta classe dominant? Les llegendes s'escriurien sobre guerres entre cultures i colors o simplement seriem catalogats com un graó més després del homo sapiens?
Si hi ha algun científic a la sala que m’ho aclareixi, abstenir-se futuròlegs amb boles (de vidre). 

15 comentaris:

Joana ha dit...

Cert, ho veiem cada dia.
Doncs escolta potser surt una raça més tolerant i sense tantes tonteries...
Per el meu net, amb 4 anys, és de lo més normal tenir una novieta ben negre, a mi això m'agrada, viuen la multiculturalitat des de ben petits, cosa que ens estalvia la incomprensió.

Anònim ha dit...

No estaria pas malament :-) El final del post, per això, ambla marca Garbí. Ja m'agrada!

El porquet ha dit...

Tal com som, encara sortirà un grupet d'aquests que seran de mil-i-un codis genètics diferents, i s'autoproclamaran la raça autèntica hereva de les races pures de l'antiguitat. Sona molt a Joc de Trons o al Senyor dels Anells, però temps al temps...

jpmerch ha dit...

Fins i tot podrem veure xinesos rossos amb la pell negra, no serà ni bo ni roí però resultarà molt curiós.

Alba ha dit...

Visca el mestisatge cultural i social!!! Jo sóc una mica futuròloga, així que m'abstindré.... :-))

Sergi ha dit...

Doncs jo seré políticament incorrecte i reconeixeré que no m'agrada la idea que desapareguin les races.

En primer lloc és una cosa contrària a la supervivència de l'espècie: com menys diversitat, més probable és una aniquilació total a partir d'una circumstància adversa.

I en segon lloc, el mestissatge total també és una pèrdua de diferència i, per tant de riquesa. També parlaríem tots anglès (o xinès) i menjaríem hamburgueses (o arròs tres delícies)? Hi hauria un Wert mundial que ens uniformitzaria amb una igualtat global?

Precisament el que té de bo viatjar és veure realitats diferents: llengües, cultures, costums i, sí, també rostres, mirades i cossos diferents.

Sergi ha dit...

He de dir que el concepte de raça no és aplicable als humans, si mal no recordo de les classes que vaig fer. Hi ha moltes ètnies diferents i tots som de la mateixa espècie, així que no serà per la barreja que farem un pas endavant per superar els sapiens. És d'esperar que hi acabarà havent evolució, però ja veurem si serà natural o artificial. Hem arribat a un punt que controlem aquestes coses, així que el futur és difícil de predir, igual que quin serà el fenotip dominant en un futur si segueix el mestissatge. Però pot ben ser com dius tu, emulant tantes obres de ciencia ficció i demostrant que la realitat sempre acaba sorprenent més.

A tall personal diré que cadascú està molt acostumat a la seva ètnia i veu molt marcats els caràcters de les altres, però quan hi ha una barreja els trets es suavitzen i em sembla que els resultats són força suggeridors.

kira permanyer ha dit...

la meva filla va a tercer de primaria i estan fent un projecte sobre l'evolució de l'home (i la dona li recordo jo...). Si vols li dic que es passi per aquest bloc...;-)

Sícoris ha dit...

Sense ser científica ni futoròloga (déu me'n guard!), sí que m'atreveixo a pronosticar que les diferències no vindran donades per la raça (concepte erroni, com diu en XeXu), sinó com ha passat sempre, per la pela, que aquesta sí que no té codi genètic.

rits ha dit...

Com que no sóc ni futuróloga ni científica, la veritat no sé massa què pensar. No hi havia pensat mai.

Em miro els comentatris :)

M. Roser ha dit...

Penso que serà fantàstic,veure tanta varietat humana, a mi m'agraden molt, les diferencies i els contrasts...
Parlar de races avui dia , em porta records d'èpoques poc agradables...
A la meva família hi ha una nena filla de pare africà negre com un carbó i de mare catalana , blanca com la neu...La nena és de color de cafè amb llet i té un nom català i un swahili...

Visca la diversitat.

Carme Rosanas ha dit...

Les barreges sempre són maques...

El comentari den XeXu aclaridor.

No crec i espero que mai no hi hagi minories considerades d'ètnies autèntiques. No tindria cap sentit ni ajudaria a ningú.

Marion ha dit...

Vaja, ara que anava a treure la meva bola de vidre... Tu t'ho perds! :P

De totes maneres, així, sense la bola de vidre, em sembla que és impossible saber cap on va el futur de la nostra espècie. Sobretot quan te n'assabentes de coses com que una famosa ex-cantant anglesa, casada amb un famós futbolista anglès, va tenir una nena "a la carta". O sigui, escollint el sexe, el color dels ulls i dels cabells i pots comptar quines coses més.
No sé jo si això és evolucionar. Més que res perquè al final resultarà que només acabaran "evolucionant" la gent amb poder adquisitiu i a mi em sembla que això no és evolucionar gens ni mica.

Glo.Bos.blog ha dit...

Després d'aquesta barreja de races - o ètnies amb més propietat- després de ser contundentment multiracials, les guerres no seran per cultura, ni per color de pell, evidentment, però hi ha un motiu molt important que mou el món actual: el poder econòmic i que desencadena la guerra quan li convé.
I això ho dic jo, sense boles de cap mena.

Elfreelang ha dit...

home jo siria que això ja ens està passat pe un cantó barrejats o no tenim la "casta" dels milionaris que viuen a costa nostra" i per l'altra el poble que som els qui tenim el present i el futur més fotut....
ironies a part a mi la barreja ja m'està bé , de fet ja som tots, pobles i gent producte de mil barreges