dimarts, 2 de febrer del 2016

Zero de vuitanta

Aquests dies amb la presència de la passarel·la zero vuitanta, es fa més que mai, palesa la meva ignorància per la moda d’aquest tipus.
Heu vist mai aquests models pel carrer? Perquè jo no, mira que m’hi fixo, però no veig models amb aquestes peces, ni amb barrets gegants, ni amb roba futurista o retro i molt menys talles trenta quatre ensenyant els pits. Cosa prohibida actualment tal com anar sense samarreta.
Aleshores perquè serveix exactament? Va a un sector reduït d’alt nivell adquisitiu? Es tracta d’un posicionament de la marca a les botigues? Potser no té res a veure el que ensenyen amb el que ens acabaran venent? No ho sé, moltes preguntes a les que no trobo resposta i el que veig és que la gent es vesteix a les grans superfícies,  de draps fets per gent que les fa precàriament i perquè no dir-ho: il·legalment. 
Suposo que el nom de la desfilada deu venir donat per el fet de que el que mostren s’ho posen zero de cada vuitanta persones.

18 comentaris:

Sergi ha dit...

No em facis gaire cas a mi tampoc, que jo de moda entenc menys que d'arqueologia juràssica però a mi em sembla que en això de les desfilades els dissenyadors intenten fer alguna cosa semblant a art.

I la gent que va a veure les desfilades suposo que es diverteix veient els dissenys i deu pensar "oh, aquest dissenyador té molt de talent, li compraré una samarreta blanca normal i corrent que porti el seu logo estampat".

cantireta ha dit...

A mi no em cap ( ni pel cap ni pels peus) pro entenc que és art per al cos, i que després ve la moda normal i ens en fa una adaptació. Com una novel·la per a lectors que no tenen prou nivell, vaja ;))

La corseteria fa el mateix, jo amb segons què a sota necessitaria un guardaspatlles, ombasaparà ;)))

Petons de (quasi) 1,80, salero.

xavier pujol ha dit...

Deu passar com en el menjar. No dubtem de l'art dels dissenyadors de roba o de plats, però la gran majoria seguim menjant els cigrons sense esferificar, la llonganissa sense deconstruir i pel carrer ens vestim amb roba sense transparentar.

Sergi ha dit...

Aquestes preguntes me les he fet molts cops, i la veritat és que aquestes desfilades infumables només serveixen per demostrar qui és el més extravagant. Després les botigues de roba agafen les idees menys transgressores per marcar tendència, decideixen què es portarà aquella temporada, i avall. La pregunta que ens hem de fer no és si hem vist pel carrer algun modelet dels de les passarel·les, sinó... realment volem veure modelets així al carrer? Jo espero no veure'ls mai.

Anna ha dit...

Jo no hi entenc gens del tema però també depén molt del dissenyador, no? Aquest matí esmorzant teniem posat el 324 i la desfilada de Sita Murt era roba ben normal (que no lletja però almenys si apte pels simples mortals com tu i com jo). Ara que n'hi ha algunes que no saps ni per on mirar ...

Oliva ha dit...

ELLS DIUEN QUE VENEN TENDENCIES...JO CREC QUE VENEN TONTERIA.
TENS RAO XAVIER,DESPRES DE DEIXAR UNA PICOTADA EN AQUEST RESTAURANTS AMB "MICHELINS",UNA ES PREGUNTA,I ARA ON ANEM A DINAR?.

jomateixa ha dit...

La conclusió final és fantàstica!

Carme Rosanas ha dit...

A mi també n'encanta la teva conclusió final!!! Zero persones de cada 80... Ha, ha,mha, molt bo!

artur ha dit...

Jo també m'ho he preguntat a vegades. També és cert , que no he vist desfilada completa, per tant hi deu haver de tot, lo més normalet i lo "diferent" , potser, per animar una mica la desfilada també !! Qui sap? ;)

M. Roser ha dit...

Jo també ho he pensat moltes vegades, perquè ni pel carrer ni en algun esdeveniment, important o no, es veuen modelets com aquests...No sé que en deuen fer després si ningú els compra, a més suposo que això deu moure força diners...Amb els problemes que hi ha al món!!!
Bon vespre, Joan.

Consol ha dit...

No sóc una gran seguidora de desfilades. Les veig com un camp de creació de noves idees però, com tu, hi ha coses que trobo de mal gust i fins i tot algunes de delictives com és la promoció de l'anorexia en les dones. Sobre aquest últim tema crec que caldria més sensibilitat per part de la gent i campanyes de denúncia serioses.

Ada ha dit...

Sii, la veritat és que és roba molt extravagant, però jo crec que a les passarel.les es mostra la tendència, l'estil cap on van a anar els dissenys, els colors... i d'aquí és d'on treuen les idees per a dissenyar la roba que podem portar les persones comuns... i després vas a comprar i tot és igual!

Alfonso Robles Motos ha dit...

M'imagino que tot és negoci de marques i cases de roba, També, de vegades, perquè la gent bonica surti a la foto. La veritat és que després arriba Zara o El Corte Inglés i s'emporten el pastís.
El que és inadmissible és el prototip de models que utilitzen, cal reivindicar els home i dones del carrer, amb corbes i una miqueta de panxa

kira permanyer ha dit...

espero que el meu comentari et serveixi. Jo vaig cursar els meus estudis de disseny de moda fa molts anys amb molt bons resultats academics per cert...

Dintre del mon de la moda, la passarel·la representa un espai obert a la imaginació on la tendencia es el que es mostra. Cadascú la reflexa com millor vol/pot però no es el model en si el que es suposa que es per vendre. Això seria un passe privat.
Aqui per exemple si veus unes hombreres de dos metros no vol dir que t'hagis de posar això, si no que la tendència que ve son hombros amples. Com que es passarel·la, els dissenyadors aprofiten per deixar anar volar la imaginació...
i així amb teixits, colors... ect.
Espero que amb aquesta explicació gaudiu una mica de la passarel·la igual que de l'art no realista i us deixeu portar pels colors i les formes. Aqui tot s'hi val.

Elfreelang ha dit...

bona reflexió no veig per enlloc gent normal que vagi com les de la passerella..ui passarel·la

sa lluna ha dit...

Si hagués de vestir-e amb lo que porten aquestes noies, sortiria nua i no només perquè no m'agradi gens, sinó també perquè no hi cap ni un braç. meu. :(
La reflexió genial!
Aferradetes :)

sa lluna ha dit...

*vestir-me

Glo.Bos.blog ha dit...

Jo tampoc ho entenc gaire, penso que és com un aparador de les noves tendències que pretenen imposar. El cert és que mou molt diners, molts famosos veient-ho, moltes revistes fotografiant...