dijous, 24 de setembre del 2015

Algú els pot avisar?

Tant de polític, tant d’economista, tanta borsa, tanta xarrameca, tants de pressuposts i tanta tertúlia per no res. Algú podria avisar a tota aquesta gent que fins que no assumeixin els diners reals que té cada país, no sortirem endavant?. Han creat entre tots tal bombolla de diners ficticis, que quan parlem de tants milions, solen ser d’interessos que mai s’arribaran a pagar.
No trobo lògic que els països estiguin endeutats fins les celles i al mateix temps siguin creditors d’altres. Del què realment estem parlant és de la resta, entre el deute que tenim i els diners que hem deixat, però si obrim el calaix no tenim ni cinc.
Ens vàrem haver d’empassar que això era culpa nostre per especular amb els diners quan ells no han deixat de fer-ho ni en la més crua crisi. 
Si us plau, que algú em digui....no hi entens ben res, almenys dormiré millor, perquè és ben cert, que jo des de la meva incultura, ho veig així de clar.

8 comentaris:

Sergi ha dit...

És el problema dels diners virtuals. Van d'un cantó a l'altre, i tornen enrere, però no en veiem ni cinc. Tot és fictici, no existeixen. Mentrestant, els que deixem d'existir som nosaltres.

jomateixa ha dit...

Realment preocupant.
I he sentit que ve una altra crisi, doncs menys mal que (segons alguns) ja havíem superat l'actual, que si no...

xavier pujol ha dit...

De números en sé molt poc Joan.
Però no som mesells Joan. Sabem que hi ha buxaques que s'han omplert il·legalment a base de buidar les dels altres.

M. Roser ha dit...

Jo també té de dir que amb tots aquests números m'hi perdo, no entenc gran cosa...Això deu passar per sr de lletres,!!!( una bona excusa)
Bon vespre, Joan.

Elfreelang ha dit...

hi ha un munt de diners a les butxaques d'uns pocs aprofitats explotadors

Glo.Bos.blog ha dit...

Unes xifres amb tants zeros que maregen... i tots són virtuals!
Jo tampoc no entenc, Joan, ni un borrall.
:(

Consol ha dit...

I, en canvi, els fets són ben simples: els finencers que van jugar a la loteria i van perdre els han recuperat tots i més fent que els governs "democràtics" ens robessin a la majoria de ciutadans per donar-los-hi. Ara molts som més pobres i uns quants (pocs) més rics. Una jugada genial.

Relatus ha dit...

Tan de bo ara que encetarem país, ens ho expliquin millor.