divendres, 23 de gener del 2009

El totxo


Porto molts anys dedicat al tan tocat sector de la construcció i aquesta es la tercera crisi que visc , tot i que es molt més forta que les anteriors perquè es d’una magnitud mundial que ha arrossegat a molts altres sectors , haig de convenç-se’m a mi mateix de que sortirem d’aquesta encara que costi .
La cosa esta fatal i es respira mal ambient a l’empresa , tot es fa més feixuc i es gros , però es més pesat ara que quant havia tingut cinquanta persones al meu càrrec .
Crec que la única cosa que ens pot salvar es el fet que els bancs donin tan poca fiabilitat i que quant tornin a obrir una mica l’aixeta del crèdit i sense fer barbaritats com s’han fet fins ara la gent torni a comprar , fins i tot per invertir sense entrar en l’especulació de compro avui i venc d’aquí sis mesos . Donada la poca fiabilitat de les entitats financeres , qui tingui alguns estalvis , valdrà més que en compri un pis o un aparcament , doncs això li pot realment assegurar la seva jubilació . Si al llarg de la nostre vida hem arribat a comprar varis immobles , sabem segur que venent-los encara que sigui a baix preu , podrem disposar de diners , si tenim la vida solucionada sempre podem llogar alguna de les propietats i obtenir un sobresou .
Molta gent paga plans de pensions que son molt rentables, per l’entitat financera , però que per nosaltres ens té hipotecats tota la vida i al final no es cobra gairebé res . Mai un banc donarà la rendibilitat d’un immoble i ha de venir una crisi molt greu perquè ens toquin els immobles , en canvi en els últims mesos molta gent que tenia els seus estalvis per la jubilació ha vist com les hàbils mans d’alguns grups de finances se’ls hi han cruspit tot lo que tenien estalviat , i es irrecuperable .
Per tant , vist la volatilitat del diner i el bon preu que es pot trobar ara , qui tingui uns estalvis que els inverteixi perquè el més segur encara en aquest país es el totxo .
Tothom escombra cap a casa , ja ho sé , però en aquest cas es realment el que penso i donat que diuen que la població catalana ha de pujar molt més en els pròxims anys , el resultat es segur . Si podeu no ho dubteu , compreu.

3 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Una cosa tinc clara: el preu dels habitatges nous té la seva justificació en la repercusió del preu del sòl que el promotor ha pagat, però és en el preu dels habitatges usats on hi ha hagut el major desastre.
El meu veí ha venut el pis per 50, doncs jo en vull 60 (no seré menys que el meu veí, oi?)
Salut i calma, molta calma...

lisebe ha dit...

Hola Garbi:

Volia donar-te les gracies per pasar-te per el meu bloc l'altre día vaja desastre de post!!!, pero sí teniu tots rao, va ser en un moment de desesperació i semblava una pel.lícula de Fellini, ara que han pasat dos dies, les coses continúan mes o menys igual, encara zones de l'anoia sense llum, carreteres tallades, arbres sense recollir, però com no deu ser molt important tampoc, han dit massa cosa per la TV, i es clar la culpa sempre son dels mateixos.

Doncs ja veus, de totes maneres gracies i ja em veurás sovint per aquí.

Salutacions

Ana ha dit...

Nosaltres anem esperant des de lluny a que els preus baixin més per comprar res. A veure quan tornem com estan es coses...