dilluns, 17 de novembre del 2008

Festa Major


Garbi24 va néixer a Cassa de Pelras , un petit poble del baix Empordà, que com cada any per Sant Martí, el patró del poble, celebra la festa major en honor al Sant .
Fa vint-i-set anys que participo en l’organització de l’esdeveniment , que va començar amb molta força quant tenia divuit anys , juntament amb altres joves emprenedors del poble . En aquells temps treballàvem dues setmanes cada vespre per el muntatge d’un envelat molt casolà , però carregat de força de joventut a falta de pressupost . Tota la força posada en aquells quatre primers anys va desaparèixer , per falta potser de ajudes , de que tots començàvem a tenir parelles mes o menys estables , potser alguns es van cansar de treballar , alguns van marxar del poble ........El cas es que a partir de l’any 85 es va acordà de fer només una petita celebració al diumenge el mati , donada la falta de pressupost i la poca ajuda rebuda del ajuntament .
A partir de llavors continuem , alguns , preparant per tots els assistents , la celebració amb un cartell d’activitats amb concert a càrrec d’una coral , sardanes i un aperitiu popular per tots els assistents , acompanyat d’un còctel de cava que porto fent durant tots aquets anys i que aprofito per donar-me jo mateix un premi a la constància (per que si no no ho farà ningú :)). I que aquest any ja el varen fer els meus fills ( com passa el temps)



Aquets any es va fer a més una exposició de fotografia de casaments de gent del poble , en que la meva família era la única en tenir-hi quatre generacions i això sempre agrada de veure. Total un diumenge molt tranquil , interessant , amb família i molts de records de quant vivia en aquell poble .












3 comentaris:

Durazno chapeado ha dit...

Que bueno que sigue la tradición!

Carbassona ha dit...

Així m'agrada que continuis amb la tradició i ho ensenyis als teus fills. Felicitats.

Ana ha dit...

Doncs sí, jo et recolzo amb aquest premi a la constància! Segur que és ben bó aquest còctel!