diumenge, 6 de juliol del 2014

He acabat la protesta

Tot s’acaba tard o aviat, jo també he acabat el meu acte de protesta i torno. No sé si hauré aconseguit res amb el meu acte en el caire polític, però en el personal us puc ben dir que si.
He passat quinze dies amb els alemanys al cor de la selva negre i rodalies, cerveses, brètzels, pastissos, salsitxes han acompanyat la meva protesta. Mentrestant he observat, com moltes vegades  a altres llocs, que ells tenen temps per viure, els horaris són realment bons, comptant que els seu poder adquisitiu és més alt i veient els preus de la vida diària, podria dir gairebé segur que viuen millor que nosaltres.
Potser no envejo el seu caràcter més fred, però també he de dir que el nivell sonor en entrar en una gran superfície no té res a veure amb nosaltres. Som un coi de cridaners.
Observo amb la facilitat en que la gent té venta ambulant, els sistemes de construcció molt més senzills, els lloguers de turisme rural que aquí no complirien els requisits necessaris i molts altres detalls que em fan adonar que potser el problema més greu que tenim aquí, és que la burocràcia ens enterra totes les possibilitats.

Ells s’han quedat allà,  jo he tornat, però com diu aquell, jo m’hi afegeixo per dir, alemanys.... sou molt bona gent.

17 comentaris:

Lluna ha dit...

Bentornat!! Encara que em sembla que la protesta no ha fet l'efecte desitjat...

Sergi ha dit...

Sempre que he anat a alemanya m'ha agradat el que he trobat. El nivell de vida no és massa més alt que aquí, però com que el poder adquisitiu sí que ho és, no cal ser massa llest per saber que viuen més còmodament. No són perfectes, però viuen millor, i són més disciplinats, cosa que jo trobo a faltar a la nostra terra. Ara, jo sempre defensaré la llibertat d'horaris, a mi la nit que no me la treguin! Bentornat, o benprotestat.

RaT ha dit...

moure'ns va bé. Al final enyorem una mica "lo nostro" i afegim allò que ens ha interessat. Petons, nen.

Anònim ha dit...

15 dies a la Selva Negra on ho has vist tot molt clar. Està bé Garbí :-)
Aquí estem!!!

Joana ha dit...

I has vist llocs molt bonics... paisatges molt verds...
Imatges increibles!
Sí... viuen millor.

McAbeu ha dit...

Ja es veu que t'ha provat la "protesta". Ben retornat! :)

sa lluna ha dit...

És cert que treballen millor, tampoc tenen el nostre caràcter mediterrani, però també és cert que poden viure molt millor que nosaltres. Tot i així, no envejo per res la seva fredor i no parlo del clima, que també.

Espero que hagueu gaudit de tot el que heu vist i que t'hagis omplert d'energia per a la tornada.
Bentornat, Joan!!
Aferradetes :)

xavier pujol ha dit...

Hem d'aprebdre nolt encara dels països que estan més avançats que nosaltres. Això és possible fins i tot sense renunciar al nostre tarannà.

Elfreelang ha dit...

ben tornat Joan! una protesta breu però ben efectiva oi?

M. Roser ha dit...

Vaja una excusa que et vas inventar, Joan, tu no volies protestar, sinó fer unes bones vacances i sembla que ho has aconseguit i jo que me n'alegro...I tens raó aquí som uns cridaners!!!
Petonets.

jomateixa ha dit...

mmm... enveja punyetera...
(la meva)

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

ens queda molt per aprendre. Viuriem molt millor si adoptessin i adaptessim algunes de les coses dels altres paisos sense per això renunciar a la nostra forma de ser

Pakiba ha dit...

15 dies a la Selva Negra ,quew enveja en dones, es un lloc que fa temps vaig seri i es precios i la seva gent encantadora.
Siguis bent tornat.

rits ha dit...

Doncs celebro la teva tornada, encara que em sap greu que ja no siguis de vacances.

jpmerch ha dit...

Ací es pot aplicar allò de "qui protesta l'últim, protesta millor". Siga dit de bon rotllo, eh?

Glo.Bos.blog ha dit...

Bentornat!
De tant en tant va bé "protestar".

Unknown ha dit...

Espero q hagi anat molt bé la protesta/vacances!! :)