diumenge, 23 de febrer del 2014

Operació Palace

Quan t’aixequen les expectatives amb l’intent de captar audiència, per totes les vies possibles i t’ho acabes creient, busques un forat per veure que és el què prometen, encara que sigui un programa que no segueixes habitualment. 
Aleshores et trobes davant  la pantalla veient des de el primer minut que allò no pinta bé, als pocs minuts ja t’adones que t’estan prenent el pèl i passes a fer altres coses de més interès sense deixar de mirar com acabarà aquest muntatge de tant mal gust. 
Segurament que el sr Evole ha aconseguit el màxim d’audiència, amb el seu muntatge sobre el 23 F, twitter ha sigut trending i demà tothom parlarà del tema. Però el que puc assegurar és que també ha fet emprenyar a molta gent i em costa molt de creure que gent amb una carrera periodística tant brillant, hagin acceptat de participar en aquesta comèdia de tant mal gust i previsible des dels primers minuts. 
No m’estranya ben gens que cada cop menys gent miri la televisió, doncs cada dia es traspassa més aquella línia vermella on comença la tele escombraria. Avui Jordi Evole has caigut en l’oblid, almenys per mi i espero que per molts.

15 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Per mi també, sense dubte. En el meu cas no em serà difícil: no m'ha agradat mai i ho he dit quantes vegades ha calgut. Ara, a més, em sembla un capullo integral, un "digne" representant de la cutre Marca España. Quin país :-(((

Carme Rosanas ha dit...

Et dono tota la raó... no entenc tampoc que tanta gent s'hagi brindat a ajudar-lo.

Sergi ha dit...

No puc estar més en desacord. L'únic dubte que em queda és que no sé com van promocionar el programa, si l'han venut com la història verdadera, com la veritat del 23F i han insistit en això, llavors han mentit, però el programa en sí a mi m'ha semblat un muntatge molt ben aconseguit. En realitat, no ha estat creïble, perquè de ser veritat tots els testimonis no sortirien a parlar tan alegrement, es jugarien la vida, literalment. No es pot accedir a la informació real, per què no crear una pel·lícula en la que es faci dubtar al personal. N'hi havia prou amb que abans de començar el documental unes lletres sobreimpreses haguessin dit: 'això no va anar així, però el que podria haver estat...'. Però en comptes del principi, ho han posat al final, i llavors tota la gent que s'ho ha empassat amb els ulls com plats s'han enfadat perquè els han entabanat i això insulta la seva intel·ligència. I és clar, quan aconsegueixen enganyar-nos, l'Evole ja no és aquell valent periodista incisiu que investiga els corruptes, els episodis més negres de la història espanyola, ara és un mentider, un mal periodista i ja no el seguirà ningú. Va home va, que és tele, collons. Que no ho vèieu que no podia ser? Però igualment, jo me l'he mirat interessat amb el 'i si fos així...', però no m'he ofès en veure el que tots ens esperàvem. I és que penso sincerament que alguns fets històrics han succeït així com ha narrat el documental.

Com a treball cinematogràfic està molt bé, i no ho negueu. Totes aquestes justificacions, explicacions, tot està molt ben lligat, no deixen detalls a l'aire. Potser algunes coses estan agafades amb pinces, però caram, que és inventat, han d'aferrar-se a qualsevol detall. He de dir que a mi m'ha agradat, i els testimonis ho feien prou bé.

No sóc seguidor del programa (ja us dic que no miro la tele), però veient com estava el galliner de revolucionat l'he posat per internet i m'hi he enganxat. l'Evole no em cau especialment simpàtic, i no el miraré a partir d'ara, com no ho he fet abans quan tothom en parlava bé, sincerament, me la sua una mica. Però em fot que en aquest país, i aquí hi pots posar el país que vulguis, tothom estigui esperant la mínima oportunitat per llençar-se al coll dels altres. A aquest paio no fan més que donar-li premis i la gent l'admira. Naturalment, a la primera sortida de to els detractors ja tenen carnassa. Doncs res, que tampoc no he de defensar ningú ni em vull barallar, però no creieu que en feu un gra massa? Estem parlant de tele, eh? No perdeu de vista els culpables de tot plegat, els que no donen la informació clara de com va anar tot allò. Crucifiqueu el missatger, el comediant, que és més fàcil. Jo em reafirmaré, és un molt bon fals documental, i la tele és espectacle.

Joana ha dit...

Jo he mirat uns deu minuts,no més, i no entenia res.
Primer m'ho vaig creure, que havia estat així, ni que vaig anar al llit amb el dubte...
No entenc el motiu d'aquesta estupidesa, la veritat...

Alba ha dit...

Jo estic d'acord amb les paraules de'n XeXu.
La tele és això, espectacle! que ens han enganyat? Bé.... hi ha tantes coses on ens enganyen i ni tan sols ens ho diuen? Almenys aquí al final ens van dir: Ep! que tot això no és veritat...

Sincerament jo m'ho vaig creure, sóc una tia bastant inocentota, hehehe! Tot i que als primers minuts li deia al meu home: Aquests polítics menteixen, se'ls hi notava! però ves tu, com que la cosa seguia doncs jo anava engollint. I pensava... Si això és cert, com és que no ho diuen fins ara? però continuava engollint....

Clar que quan et diuen que t'han estat enganyant et fa una mica de ràbia.... d'haver picat, però al final si ens ho hem cregut és perquè la feina estava ben feta.

Ja ho diuen a l'APM? no? BENVINGUTS AL CIRC DE LA TELE!!! :P

Anna ha dit...

Nosaltres no l'estàvem veient i de cop ens han arribat Whatsapps per diferents grups i, com tu dius, Twitter treia fum.
Sincerament no entenc el perquè d'aquestes coses, després encara diràn que és una programació de qualitat.

xavier pujol ha dit...

No hem seguit mai la feina d'aquest periodista, malgrat que a d'altres companys els agrada. Comentaris que he escoltat avui de seguidors del programa, corroboren el que dius. Van augmentar l'audiència a costa de baixar la qualitat.

Fita

Teresa ha dit...

A mi em va agradar. El fals documental fa pensar què és fals i qe pot ser real. I a més van dir que no tot era fals.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

A mi en va decebre força, crec que s’ha carregat la seva credibilitat periodística, amén de l’emprenyada que vaig agafar veient-ho

rits ha dit...

Doncs a mi em va agradar.

Si, també em va deixar en xoc, xò en un moment vaig pensar que no anava en serio.

Periodisme? No sé, xò que ha remogut si. I em quedo que va ser un bon fals documental i el debat de després, boníssim! Es va parlar de moltes coses que cal parlar: des de la denuncia de censura fins al dret a decidir i de la famosa Constitució.

No sóc periodista, xò a mi em va semblar un bon gir.

M. Roser ha dit...

Jo no el vaig veure, perquè no tinc sintonitzada la sexta, però per tot el què comenteu, intentaré accedir-hi per Internet...Sol passà que periodistes bons professionals i creïbles, de cop i volta sembla que els diners o l'audiència els han enlluernat i fan un gran canvi( negatiu)...Mai més tornen a ser el què eren i perden tota la credibilitat...( penso en dos)
Bon vespre Joan.

Elfreelang ha dit...

A mi el programa , dec ser força crèdula, em va fer creure el que veia, el conjunt em va deixar tant perplexa que em vaig atordir , considero que el programa era un muntatge ben muntat, jo em quedo amb el que em fa fer pensar després , el que passa és que ha generat una mena d'animadversió que no acabo d'entendre, al capdavall al final ens van descobrir el pastís....quantes informacions errònies i muntatges no ens haurem empassat ja , al llarg del temps i de la història....Cristofol Colom per exemple ....els historiadors espanyols han dit sempre que era genovès però hi ha historiadors d'aquí que han investigat en arxius i documents i tot el muntatge es desmunta, no era Plaos de oguer sinó Pals, no era genovés sinó català, el del programa del Palace és un recurs cinematogràfic el dels fals documental igual que en literatura hi ha novel.les que recreen fictíciament la història ....convida a pensar , val la pena

Glo.Bos.blog ha dit...

No ho he vist, per tant no puc opinar. Però n'he sentit parlar moltíssim.
Entenc als que s'han sentit enganyats i entenc als que ho veuen com un bon fals documental.
Ara, penso que la tele NO és solament espectacle. La televisió ha de ser alguna cosa més.

Anònim ha dit...

Després, quan vulgui dir una veritat, no ens el creurem. Com experiment ha funcionat, a la gent se'ns pot manipular perfectament.

Pakiba ha dit...

No puc opinar, no le vist,pero la teva explicació o diu tot.