diumenge, 27 de gener del 2013

Està passant

Que les coses es fan per interessos, de tots és sabut, però hi han coses que surten del que hauria de ser normal.
Ens hem trobat aquest any que els dos alumnes que tenim a casa, ens varen portar dies enrere una circular del seu centre d’estudis, en el que ens conviden a pagar una quota de piscina en el que és l’hora de gimnàstica, de trenta cinc euros. Tots sabem que la flamant piscina que el municipi ha estrenat no li surten els números, però d’aquí a fer pagar una quota obligada als alumnes per sanejar la seva mala gestió ho trobo de molt mal gust.
Vaig tornar la circular amb un no com a resposta i que l’alumne fes alguna altre activitat en la seva hora, doncs comptant que tots van caminant fins el pavelló, es canvien i es tiren a l’aigua ja quasi és hora de tornar a sortir per passar per dutxes i anar cap a classe. Apart, els afectats hi estaven d'acord.
Al cap d’uns dies hem rebut la notificació de que  és l’assignatura d’aquest mes i que si no es paga  l’alumne suspendrà. Cas tancat.
Potser no és res de l’altre món si comptem que la seva professora, de segon d’eso, els hi posa com a classe de castellà, la sèrie tant patètica de tv: “la que se avecina”, a raó de capítol per classe.  Es veu que la tal professora expedientada l’any passat no saben com treure-la de fer classes.
Veient tot això, no trobo estrany que el nivell sigui el que és.

24 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

Què hi diuen els altres pares?
I la direcció? Ja hi heu parlat?

Què passa amb els infants que no poden pagar? Aquells que tampoc els llibres, el xandall, etc, etc...els hi paga algú i els aproven???

Denunciable tot!!!!!!!!

Espero que se solucioni de la manera més adequada.

Unknown ha dit...

Quina vergonya! Jo crec que us heu de posar d'acord els pares i anar a demanar explicacions, tant del tema de la piscina com del tema de la professora de castellà. No permeteu que aquestes coses quedin així. I si no us donen cap explicació raonable aneu a inspecció. A vegades les coses passen pq no es fa res perquè deixin de passar. Crec que hem d'exigir el que toca i no conformar-nos amb qualsevol cosa.

Glo.Bos.blog ha dit...

Ara no sé si això que expliques és un relat de ciència ficció o la trista realitat!?
No m'ho puc creure...Demencial.

Sergi ha dit...

Confio que això han de ser casos aïllats i no una pràctica habitual de les escoles. Em refereixo a la quota. Professors tocats del bolet n'hi ha a tot arreu, i gent que s'aferra a la cadira encara més. Però per sort tampoc són majoria entre els mestres.

Laura T. Marcel ha dit...

La Unknown sóc jo. Tenia un altre correu obert i ha sortit així però no és que no vulgui donar la cara, eh?

Sergi ha dit...

Els nens, com a alumnes, estan molt desprotegits davant de disbarats com els que comentes. Un cop ets dins d'una escola, costa molt canviar i d'això molts cops se n'aprofiten.

Anònim ha dit...

El tema piscina, mira... hauria de saber les dues versions (ja saps que treballo a una escola). Però allò de la mestra que com tema de castellà agafi una sèrie de TV d'aquestes característiques... Crec que "se avecina una tormenta..."
Bona setmana, Garbí.

Joana ha dit...

Quina vergonya!
I després diuen que la canalla no te interès...
Ja els hi val!

Alba ha dit...

quina ràbia Joan! Que no s'ha pagat ja la matrícula del curs? Doncs ara que no vinguin amb que si no es paga per anar a la piscina (en hora de classe) l'alumne suspendrà. Va home va! No es pot fer res per denunciar això???

kira permanyer ha dit...

osties quina rabia, quina impotencia. No pels 30€ que també si no per la profe de castellà... no m'ho puc creure!!!!!!!!!!!

Sílvia ha dit...

Recordo que quan era petita sempre ens feien pagar un tant per la natació. La meva escola era concertada, suposo que per això ho feien. Trobo molt fort l'ultiàtum de o pagues o suspens. Si algun alumne no pot fer natació hi ha d'haver alguna alternativa.

Anna ha dit...

Mare meva sembla mentida que passin coses així; és indignant.

zel ha dit...

Ai, si t'expliqués... Jo t'aconsellaria directament anar a inspecció...
Ara, és sovint l'única manera de pdoer fer esports diferents quan es fan grandets, i ells, els profes, s'ho miren així...

Però dubto que tingui dret a suspendre'l! On hem arribat...

El porquet ha dit...

Quines galtes, no??? Déu n'hi do amb la taxa revolucionària... I l'afegit de la senyora professora... jo trauria foc pels queixals, la veritat. Suposo que tu ja ho estàs fent, i d'aquí el post.

Pakiba ha dit...

Sembla mentida que passin cosas com aquesta i que hi axi profesores amb tan poca vocació,tot plegat una vergonya.

Elfreelang ha dit...

Jo que estic treballant en un institut et puc dir que si que de vegades fem sortides a llocs on l'alumnat s'ha de pagar el transport (metro o bus) , els alumnes d'ESo em consta que els porten a piscina , una pública, però crec que no paguen res....si fos extraescolar si que es paga , poc ....i posar la serie que dius ...només ho podria entendre si l'alumnat fos diguem poc motivat ....però no crec que sigui una bona manera d'aprendre un bon castellà i tampoc un bon exemple els personatges són immadurs, infantils, egoistes ....home jo de vegades els havia posat els "simpson" no pas per aprendre idiomes sinó a classe d'educació i ciutadania ....per reflexionar, comparar i analitzar....no sé sempre és veu diferent des de fora que de dins ....ens faltaria saber l'opinió de la mestra i saber si és ocasional, freqüent o els objectius que pretén...dispensa el rotllo!

Elfreelang ha dit...

el que si em sembla greu és l'opció suspendre si no es paga!

Elfreelang ha dit...

torno a ser jo....és el que té llegir ràpid....val si la serie és una metodologia sistemàtica és penós....i si va ser expedientada dius.... ha de ser per alguna cosa greu si no no s'arriba a tal extrem....crec que heu de protestar al consell escolar i a la direcció del centre!

Anònim ha dit...

Passam noms i cognoms dels professors de gimnàs i castellà i es possible que un s'ofegui a la piscina i que a l'altra li caigui una tele des d'un quart pis, lamentables accidents tots dos...

RaT ha dit...

jo fa dies que dic que han de rodar caps veritables

Lydia Yuste ha dit...

'La que se avecina' és un càncer i ho dic com ho sent; no crec convenient que els nens ho vegen. És preferible una pel·lícula on es mostre la violència del món, a aquesta parida rebenta neurones.

Però els pares protegeixen els fills del que no es deu, la veritat.

Ferran Porta ha dit...

Això de la piscina és greu, de debò ho penso, però el de la classe de castellà no té perdó. Encara no heu calat foc... a la professora?

cantireta ha dit...

Terrible aquesta sequedat mental amb la piscina de fons. I més amb la sèrie de cutrevisó, que només enllota i asseca les neurones ja esverades dels adolescents. No nem bé :(

La profe... caldria que s'asseguessin amb ella per a esbrinar el mètode que fa servir.

Josep ha dit...

L'ensenyament és un dret, un deure o un negoci? De vegades em confonc.