dijous, 12 de juliol del 2012

Qüestió de temps


Potser alguns de vosaltres haureu observat com en alguns comentaris que  deixo hi falten accents, apòstrofs, guions o altres caràcters típics de l’escriptura catalana. Tot té una explicació lògica.
La culpa no és meva, és culpa de les màquines  anomenades intel·ligents que tenen forma de telèfon mòbil i uns teclats endimoniats.......aleshores quan escrius hi ha caràcters que has de mantenir un moment la tecla per una cosa o mantenir-la una estona més que et mostrarà un submenú amb més caràcters a escollir, per triar i remenar. Amb tot això escriure bé requereix temps, cosa que de vegades no ens sobra. Al principi dius que coi, paciència i fem-ho bé.....però al cap d’una estona i varis accents, apòstrofs i guionets acabes fins el coll......onets de mantenir tecles, amb l’afegit de tenir-la grossa, que quan la poses damunt del teclat no veus res....(la mà).
O sigui que perdoneu si alguna cosa falta en els comentaris, ja ho sé són errors, però si en sóc conscient ja no són tant greus no?
Si voleu podeu fer la prova, escrigueu al teclat del smartfhone.....: M’agrada fer-ho al màxim de bé encara que el telèfon intel·ligent em faci anar lent.
La meva marca amb un teclat normal és d’uns set segons......amb l’smart puc dir que és força més.....uns 32 segons....Tal com veieu hi ha una mica de diferència. Em perdoneu?
Als més agosarats o incrèduls els convido a fer la prova....fins i tot podeu penjar la vostra marca en un comentari.......serà la llei del més ràpid.

21 comentaris:

Ariadna ha dit...

Has probat d'activar el Swype? En principi està en castellà, però apren les noves paraules que tu li poses... i crec que en alguna de les actualitzacions m'ha baixat alguna cosa de català, ja que trobo que últimament em reconeix mots que no tenia constància d'haver-li ensenyat.

Sergi ha dit...

No em cal ni fer la prova, t'asseguro que no et superaria de cap manera. Jo amb el teclat del mòbil sóc molt maldestre, però encara estic en fase d'escriure-ho tot correctament. De vegades també comento des del mòbil, i m'hi estic cinc vegades més del que trigaria amb un teclat normal, però miro de no deixar-me cap accent ni cap guió. Espero no cansar-me'n, però això de tenir cura del català és fatal!

Carme Rosanas ha dit...

:) les possibilitats que ens dóna la tecnologia són infinites i complicades... Jo tinc un mòbil sense internet i així cap problema! ;)

sargantana ha dit...

no sere pas jo qui et critiqui
jajajajja
ho faig prou malament sempre !!

Ssshhh ha dit...

Els que no tenim smartphone ni tarifa d'internet ens haurem de buscar una excusa...

Allau ha dit...

I jo que em pensava que m'escrivies amb la Lettera 22 de l'Olivetti i que feies uns errors garrafals per culpa de la vella tecnologia. Així la culpa deu ser de la Valentina. Les ciències avancen una barbaritat.

Anònim ha dit...

Tranquil, només et llegeixo per aquí i imagino que ho fas des de PC. D'altra banda, per a mi el telèfon mòbil continua sent això, per a fer i rebre trucades, i algun missatge, no gaires. Aquí, posant l'accent a sobre de les ies...

Sílvia ha dit...

Jo em sembla que en comptes d'un smartphone tinc un stupidphone i no em deixa ni fer comentaris... Però si escric un correu o un whatss tiro milles, és impossible escriure amb accents i correctament sense deixar-hi la pell i el temps.

sa lluna ha dit...

Els meus tambors i les senyals de fum, ja porten tots els accents incorporats ;)

No dubto que siguis el més ràpid ... ummm aquests ditets!!!...i amb els tambors, quantes?

Molt bon dia, Joan!!

Marta ha dit...

No et peocrupis!!!!!!!!!!! et lleigrem igaulemt!! amb cacctens o ense!!!! Bon cap de setmana!!!

jpmerch ha dit...

Però tu has provat d'escriure a l'esmarfon amb tots el dits? Veuràs com millores la marca.

Assumpta ha dit...

Hehehe què bo!! "Escriviu al teclat de l'smartphone"... però si no en tinc!!! no sé ni què és (imagino que un telèfon mòbil molt modern i avançat) però no sé si té a veure amb un "Ifón" un Ipad, un Ipod... totes aquestes coses són desconegudes per a mi, que jo sí que tinc crisi de veritat...

El meu ordinador és de sobretaula, té un teclat tradicional on puc escriure bé i ràpid, sense problemes (i jo que em pensava que les noves tecnologies eren per facilitar les coses hehe!!) :-P

Alba ha dit...

això es com tot Garbí!!! si t'acostumes al teclat dels smatrphones..... doncs al final escriuràs sense faltes i més o menys ràpid. Clar que amb el teclat normal se n'avança el doble!!! (jo el que faig és esperar-me a comentar fins que arribo a casa. :)

Carbassona ha dit...

Només faltaria Joan, tu segueix com puguis o com et deixi el mòbil, que jo també m'hi faig mal amb el teclat del mòbil, arrrhhhhgggggg....

belkis ha dit...

Jo tinc un mòbil prehistòric que em fa bon ús per allò que el necessito. L'ordinador, de sobretaula...però davant d'una finestra que, aixecant la vista, puc veure el cel sigui de dia o de nit.... Amb aquestes condicions, el que menys em preocupen són els accents i l'ortografia, tot i que (més aviat per defecte professional) procuro vigilar.
Així doncs no et preocupis si la tens grossa....vull dir, pels accents

Pep ha dit...

Ah ¡¡ així el que escrivia malament eres tu, i jo que anava corregint els meus, segons els teus comentaris.
Quina feinada que m'has donat.

Bona nit, Garbí

Mi cámara y Yo ha dit...

Mucha tecnología y al final quedamos mal,si es queeeee....
saludo!!

Jordi ha dit...

Caram... sí que la tens grossa!! Jo vaig dessistir fa temps d'escriure comentaris amb l'ifon! És impossible i trigues un munt!

khalina ha dit...

jo de moment comento des de l'ordinador. En el teu cas, no sé què faria, el temps és or

Elfreelang ha dit...

Tinc un Iphone però no l'uso gaire per connectar-me , si que envio sms antiga que sóc i realment fins que vaig trobar com posar ç apòstrofs i tota la pesca van passar molts intents....millor amb el teclat de l'ordinador...

bajoqueta ha dit...

Jo quan feia mecanografia vaig perdre hores i hores amb aquelles màquines maleïdes que se'ls hi saltaven totes les tecles. Ara faig pràctiques amb el whatsapp per anar més ràpid.

Avui dia no està feta la tecnologia per fer grans comentaris, només per apretar un "m'agrada" i poca cosa més.


365 contes
Terra de llibres