diumenge, 8 de juliol del 2012

Mares no poseu tanta sal al menjar.....


Per segona vegada he estat contractat com a vigilant de seguretat de tres adolescents en un concert de nit de festa major.
Aquesta vegada de més nivell que la primera vegada, amb gent més adulta i en horaris passats de la mitjanit. Això m’ha fet observar......ja quan anàvem camí del concert que els joves venien assedegats...molt assedegats.
Tot i presentar-se una nit fresca, sense tramuntana i amb un grau d’humitat correcte, el joves venien carregats amb els seus cotxes com per anar a la platja......xancletes i nevera amb molts de líquids per ingerir. Previnguts ells, vaig suposar, que és volien hidratar bé abans d’entrar al pavelló per no corre risc de deshidratació......però un cop dins, vaig veure que continuaven fent cua per adquirir amb bogeria tickets de consumició, uns tickets que ben poc duraven a les seves mans, doncs anaven directes a la barra. Un cop el trofeu a les mans era consumit amb avidesa, la mateixa que a la poca estona els portava altre vegada a la cua.
Aleshores ho he vist clar.....la culpa és de les seves mares, que posen massa sal al menjar, la qual cosa els provoca una sed terrible, que incomprensiblement no és pot combatre amb aigua. Encara hi sou a temps......poseu menys sal, no beuran tant  i almenys els àpats els faran profit....doncs amb tant de líquid més d’un no el pot digerir.
A la sortida infinitat de gots buits.....gent cercant l’equilibri, joves que han lligat...no donaran la talla per culpa de la conseqüència de l’excés de sal, un desastre.
Per sort nosaltres havíem ingerit el punt just....de sal.....i vàrem poder complir amb el que ens havíem proposat. Gaudir d’un concert, en el que per sort molta gent si que tenia el seu comportament, en la mesura correcte i masses per el meu gust, anaven passats, tant que em va donar per pensar que si la seva diversió és realment aquesta.

16 comentaris:

Sergi ha dit...

Home, tots hem estat joves, oi? Va una mica a cadascú, però a certes edats ens deixem endur més pel descontrol. Després mirem el que fan els més joves i ens estranya, però nosaltres també hi vam passar, i segur que alguna història d'aquestes tenim per explicar. Ja saps que als joves no els cal que les mares els posin sal... la sal ja la hi posen ells.

Drapaire de mots ha dit...

M'encanta la teva manera d'abordar les situacions, ets genial! No fa gaire que llegeixo els teus post, però no penso perdre-me'n cap d'ara endavant.

je, je... Ja se sap que l'accés de sal es perjudicial per la salud. Jo només em creia que ho era amb hipertensió, però ara m'has fet adonar de les altres conseqüències: la sed que pot provocar a partir dels divendres a la nit, o fins i tot els dijous, amb les festes universitàries!!!!! Per tant i per si de cas les receptes de comportament cívic que he prescrit als meus fills s'haguessin extraviat
d'ara en endavant els caps de setmana cuinaré SENSE SAAALLLL

jpmerch ha dit...

Em dic Jpmerch i hagué una època en que també menjava amb molta sal.

Ssshhh ha dit...

Sort que la meva mare mai ha posat massa sal doncs, i jo espero continuar la tradició... Encara que un dia assedegat tots l'hem tingut, oi??
Bona setmana!!

sa lluna ha dit...

Fixa´t que n´he sortit de nits, fins i tot es feia de dia a la platja, però no recordo haver tingut molta sed mai, tret de quan em passava la nit ballant, però amb un ampolla d´aigua tot arreglat!
Es veu que na Joanna, que és mumare, sabia donar-li el punt just de sal. ;)

Ja veig que vares fer una bona feina, t´han tornat a contratar, enhorabona!!

Una aferradeta gustosa, però amb poca sal!!

Elfreelang ha dit...

Deu ser la sal....assedegada de noticies bones vaig...és un altre tema poc dolç i poc salat...qui no ha ha estat jove!

Alba ha dit...

S'ha de posar sal a la vida que sinó és massa sosa!!! heheh! La culpa és de les mares, sempre!

Assumpta ha dit...

Doncs estic totalment d'acord amb tu... Jo conec de gent que, ABANS DE PROVAR el menjar, agafen el saler i s'hi tiren sal!!!... Jo m'esgarrifo, perquè penso que s'estan fent malbé la salut, així que trobo que és un molt bon consell :-))

jomateixa ha dit...

Ja em fas riure només començar la setmana. Això està bé.

Potser tens una mica de "cuentu" tu amb això d'anar a vigilar el jovent, que sembla que t'agrada molt sortir de marxa amb aquesta excusa... Sort que a casa vostra teniu bones cuineres i no es passen amb la sal.

kira permanyer ha dit...

a mi ja em carreguen massa els que "mengen" amb molta sal... mira no els aguanto jo, es posen d'un pelma.. i a sobre si no segueixs el rotllo ets una plasta.

Laura T. Marcel ha dit...

No se jo si aquest pluriempleo que t'ha sortit acabarà bé. No sé quant de lluny vigiles la canalla, ni si gaudeixes de la nit a part de fer la feina però puntualitzo algunes coses que penso s'han de tenir presents:
- Tots hem sigut joves i hem tingut set un dia o altre,
- Tampoc passa res si un dia tastem el que passa quan hi ha massa sal al menjar.
- Sempre n'hi ha que no tenen control, però això no vol dir que tots siguin així.
- Cal un estricte control sobre les adolescents? No hi ha marge de confiança? Si us la volen pegar, us la pegaran igual.
- De tant observar encara se't despertarà més desconfiança, però tot i veiem molt lluny la nostra adolescència, no era tant diferent.
- La vena literaria que t'inspira aquest ofici és molt bona. El teu sentit de l'humor no té preu.

belkis ha dit...

Al fin coneixem l'origen del botellón: l'excés de sal al menjar! jajajaja.

A mi no m'agrada el menjar -ni res- massa soso, així és que està molt bé saber que tenim un guardaespatlles a l'abast per si ens passem una mica jejeje.

Jordi ha dit...

Ai, el jovent d'avui en dia! Ara semblo un avi...

Ara et diré, però, que a mi el menjar m'agrada amb força sal i crec, dic crec, que no tinc ànsies de beguda amb alcohol... No sé, digue'm estrany...

Vas lligar??

rits ha dit...

.... la sal... si, si, tot ben salat!

Marta ha dit...

L'excés de sal també fa minvar la potència sexual????? no ho sabia! Que es preparin els tres que tinc a casa....

khalina ha dit...

és per la sal? jaja