dijous, 5 de maig del 2011

Apte

Aquest any es veu que toquen renovacions, per sort ja s’han acabat, perquè la veritat es que no em convencen gens.

He anat a renovar el carnet de conduir, evidentment s’ha de començar per la exhaustiva revisió metge. Entro i després del bon dia, de fer saber el que volia i amb un somriure al llavis, la noia em diu seixanta tres euros. He estat apunt d’entrar en parada cardiorespiratòria, però he aguantat. Em criden que passi a fer les proves...palanquetes seguint la carretera, piloteta blava endevinant quant arriba a lloc i dues preguntes, veus? fumes?.Total tres minuts de rellotge. Seguidament pot passar a la següent visita, això serà serio. Entro, llegeixo vuit lletres amb cada ull, distingeixo quatre colors bàsics i em prenen la pressió. Tot correcte ja pot sortir i renovar.

Aleshores ho he entès, la veritable revisió metge és quan et diuen lo dels seixanta tres euros, si aguantes i no caus rodó ets apte per conduir i el que faci falta.

Però no estem encara, passi, passi que l’acabarem d’enllestir, assentis aquí, signi en aquesta pantalla digital, seran vint-i-dos amb seixanta euros de taxes i miri somrient la càmera web que li farem una foto. Somrient? si amb menys de mitja hora meu clavat vuitanta cinc euros, ho sento no puc, podeu fer la foto amb aquesta cara d’impotència, total són deu anys.

Com que no en tinc prou, sembla que m’he aixecat masoquista, pujo un parell de pisos amunt per treure’m el carnet internacional, que aquest estiu necessitaré. Ningú no sap on he d’anar, però dedueixen que primer he de passar per caixa. Deu euros més, coi això que ho trobo barat, veig que té trampa, doncs em roben el temps fent una hora de cua.

Finalment surto al carrer...tot fet, anem a treballar que bona falta fa, doncs sumant tot plegat amb el peatge del pàrquing inclòs, m’han volat cent euros.

Tot plegat gràcies a la “Jefatura de Tràfico de Divisas”

18 comentaris:

òscar ha dit...

Coi, ja que d'emprenedors en som una estona llarga, potser posar una Jefatura d'aquestes no seria pas mala idea.

Sergi ha dit...

Quina il·lusió, a mi em toca renovar el carnet l'any que ve! I total, no sé per què me'l fan renovar, si està nou de trinca! No l'he fet servir gairebé mai. Començaré a estalviar des d'ara.

Quadern de mots ha dit...

Sort que encara em queden dos anys per renovar, fer-ho ara, uf quin pal !!! És un robatori.
Fins aviat

Carme Rosanas ha dit...

Quina barra que tenen tots plegats!

rits ha dit...

déu n'hi dó!!! quina xufla!

això si, ho tindré en compte cada vegada que em matxaco per no tenir el carnet!

Catalina Cerdó ha dit...

No sé si esclatar-me de rialles o posar-me a plorar... tanta sort que tot t'ho prens amb tant d'humor!
Una abraçada gratuïta! Te la mereixes!

Yáiza ha dit...

Osti tu, quina depre!! I quina presa de pèl!

Jo he de renovar el DNI que fa mesos que el vaig perdre... i vaig tirant de passaport per viatjar i carnet de conduir per a la resta.

I pel carnet de conduir em deuen quedar un parell d'anys, que ja fa 3 que me'l vaig treure, i crec que el primer només en deu durar cinc. Què patirem!

Vaja, espero que la butxaca no cogui massa!

Jesús M. Tibau ha dit...

pensa que has contribuït alegrement a la sana economia del teu Estat

Anònim ha dit...

Si no veus, difícil que puguis conduir... Quines preguntes que fan!
Divertit noi, i mira que el que més el que menys, tothom passem aquesta prova, la diferència, que no la sabem explicar amb humor;-)

Anònim ha dit...

jajajja ultimament et cobre per tot jajajja diumeu a mi que estic aprenent a conduir jajajja

Marta Contreras ha dit...

Sí, és una gran estafa això de la revisió mèdica del cotxe. 63 euros + 22 de taxes? Quina barbaritat!!!

_MeiA_ ha dit...

Collons! doncs si que surt car!!

A mi em toca renovar el carnet de conduir pel juliol... i com que és la primera vegada no tinc ni idea què haig de fer, on haig d'anar, ni si m'avisaràn amb alguna carta o algu...
En tot cas, esperaré fins que hi hagin les rebaixes d'estiu, no fos cas!

El porquet ha dit...

Menys de mitja hora per a renovar el carnet de conduir.... és una barbaritat! Amb mi van trigar cinc minuts, però de rellotge. Vaig sortir fent amb les manetes el mateix símbol que en Mou i en CR al Prat.

Pakiba ha dit...

Garbi fa mal britat???, jo el vaig renovar al febrer i cuam me van dir el preu en vaig quedar clasada i dintre de res, nornemi a començar!!!.

Laia ha dit...

a mi encara em queda, però ja veig que això puja com l'escuma! Fa tres anys no era tan car, la revisió metge (que hi estic d'acord, és la tonteria més gran del món) no arribava als 55 euros...

Assumpta ha dit...

Ostres, quina sort que a casa no tenim cotxe!! Jo no tinc ni carnet i en Josep Lluís el té des de fa dècades però com si no el tingués...

Això és un abús!!!

Tot i això... he de dir que m'has fet riure amb aquest paràgraf "Aleshores ho he entès, la veritable revisió metge és quan et diuen lo dels seixanta tres euros, si aguantes i no caus rodó ets apte per conduir i el que faci falta"

De fet, ja que els calers no te'ls tornaran, al menys expliquem les coses amb gràcia :-DD

marta ha dit...

Dons jo porto el carnet caducat des de fa 4 anys i no es conya és que mai tinc temps de renovar-lo i tampoc m' enrecordaba ara pero amb el teu post ¡¡ apa carrec de conciencia!! encara que llegin-te poques ganes eh?

Finestreta ha dit...

Buff d'aquí a 2 anys em toca la 1a revisió... Quina mandra amb el que m'has dit! A més segur que llavors ja haurà pujat a 100!