diumenge, 27 de febrer del 2011

Blanca o negre?

Comença la setmana blanca, que per el seu nom, gairebé ens podria fer pensar en el títol d’una pel·lícula d’adults, però no és el cas.

El cas és que tenim una setmana que no sabem que fer amb els nens, doncs es veu que algú no va pensar que els pares si que treballem i que no és fàcil de deixar-los en aquestes dates, o en el pitjor dels casos pagant. Farem, com moltes famílies, veritables malabarismes per encabir-los, això si, fent varis viatges cada dia amb el cotxe, just quan s’intenta reduir la velocitat a 110 kms per hora, per estalviar combustible. Em sap molt de greu, però això, més que reformes em sembla un “xist” del Montilla, sort que serà el primer, i sembla l’últim, any que gaudirem de la setmana blanca per els nens i negre per els pares.

Ordinadors, ara si ara no, setmana blanca ara si ara no, sistemes de puntuació que tornem a canviar i mentrestant, nens que arriben a final de curs amb llibres a la meitat i aprenent a fer una regle de tres, als dotze anys.

No anem bé......perdoneu, però algú ho havia de dir.

18 comentaris:

marta ha dit...

Totalment d'acord amb tu, encara que jo no tinc aquest problema perquè el meu fill amb 12 anys ja es queda sol, però haurien de replantejar-se el sistema educatiu perquè anem cap enrere com els crancs.

El tema Ordinadors sembla del Paleolític, per exemple no sempre funcionen les pagines de accés als llibres digitals o les webs personals dels professors.

Hi ha menys control per part del professorat doncs m'explica el meu fill que en moltes classes les passen alguns xatejant mentre els professors fan classe, evidentment hi ha controls d'ordinadors i els supervisen però s'elimina el programa i ho tornen a carregar desprès de l'inspecció i el que és irresponsable ho és amb ordinador o sense ell però almenys no posar-los les coses tan fàcils.

I mes i mes però avui no tinc ganes, de fet en el meu bloc avui dubtava entre una entrada sobre el sistema educatiu o la del Punt G i he pensat es diumenge tu!!

Assumpta ha dit...

A mi això de la "setmana blanca" em fa pensar en "el mes blanco" (les rebaixes que es fan al febrer de tovalloles, llençols, mantes i tot tipus de roba de la llar hehehe)

En realitat, penso que és estúpid posar unes vacances aquí al mig... Hi haurà famílies que tindran autèntics problemes...

Quan jo era petita no feien aquestes coses... Actualment, unes amigues mestres se'm queixaven un dia de la quantitat de temps que perden en èpoques com Halloween (tradició molt catalana, com és sabut) o Carnaval... fent disfresses i coses així, enlloc d'aprendre que París és la capital de França (un nen de 13 anys, AMB BONES NOTES, no ho sabia!!)

Com tu dius...

Perdoneu, però algú ho havia de dir...

kweilan ha dit...

Massa canvis.

rits ha dit...

doncs si. Fa masses anys que es mareja la perdiu en el sistema educatiu. I així anem. Trist, molt trist.

Anònim ha dit...

Jo tampco li trobo massa sentit a la setmana blanca, tot i que gaudiré d'ella. Ara, ja saps que la meva escola... es especial! Una abraçada, Garbí.

Joana ha dit...

Una gran "collonada" i perdoneu.
Jo només se que la setmana serà llarga i patiré pensant que el deixo sol moltes hores.
Ja te edat, ho se, però per sort els seus germans grans faran alguna visita.

Catalina Cerdó ha dit...

Si et serveix de consol Garbí (que ho dubto) als mestres també ens maregen ben marejats amb tant de canvi de lleis, que si ara programar per competències bàsiques, que si no... que si LOGSE, que si LOE, que si jo què sé. I el pitjor és que sempre estam en el punt de mira. És un tema llarg i complexe.

El porquet ha dit...

Els despropòsits de governar sense un programa clar, sense unes polítiques ben fonamentades i una idea de país al cap.

Així ens va.

murga ha dit...

la setmana blanca no era per anar a esquiar? els nens es queden a casa i sense activitats extraescolars? ensenyament cada dia va pitjor.

_MeiA_ ha dit...

Doncs si, tot va de mal en pitjor. La setmana blanca no m'afecta, però si el d'anar per l'autopista a 110! quina vergonya! diuen que ho fan per estalviar i tal i qual, que si la crisis... bla-bla-bla.
Quants diners es gastaràn a canviar totes les senyals? mare meva!

GAIA ha dit...

Jo tampoc li trobo cap sentit a aquesta setmana blanca. Els que tenen pasta per anar a esquiar o fer altres activitats lúdiques perfecta però als altres, que?

Finestreta ha dit...

No puc estar més d'acord amb tu!

La meva germana, que té nens petits, està de molt mal humor des de fa algunes setmanes precisament per això!

A més, se suposava que els mestres havien de treballar aquesta setmana, i a l'hora de la veritat, tots de vacances!

Lale Mur ha dit...

Hola, Garbi. No trobo cap sentit en aquesta setmana blanca. I què poden fer els pares que no tenen diners per poder portar els nens a esquiar. O no poden agafar vacances per estar amb els nens? Jo ho veig una altra estafa del sistema. Bona nit!

Guspira ha dit...

Maragall que volia passar a la història com el gran revolucionari del món (segons ell) de l'educació. I ja veus, no n'ha encertat ni una!
Sort que tornem a tenir departament d'ensenyament i espero que sigui un bon principi per encarrilar un altre cop les coses.
De moment, la setmana blanca sembla que serà la primera i la última. I el ordinadors, si jo et digués on els posaria...

Anna ha dit...

Crec que per tenir setmana blanca, haurien de canviar masses coses (com la vida laboral dels pares per exemple) perquè tot anés com ha d'anar.
L'han volgut embotir així pim pam i mira, primer i últim any.

magazine.cat ha dit...

Cal una mica de sentit comú.
M’agradaria veure per un foradet a la persona o persones que se’ls i va acudir aquesta brillant idea.

Filadora ha dit...

Doncs a mi la xocolata m'agrada negra, ni blanca ni amb llet.
:D
És conya.
Totalment d'acord amb la teva opinió i amb la dels demés.
Pobres pares i pobres nens. Els únics que hi han sortit guanyant han sigut els professors. O potser ni aquests. Mecatxis!

jomateixa ha dit...

No puc dir res més que "Totalment d'acord!!!"