dimarts, 15 de desembre del 2009

Sort que ho fan....... per nosaltres

Vaig escoltar l'altre dia una noticia per la ràdio que deia que destinarien a partir d’ara més esforços en controlar la seguretat de les empreses, perquè no prenguem mal.

Gràcies estimat govern estatal per vetllar per la nostre salut, en quant a accidents, però desprès dels anys que he passat treballant, jo la mesura vostre no m’he l’empasso ni decorada amb nata i guinda.

O sigui que ara quant més atur hi ha, més difícil es per les empreses afrontar el dia a dia, els hi han de posar encara més pals a les rodes, per veure suposo, fins a quin punt poden aguantar. La seguretat és molt necessària i tothom compleix amb les normes amb més o menys mesura i no crec que gaires treballadors facin feines perilloses per negligència de l’empresa, doncs son moltes les vegades que l’empresa posa les mesures i es el propi treballador el que no en fa ús, doncs les pròpies mesures son tant maleïdament mal fetes que son gairebé impossible de portar-les a terme.

Parlo des de el punt de vista de treballador com sóc, però veig per on van els trets i hem poso a la pell de qui s’exposa a una multa de no menys de tres mil euros per cada incidència trobada, i de tots es sabut que no es gaire difícil trobar defectes en qualsevol cosa.

No cal que s’amaguin tant, tots sabem que darrera de tot això, només hi ha un afany de recaptació de l’estat, conseqüència de la seva mala gestió, que com sempre hem d’acabar pagant nosaltres. Tots vetllem per la seguretat, des de treballadors fins a empresaris, ningú vol tenir baixes laborals, però potser es hora de deixar de munyir la mateixa vaca, el que cal es donar-li menjar perquè produeixi més i deixar de donar-li fuetades fins que ja no pugui donar més.

14 comentaris:

Striper ha dit...

Tot te la seva mida i anem a treballar per poder viure, imorir per poder viure no es lo desitjable, cal dir que conec el tema i les imprudencies les podriem repartir molt tambe als treballadors que molts pasen de les mides de proteccio amb allo de que a mi no em pasdara.

Sergi ha dit...

És tan fàcil no fer cas d'alguna de les mesures de seguretat... i si s'han de posar tontos amb el tema, trauran molts diners, perquè qui més qui menys en fa alguna i se'l pot atrapar. El que faran al final és que les empreses hagin d'aplicar sancions als infractors, i finalment, els perjudicats seran els treballadors. Seguretat a la feina, però feina molt poc segura.

Anònim ha dit...

Cada feina té els seus riscos laborals i s'han d'aplicar mesures de seguretat. La irresponsabilitat del treballador/a, de vegades, no només la paga ell/a.

Anònim ha dit...

Eres un home de poca fe eee, jajaja mare meua si jo parlara que me pasat tota la vida estudiant risc laborals, creec que va sigent hora de que antengem que certes feines vuiges o no son perilloses. Un bes

Carme Rosanas ha dit...

Jo crec que hi ha mesures de seguretat molt serioses i molt necessàries i també sé que s'estan inventant moltes bestieses, com ara fer posar un rètol, que posi "extintor" just damunt de cada extintor gros i vermell que es veu de tres hores lluny... suposo que deu ser per no confondre un extintor amb un canari flauta... i d'aquestes un munt!

Clidice ha dit...

M'he passat mitja vida a l'obra i les mesures de seguretat són vitals. Excepte algunes que són perillosíssimes. I això només ho sap qui ha intentat pujar a una grua amb l'arnés i la corda preceptius. Escanyar-se és el mínim que et pot passar! Això passa quan les coses es fan només sobre el paper i gens sobre el terreny. De tot plegat, evidentment necessari, la meitat només són coses per justificar factures. Tens tota la raó.

Jordi ha dit...

Recorreré al tòpic: no hase falta desir nada más! Recaptar, recaptar i recaptar... i després la seguretat!

RaT ha dit...

si, d'acord, hi ha afany recaptatori però la seguretat laboral és importantm,no? en això estarem tots d'acord? una abraçada grooossa

Anònim ha dit...

La zona blava i la zona verda, també la fan per nosaltres, a BCN...

Quan falten calers ja se les empesquen. Abaixar sous, optimitzar recursos? No! és com demanar-los als papes, però aquí, els papes no hi pinten res...

GEMMA ha dit...

Jo diria que hi ha empreses de totes les gammes, les que cuiden la seguretat ben fet i les que no ho fan doncs com els treballors perillen d'inseguretat cal exigir pels caps un control dels riscos que no prenen. Ojalà tots fossim responsables, és la il.lusió de molts!

Sisco ha dit...

Jo estic a les dues vesants soc treballador, cosa que fa que la seguretat o més ben dit la protecció als treballadors és quasi bé nul.la y per l'altre tinc una petita empresa on som tres socis, ens inflen a despeses de protecció de riscos i no fan rés, nomès fer-nos gastar diners.
Salutacions
Sisco

Joana ha dit...

Confío que totes les empreses prenen mesures.
Encara que em consta que algunes per estalviar... no ho fan!
Petonet guapo.

El teu blocaire invisible! ha dit...

Bones! Felicitats pel bloc. M'han dit que et tenia que deixar alguna pista i saps.... no m'en be cap!!
Torno un altre dia i et deixo alguna cosa.

Fins aviat.

Modgi ha dit...

El problema és que els exàmens de riscos laborals els escriuren mandrils lobotomitzats. hi ha algú que n'hagi suspès algun?