dijous, 4 de març del 2010

Justícia injusta

No sóc llicenciat en dret, no sóc doncs el més apropiat per parlar d’això, però com que la democràcia diu que podem expressar-nos lliurament em bé de gust dir que: Trobo una injustícia que qui comet robatoris per el carrer, que ha estat detingut més de cent vegades, segons un diari dels fiables, estigui menys de dues hores retingut i campi per els carrers en total llibertat a canvi de la nostre pèrdua de seguretat pagada amb els nostres imperdonables imposts. Però en el cas contrari, si una persona normal treballadora un sol dia de la seva vida té l’error de conduir en accés de velocitat o sota els efectes de l’alcohol, serà tractat com un delinqüent per una sola vegada que hagi infringit la llei. No busco que aquesta persona sigui lliure de la seva culpa, només reclamo que almenys tots siguin tractats per igual. Perquè aquesta diferència? molt fàcil, doncs s’ha vist que normalment darrera d’un conductor habitual hi ha on poder cobrar, encara que sigui embargant el vehicle, en l’altre cas, com que la majoria son gent sense res a perdre, es deixen en llibertat per la impossibilitat de cobrar cap mena de multa. Conclusió, si tens alguna cosa teva, fes bondat o la perdràs, si no tens on caure mort o res al teu nom, pots delinquir tant com vulguis, dintre d’uns límits, que no et passarà res de res. La llàstima es que per això si ha de néixer, doncs buscant per la web no he trobat cap curset accelerat de robar carteres i altres petits furts.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

El tema també és: i l'agent de policia, consicnet d'aquesta situació, amb quina actitud acaba anant? I el lladre, total, com tampoc hi perd res, no té res a témer a l'hora de cometre el delicte. Penós!

joanfer ha dit...

Parlant d'injustícies, sabeu també que és molt més greu que et baixis una cançó d'internet a que robis el disc sencer en una botiga?
Algunes lleis estan fetes pel que estan fetes...

Carme Rosanas ha dit...

La justícia és injusta... sempre ho he vist així. Per coses com les que expliques i per moltes més encara:

Sergi ha dit...

Sí, són aquests petits greuges que no s'entenen, sembla que es premiï el delinqüent habitual i en canvi es castiga durament a l'infractor. No sé per què passa, però potser s'haurien de revisar aquestes lleis.

rits ha dit...

crec que són coses diferents i que no es poden posar en el mateix sac. Perquè tb és veritat que tothom es tracta igual, tothom qui comet un delicte és jutjat.

Estic d'acord que no es pot permétre la reincidència dels delinqüents de robatoris, que caldria modificar el codi penal perquè les penes s'apliquin i sobretot, sobretot que la justícia sigui més ràpida i eficaç (és a dir, sobretot que posin molts més mitjans). Però no perquè en aquest sentit la justícia sigui injusta, altres mesures que si que funcionen s'hagin de comparar. Aquests dies ens diuen que els morts en accidents de cotxe han disminuït moltíssim, i això en part és per les mesures cohercitives (i no pas perquè la gent sigui més cívica o conscient), però en canvi tb sentim que un noi va morir en un accident a Sant Fost a causa d'un altre que anava borratxo i drogat. es pot permètre? no, crec que no.

Jordi ha dit...

Aquell home de l'APM, el "A-robar-carteras!!" segur que n'estar tip d'entrar i sortir de la presó, i fa cara d'estar més feliç que un jínjol.

Tens tota la raó, garbi24, de vegades penses que només aniràs a la garjola si tens diners, com has dit bé. D'altra banda, no interesses perquè no aportes res a les arques de l'estat. Trist, però és així!

Anònim ha dit...

No sempre la Jústica és justa, Garbí, no sempre...
Bon cap de setmana!

RaT ha dit...

Tens raó en el que dius però em fa por deixar de creure en la Justícia perquè quan aquest pensament "s'aposenta" en nosaltres es quan les forces berlusconianes i per tant, anti-demòcrates pugen en vots. M'agradaria trobar la manera d'arreglar, de reclamar que la Justícia sigui més nostra.

helenna ha dit...

Tens raó Garbí. Jo hi afegiria que a més de ser injusta... és lenta.
Bona setmana!

assumpta ha dit...

La justícia, tots sabem, que duu els ulls tapats. Llavors, com podem esperar que faci bé la seva feina.
No obstant, estic mig en desacord amb tu amb l'exemple que has posat... no cal sota cap concepte petjar més del compte l'accelerador. No hi trobo raons per a fer-ho, ni tampoc per a conduir begut. Hi ha massa morts darrera el "no ho he fet mai, és el primer cop".

Petons.

Azu ha dit...

Jo penso que de Justícia no n'hi ha. Simplement. Es cert que els que anem per la vida, pasant sense fer mal a ningu, i pagant impostos, i treballant com a cab....; doncs no podem tenir cap distracció. Però els que la fan sempre, i son uns desgraciats, perque no tenen un altre nom, aquests poden fer el que els hi roti. A mi es un tema, que m'emprenya, perque com tu dius hi hauria d'haver-hi la mateixa justicia pr tothom

Eva ha dit...

La balança es declina cap a .... mmmm, .... no ho se veure... no ho entenc...
Salut!!!

sànset i utnoa ha dit...

La llei, com bé dius, massa sovint és estranya i il•lògica.

Et donaré un exemple: tu intentes robar un Ipod al mediamarket, quan surts t’enganxen i tu intentes fugir o et fas el despistat, obligant a que et registrin. Malament, això es considera un furt o un robatori (depenent del valor perital del que hagis "robat") i serà una falta –si no empres la força, sinó serà pitjor. Aniràs per via penal. En canvi, si tu intentes robar aquest Ipod i t’enganxen, però els hi lliures i acceptes que l’has intentat robar com a molt et podran retenir i t’alliberaran sense càrrecs, perquè no existeix el delicte o la falta d’”intent de furt” o “intent de robatori”. Això vol dir que hi podràs tornar al dia següent a veure si tens més sort, i així repetint fins que te’n surtis.
Per això hi ha gent que detenen tantes vegades. Una persona pot tenir comptabilitzades més de 100 detencions, però que cap representi delicte. Crec que és bastant poc coherent tot plegat...

*Sànset*

GAIA ha dit...

Trist però és així. Sempre ha estat injusta i sempre ho serà