divendres, 12 de març del 2010

Com fer-ho?


Aquesta es la pregunta que et bé al cap quant has de posar un generador a casa i ets verge en aquest tema, es per això que vull que tots tingueu una breu classe teòrica de com fer-ho amb la màxima fiabilitat i no prendre mal.

El primer pas es trobar-ne un, doncs quant passen aquestes coses van més buscats que els condons a la guantera del cotxe d’un adolescent. Un cop trobat i portat a casa cal descarregar-lo del vehicle, altantu!!!!, pesa uns cinquanta kilos, no ens féssim un esquinç. Passat això cal posar-lo en un lloc ben ventilat però que no ens el ventilin, si està molt exposat cal lligar-lo amb cadena. Anem bé, però hem d’escollir un endoll, per anar bé dels fondos, que solen portar una línea de 2,5mm, un cop fet això i es el potser més important de tot, cal anar a quadre de tèrmics de la casa i abaixar el ICP, doncs si no féssim això i arribés la corrent de la companyia, podríem trobar el grup a casa del veí i en trossos varis, que quedi clar. Ara ja bé allò del ritual de posar-hi gasolina i el “por dios trata de arrancarlo”, però abans ens hem de mirar que el interruptor de tall de corrent que porta esta desactivat, no l’activarem fins que estigui engegat, doncs és el que donarà electricitat a la casa, no seria bo que mentre engeguéssim anés electricitat a la casa doncs li estaríem donant un voltatge molt baix que podria espatllar algun aparell, clar?, si ? doncs cop de corda, amb el starter activat fins que s’engegui. Ara només falta donar el interruptor que farà que tot funcioni com abans però amb més soroll que mai, del motor en qüestió.

Consells: rentadora no, tv si, forn no, ordinador si, assecadora no, wii si, planxa no, radio si, aspiradora no, nevera si, molta llum no, llum suau si, congelador de verdura no, congelador de pizza i gelats si, i així anar fent.

A l’hora de parar-lo és més fàcil però cal tenir en compte que primer s’ha de parar el interruptor de tall elèctric, desprès parar el generador, ficar-se al llit i gaudir del silenci.

Si seguiu les instruccions al peu de la lletra ja veureu que no tindreu cap problema, però la veritat millor que no les hagueu de fer servir.

I des de aquí vull trencar una llança en favor de Fecsa-Endesa.......però pel cap

16 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Aquest cop nosaltres hem tingut sort, no ens hem quedat sense llum, només sense arbres... però recordo altes episodis de nevades amb el problema de la llum... uns quants, qeu ja fa molts anys que vivim aquí. Tot i així mai havíem arribat a posar generadors i això que 5 o 6 dies havíem estat, eh? Encara no entenc com ens ho arreglavem, amb els nens i tot plegat...

I Fecsa-Endesa ... que tenen un morro que se'l trepitgen.

Clidice ha dit...

l'última frase: per emmarcar.

Striper ha dit...

Jo le he fet servir a una Masia que tenia , i mes que una llança els hi pots llençar l'aparell aquest al cap.

Anònim ha dit...

Ets un manetes, tio! I a sobre amb salero...

Joana ha dit...

Ostres que manyós!
Jo amb el càmping gas em defenso:)però he tingut llum!!!!!

Arda ha dit...

Interessant aquest post. Espero no haver de seguir mai aquestes instruccions que ens dones tot i que de vegades tinc els meus temors perquè la "meva companyia" (que no es Fecsa Endesa), te la particularitat de deixar tot el nostre carrer sense llum (en l'enllumenat públic), cada vegada que cauen quatre gotes.
Es curiós que, amb aquesta gran nevada no ens hagi passat.
Deu ser que nomes els afecta l'aigua en estat liquid?.
I ara; teniu llum ja?.
Espero que si.

Anònim ha dit...

No us han doant cap mena d'instruccions ni us han ajudat a intal·lar-lo? Com pot ser?!
Espero, de veritat, que ben aviat es pugui recuperar la normalitat. Per desgràcia, sembla que encara queden alguns dies. Ànims!

Joana ha dit...

No vull pensar en si m'hagués passat a mi, estaria molt i molt emprenyada!

Marta ha dit...

Garbi
jo com l'striper, el generador pel cap, despres del que em passat aquets días en cara tindran la santa barra de presentar-nos el rebut aquet mes.
Seria bo que tots a una els hi retornessim juntament amb els nostres milllors desitjos per ells i per sa santa mare....
petonets, sempre

sànset i utnoa ha dit...

Aquests consells i "manual d'instruccions" és una cosa que hauria d'haber fet algú del govern ja fa dies. Dissortadament, massa gent hi havia que no els sabia fer funcionar. Un cop més: falta de previsió.

I aquesta llança és la millor llança que podràs trencar mai!

T'envio ànims des de "les terres càlides del sud"!

*Sànset*

GAIA ha dit...

Mare de Déu! Quina complicació! Jo amb el camping gas i anar fent...

Sergi ha dit...

Valuosa informació que espero no haver de fer servir mai. Està molt bé això de trencar una llança al cap de FEcsa-Endesa...

Eva ha dit...

Déu ni do... aquests dies han estat durs...
Salut!!!

assumpta ha dit...

Osti! quin maldecap més gros que heu tingut per aquí. Espero que hores d'ara ja estigui tot arreglat i no l'hagueu de tornar a fer servir. No l'he necessitat mai (per sort)i no sé pas si ho sabria fer tot això que expliques.
Tinc una llança preparada per als amics de fecsa-endesa!

Petonets i bona setmana!
;)

Azu ha dit...

doncs aquest cap de setmana hem estat per la Costa Brava, per donar una ullada a com estava tot, i feia pena. Totes les botigues amb generadors al carrer, imagino que moltes casas també. I després diem que som un PAÍS.. ostres, sempre ens passa de tot aquí!! No ho entenc.

ANNAFS ha dit...

Quin sentit de l' humor que tens! Si tu vens a berenar al meu bloc, jo vinc al teu a escoltar uns quants consells sobre com utilitzar un generador. Només de pensar en tenir un trasto així a casa, se'm posen els pèls de punta...
I els de fecsa-endesa... suposo que s' hauran de responsabilitzar de tot aixó. No hi ha dret, amb les tarifes que cobren i el servei que donen.