divendres, 26 de juliol del 2013

Pakistan del Mar

Tot i estar a poc més de mitja hora de casa, no acostumo a passejar per aquesta vila que acabo de canviar-li el nom original i, que espero  mai perdi el seu original, Lloret.
Si som en plena Costa Brava, un no s’hauria de sentir com en un “zoco” on després de parar la mirada més de trenta segons a qualsevol objecte, comença un regateig on encara no has fet oferta. Carrers estrets plens de botigues tipus souvenir, que semblen còpies una de l’altre, venent molt objectes marca BCN, toro, sevillana, sangria i barrets made in xina amb el nom del poble. Tot plegat patètic.
Si el motor de la nostre economia ha de sortir bona part del turisme, ho estem fent malament, no podem vendre el que no som, tard o d’hora això no atraurà a milers de turistes amb ànsia de barra lliure de sexe, alcohol i festa sense treva.
Que aquest prototip de negoci funcioni, només indica el baix nivell cultural d’una gran part de homínids. 

20 comentaris:

Sergi ha dit...

Per què serà que Lloret sempre té mala fama en tot? No fan les coses bé de cara a la resta de la població, però no viuen tan malament, no? I què en pensen els seus habitants?

Lluna ha dit...

Es veritat que té mala fama,i suposo que tots en tenim una part de culpa, els que ho permetem i els que venen algo que no som. No sé com acabarà tot plegat.
I pel nivell cultural només et cal fixar en alguns programes de TV que són els més vistos.

Bona nit Joan!!!

Anònim ha dit...

Ahí le has dao, Garbí! Turisme de borratxera, ecs...

GEMMA ha dit...

Diner fàcil, qualitat ínfima, espectacle sense cap atractiu.

Joana ha dit...

Parles de Lloret, però si baixes a Calella, Pineda, Barcelona... "más de lo mismo".
No és la nostra de cultura.

Sergi ha dit...

Home, caldria valorar quants diners aporta al país. Ara mateix, mal que ens pesi, el país viu del turisme i menys ingressos = més retallades.

Si són molts diners i no ens podem permetre renunciar-hi, jo faria tot el possible per concentrar en dos o tres pobles de la costa tot aquest circ turístic i que a la resta s'hi pugui desenvolupar un turisme de qualitat, respectuós amb el territori.

Anna ha dit...

És una pena que Lloret hagi acabat com ha acabat i tenint la fama que te.

belkis ha dit...

No crec que Lloret sigui únic en aquest aspecte però sí que està clar que, quanta més fama o popularitat té un lloc, més mala fama acaba tenint. Això ho permetem nosaltres i els que venen. Afortunadament, crec que no tot és turisde de borratxeres i hi ha gent que s'informa.
En qualsevol cas, estem en uns moments que el que preval és allò que aporti diners.

Us heu fixat que cada poble té un barri xinès? Doncs semblant.

Relatus ha dit...

Els lloretencs fa anys que intenten canviar aquesta imatge i costa... però ho aconseguiran perquè el poble s'ho val. Si hi passeges a l'hivern (si és que no ho has fet) descobriràs l'altra cara del poble, més amable, amb gent que encara parla "salat".

Pep ha dit...

Lloret és tot el que no s'ha de fer en un poble de costa.
L'avarícia d'uns quants ha malmès un trosset de casa nostre.
Val més anar-hi al hivern ¡¡¡

Guspira ha dit...

Ja està tot dit! No crec que s'hi pugui afegir res més! És penós, però és el que hi ha...

Pakiba ha dit...

La britat es que cada dia m'agrada menys.

jpmerch ha dit...

Potser facen un Lloret Shore com en Gandia.

Alba ha dit...

Jo per no veure-ho ja evito aquests llocs... mai m'han agradat!

Sílvia ha dit...

Com l'Alba, no m'hi acosto gairebé mai a Lloret.

rits ha dit...

xò no estaven millorant la ciutat d'aquest turisme barat? o només eren paraules i la realitat és que aquest turisme barat ens continua donant diners?

M. Roser ha dit...

Em sembla que passa a força més pobles del que seria desitjable...
No ho sé, però si la imatge que donem al món és d'aquest tipus de turisme, malament...
Quan tinguem el nostre país petit, potser més d'un no el trobarem tan bonic, no crec amb el turisme a qualsevol preu...Penso que hauriem de ser més selectius!

Elfreelang ha dit...

ara em ve al cap la senyora Tura que va voler acabar amb l'anomenat turisme de borratxera i se li van tirar al damunt....

sargantana ha dit...

aixis anem...
spain is diferent.no?
jijijijij

Glo.Bos.blog ha dit...

No sé si el comerç de la població aprecia aquesta mena de turisme perquè resulti rentable. Però no crec que la gent que viu allí, que educa allí als seus fills els compensi.