dimecres, 14 de setembre del 2011

Trobar-hi el sentit

Les rancúnies entre països mai han estat ni seran bones per els usuaris de segona fila, de sempre s’ha dit que quan dos juguen, el tercer és qui perd.

No hi he trobat el sentit que dues duanes casades per les exigències del mapa polític, provoquin cues en un sentit i l’altre amb total impunitat i perquè els dóna la gana.

De fet ja havia llegit en alguns blocs que calia armar-se de paciència per creuar les fronteres entre Croàcia i Montenegro, però jo que m’agrada posar els dits a la llaga per comprovar la veracitat de les coses m’hi vaig plantar a veure que passava, apart d’anar a visitar la més que excel·lent badia de Kotor. L’anada va ser un pur tràmit, deu minuts i ja havíem passat les dues fronteres. Però a l’hora de tornar..................un cop varen haver activat el pla: tocarelscollonsperquèensdonalagana, ens varem tirar una hora i mitja per una cua de no més de cent cotxes. Senzillament, amb tota la prepotència del món deixaven passar un parell de cotxes cada cinc minuts, demanant documentació, fent veure que feien comprovacions, abandonant la garita sense cap explicació raonable......mentre tots esperàvem el nostre torn amb impotència i mala llet, amagades sota una màscara de somriure cínic o postís.

Nosaltres varem estar de sort, només dos minuts davant del poli, mirant amb molta atenció els dni, fins a deixar-nos passar, sense mirar ni tant sols si realment a dins el cotxe hi havia quatre persones.

La veritat és que no sé quin sentit té, provocar retencions entre dos països i menys si és fa amb tal descaro a qui aporta diners al país fent turisme.

12 comentaris:

magazine.cat ha dit...

La veritat és que no en te gens de sentit això, però ni han tantes de coses que no tenen sentit, que ja no ens sorpren res.

Carme Rosanas ha dit...

Sentit? tu mateix ho has dit, l'únic sentit que té és que hi ha persones o bé institucions que fan les coses amb un únic sentit:

tocarelscollonsperquèensdonalagana,

Clidice ha dit...

i justificar la "necessitat" dels policies que són allí, mentre sembla que diuen: "veus? jo tinc poder". Ja ho diuen, dóna-li una gorra de plat a un aparcacotxes i es creurà que és el general Patton.

lisebe ha dit...

La veritat es que sentit???? cap !!

Tant sols el de "toca el que no sona"

Però hem de fer via !!!! que ja es molt en el temps que corre.

Sergi ha dit...

Els d'aduanes d'allà deuen haver de justificar el seu sou... si no, no s'explica.

Ferran Porta ha dit...

És realment una estupidesa. Com diuen per aquí dalt, d'alguna manera han de fer veure que treballen i justificar el que els paguen...

maria ha dit...

El sentit és voler fer la seua feina més entretinguda amb la pràctica de "tocarelscollonsperquèensdonalagana". No hi trobe altra explicació. O xafardejar les fotos del DNI, que també potser un bon entreteniment :)

Jordi ha dit...

Ara m'has fet veure que tornar d'Andorra passant per la duana és bufar i fer ampolles. Prometo no queixar-me més!

RaT ha dit...

Tens raó, acaba sent tant estúpid tot això de les fronteres!

Lluís Bosch ha dit...

Són les tristes seqüeles dels nacionalismes. Curiosament, per aquí a la vora també tenim gent a qui agradaria provocar tensions i crear fronteres noves. Què hi farem.

Eduard ha dit...

Jo també he passat per aquesta aduana, Montenegro Croàcia i les mesures de seguretat cap als extrangers amb passaport de la UE, deixaven molt que desitjar.

Mohamed Ali ha dit...

$$$ Oferta de préstec urgent amb baixa taxa d'interès APLICA ARA $$$
Necessita préstec per pagar el seu deute i començar una nova vida? Vostè ha vingut al lloc correcte on es podrà obtenir finançament a una taxa d'interès molt baixa. Les persones interessades / empresa han poseu-vos en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic per a més detalls.
Nom complet:
Data de naixement (dd-mm-dd):
gènere:
Estat civil:
Quantitat que es necessita:
durada:
Adreça:
Ciutat:
Província / Illa:
Zip / codi postal:
país:
Número de telèfon:
Ingrés mensual:
ocupació:
Correu electrònic: shadiraaliuloancompany1@gmail.com