dimarts, 17 de maig del 2011

Desmitificar

No em vull auto excusar, parlo amb la experiència de set anys, sense amagar res, per el que a mi respecta i escric com a contesta a una conversa escoltada per atzar.

Les piscines no gasten tanta aigua, o aquest seria el missatge a transmetre a tots els que sempre criden als quatre vents el malbaratament d’aigua per culpa de les maleïdes piscines. Des de que la vaig construir, amb les meves pròpies mans i la vaig omplir, que té la mateixa aigua. Un aigua tractada acuradament no té perquè ser llençada cada any i possiblement si no surt cap problema aguantarà un parell d’anys més.

Si que és veritat que es llencen uns cent litres d’aigua un cop cada dos mesos, quan es fa el rentat de filtre, que si aprofites a fer-ho quan ha plogut i cal baixar nivell d’aigua no es llença res que no s’hauria perdut igualment. Que de vegades no ha plogut i s’ha de fer, estem d’acord, que quan els nens fan molt el burro cal afegir una mica d’aigua, val. Però asseguro que deixar córrer l’aigua mentre es raspallen les dents, deixar anar càrrega complerta al wc o abusar de la mànega regant en compte de posar un reg automàtic de goteig, fa gastar molta més aigua del que pot arribar a gastar una piscina, apart de deixar d’aportar molts kgs de co2 a l’atmosfera fent cues quilomètriques anant cada cap de setmana a la platja.

Les coses fetes amb bon ús i responsabilitat, no solen ser dolentes, però sóc conscient que no tothom respecta el bon ús.


Aquesta no és la meva............jo la tinc petita!!!!!

24 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Suposo que tens raó, si les coses es fan ben fetes... tampoc n'hi ha per tant.

Però quan vaig a caminar i veig piscines fora de temporada amb l'aigua fastigosa de color verd... em fa una mica de ràbia. Per l'aigua i pels mosquits tigres!

El porquet ha dit...

Garbi, com tu comentes, no tothom fa un ús racional de les piscines (ni dels regs de jardins).

T'ho dic per experiència, perquè treballo en el sector de l'aigua que a partir de Sant Joan els consums d'aigua es disparen omplint piscines i regant jardins. I com més calor fa, més consum hi ha (és matemàtic).

Així que, personalment, quan veig piscines a tort i a dret d'ús particular trobo que no som conscients de la realitat climàtica i hidrològica del país en que vivim.

lisebe ha dit...

Woau!!!!!!!!!!!! em demano una mulladeta.....

Bromes a part es cert que el consum d'aigua es dispara quan arriben aquestas dates, pero si temps un bon plan de neteja i cuidado!! no té perqué malgastar l'aigua, nosaltres la fem servir i tapem la piscina durant l'hivern solsament utilitzem mes del compte quan s'ha de fer neteja..

Jo no entenc el que es fa altres llocs..

Petonets maquissim

lisebe ha dit...

Volia dir si "tens" un bon plantejament utilitces l'aigua.. nosaltres tenim jardí i hort.

lolita lagarto ha dit...

ostres això si que ha estat una confesió en tota regla.. no et preocupis la mida no és el més important..:)

sargantana ha dit...

jajaja, el tamany no importa

rits ha dit...

mmm, quan ens convides??? que comença a fer caloreta!!!!

la veritat és que no hi havia pensat mai. No sóc les que critica les piscines, però si que ho veig una mica com un luxe. Suposo que, com tot, si es va amb compte, no té perquè ser perjudicial

magazine.cat ha dit...

Un mixonet m’ha dit que es el teu aniversari espero que hagis passat un dia fabulós FELICITATSSSSS.......

Pakiba ha dit...

Si tots fesin con tú!!!!!

Cuan en convides?????

La mida no importa ,ja m'esta bé més petita, per una remujada.

Espero que hagis passat un dia molt feliç.

Un petó.

Yáiza ha dit...

Escolta, si la tens petita, tampoc és gaire greu, però no cal que ho vagis fent públic! Hahaha, bé, faig broma, tots sabem que el tamany no importa... però és que ho has deixat massa, massa fàcil.

Nosaltres també tenim piscina, i amb tots els anys que fa que la tenim (els mateixos que fa que jo rondo pel món) crec que l'he vist buida un o dos cops, en total. I perquè necessitava certes reparacions, que s'han de fer amb la piscina buida, sí o sí! Així que estic força d'acord amb tu, vaja, que he de dir!

Apa doncs! Bona nit i fins aviat!

Anònim ha dit...

No per ser petita, deixa de ser piscina... ;-)Fas un bon ús d'ella, ja ho crec!

Ferran Porta ha dit...

M'encantaria tenir-ne una a casa, encara que la tingués petita, per poder comprovar que no suposa cap malbaratament ;-)

Sergi ha dit...

Un ús responsable del que sigui sempre minimitza els efectes negatius que pot tenir. Però que tu el facis no vol dir que els altres també. No sé fins a quin punt ho critiquen això de les piscines, però bé, sempre ens hem de sentir la cantarella de l'aigua quan no hi ha altres notícies.

Catalina Cerdó ha dit...

A mi també m'ha fet ganes venir a nedar... em sembla que si venim tots la grandària SÍ importarà.
Com en tot, l'ús responsable marca la diferència.
Una abraçadeta ben gran!

Anna ha dit...

Estic d'acord amb tu en quant al tema de regar. Els espanyols (i molts catalans) s'han ficat al cap que han de tenir gespes com les dels anglesos o altres països en els que no cal regar, quan no correpon a la flora natural de la zona. El que més esgarrifa són els camps de golf!
Les piscines acaben sent un recurs que en un país on fa tanta calor, s'aprofita molt i durant un llarg període. I així potser no cal gastar tant en aires acondicionats.
En canvi aquí dalt, no puc entendre que hi hagi gent que es construeixi piscines per poder fer-les servir 1 mes...

òscar ha dit...

Tu la tindràs petita però la meva és ... :( ... senzillament inexistent.

_MeiA_ ha dit...

jajajaja val tenir-la més petita, que no tenir-ne com jo!

Amylois ha dit...

aquesta es teva?? per cuan una festa a la piscina??? jejejeje

... ha dit...

Si tothom fos com tu... però tinc uns quants exemples propers que haurien d'aprendre maneres, fins i tot algun que quan arriba l'estiu només s'hi posa 3 o 4 dies a l'aigua.

Potser s'haurien de fer proves de sel·lecció del personal que pot tenir piscina i del que no!

Marta Contreras ha dit...

Que l'hagis fet tu, em sembla una gran proesa. A gaudir-la tu!

Marta ha dit...

Garbi
en quand a tamany, parlem de piscinas?????.
petonets, sempre

jomateixa ha dit...

La base sempre és la mateixa... fer un bon us de tot plegat...
Jo tampoc no en tinc, però si que tinc un bon jardí on crec que gestiono bé l'aigua.

llum ha dit...

L'has fet tuuu? Apa quin manetes! Jo en tinc una per arreglar . T'animes? Et puc fer unes paelletes, uns arrossets, alguna cosa més exòtica fins i tot. Et cuidaré bé si me l'arregles. La meva és...petita, també.

Garbí24 ha dit...

llum.....cap problema, tu me l'ensenyes i veiem que s'hi pot fer....