dimarts, 7 de febrer del 2012

Dickens 200 anys.



 Homenatjar els dos cents anys del naixement de Dickens, des de la ignorància de la seva obra  no és tasca fàcil. No es pot ser crític de ningú sense un coneixement sòlid de la seva obra i trajectòria, però el que si es pot commemorar és el fet de que gràcies a iniciatives virtuals, podem conèixer alguna de les seves obres, fent un tast del que va deixar a la història de la literatura.
On va aprendre a caminar, parlar i forjar la seva ment d’escriptor, ha canviat dos cents anys. No puc evitar de pensar què escriuria una ment com la seva si la impregnació visual fos la que estem vivint nosaltres. Una pregunta sense resposta, una resposta que potser no ens cal, doncs el que agrada és el que va deixar. Molt per alguns, poc per  altres, i és que no podem agradar a tothom però podem fer història, siguem o no siguem Dickens.    


Aportació a la iniciativa d’un altre que farà història...........tatxaaaaaaaan!!!!!!!!

16 comentaris:

El porquet ha dit...

Bona aportació Garbi! Jo, tot i llegir-me per primer cop un Dickens gràcies a la proposta de l'Assumpta, tampoc he volgut fer cap crítica de l'obra de Dickens, doncs en sóc un perfecte desconeixedor. Així que ho he deixat en aquella cosa rara de post que ja has llegit!

Almenys, doncs, aportarem el nostre granet de sorra a seguir fent història!

fanal blau ha dit...

Més que fer crítica, potser es tracta, una vegada més d'homenatjar qui ens regala el plaer de la lectura.
Jo crec que Dickens potser s'atabalaria una mica, ara...

Bon dia, Garbí!

lisebe ha dit...

Sempre es un plaer poder gaudir de la ment i l'obra tant privilegiada com la de Dickens, i qui no la coneix?? a mí em sembla que poca gent que li agradi llegir pot dir que no coneix a aquest gran escriptor.

Enhorabona per aquesta bona inicitiva, de homenatge.

sa lluna ha dit...

-Sinceridad-
"No está en mi naturaleza ocultar nada. No puedo cerrar mis labios cuando he abierto mi corazón".
Avui he obert el correu amb aquesta frase del Dickens i aquí us la deixo.

Una abraçada càlida.

GEMMA ha dit...

Jo he vist adaptacions de les seves novel,les al cinema com Oliver Twist i David Copperfield, però no he estat encara lectora, encara!

Bon di de fred, Joan.

montse ha dit...

Un bon apunt ple de matisació Garbiniana per començar a fer història.

Assumpta ha dit...

Estic segura que una ment com la seva avui carregaria durament contra els banquers aquests als que hem d'ajudar, contra els polítics corruptes, contra la lentitud de la justícia... Segur que de l'episodi d'en Camps i els seus vestits en trauria un bon capítol, amb la seva gran capacitat crítica, sempre acompanyada de la ironia per anar punxant...

Gràcies, Garbí per haver-te unit a l'homenatge!! I anima't a començar un dels seus llibres! ;-)))

jomateixa ha dit...

Avui en dia tindria tanta o més feina que llavors a parlar de tot plegat...

Sergi ha dit...

T'has atrevit a fer l'homenatge sense haver llegit cap obra i això està molt bé. Jo m'he excusat per no haver fet els deures, però l'estic seguint amb entusiasme. M'agrada veure com una bona idea i ben muntada té èxit. Et felicito per 'l'atreviment'.

Thera ha dit...

Molts en som uns grans desconeixedors de l'obra de Dickens, tot i haver-ne sentit a parlar i haver vist pel·lícules basades en els seus llibres... Bon homenatge!

McAbeu ha dit...

Doncs a mi m'ha agradat molt aquest homenatge teu, potser no ens has parlat gaire de Dickens però has fet una mica més gran la Catosfera.

Pakiba ha dit...

Ell va fer historia i m'agrada el homenatge que l'has fet i segur que t´ñu també farás ja que la teva obra es molt comentada. Taxaaaaaaaaaaaaaaaaaan.

Eduard ha dit...

D'aquesta autor només me'n he llegit "L'Oliver Twist" i això em dóna mala consicència.

kweilan ha dit...

Interessant reflexió.

Elfreelang ha dit...

Tenint en compte que Dickens retratava l'ambient del seu temps i ridiculitzava els rics en general...em puc arribar a imaginar el que podria escriure ara! molt interessant garbi la reflexió!

Dafne ha dit...

Ets més agosarat del que em pensava, però certament és un encert el teu homenatge, perquè des de la ignorància, com la meva, has fet una aportació molt autèntica!!!! Enhorabona (saps, encara ric amb l'ALFRED NORMAL, jajaja), ets genial!!!