dimecres, 14 de desembre del 2011

Guardar-ho amb paper


Qui diu que tot el que escrivim estarà sempre més als servidors del nostre estimat blogger?
Malfiat que és un, potser per l’experiència adquirida, mal ens pesi per l’edat, he optat per imprimir-me el blog anualment per si de cas tot peta.
De vegades pensem que tothom ho sap quasi  tot del que circula per la xarxa, però no, no és així, doncs fa poc encara vaig trobar persona que no sabia que existia tal aplicació.....i, em vaig decidir a fer un apunt per fer-ho arribar a qui li sembli útil, pràctic, entretingut, curiós, freaky, interessant....etc i que encara la solució no estigui dins les seves neurones per falta d’informació pràctica i verídica.
Com que la solució la trobo un xic cara, uns seixanta i pico de monedes unitàries d’euro, jo hem faig la versió low. Vegin apartat següent:
Entrem dins la pàgina en concret  i després de ajustar els paràmetres que més ens agradin i fent una vista preliminar (els preliminars no s’han de saltar mai) triarem la opció de descàrrega amb pdf, per poc més de 7$. Un cop el pdf a la butxaca el podem imprimir nosaltres mateixos o en una botiga imprimidora o a la feina quan no ens vegin (opció més barata). Amb tot el plec de fulls sota el braç, li posem unes anelles d’espiral amb una portada que ens agradi i cap a la lleixa de llibres. A ser possible a un lloc visible, on de tant en tant, podem agafar-lo i fullejar (no mal interpreteu la paraula) les bajanades que de vegades escrivim i que sabria greu de perdre....si tot peta.





24 comentaris:

sargantana ha dit...

eiii..dons m'agrada!!
ets home de recursos..ja es veu!

Carme Rosanas ha dit...

Està molt bé. Una bona solució. Sobretot si tens clar que vols guardar-ho i no vols perdre-ho.

Jo d'entrada m'animaria a fer-ho (un altre cop ja ens havies parlat d'aquesta opció i em va fer il·lusió) però després no tinc prou interès a guardar les meves coses. Tinc una sensació que no puc evitar, que si es perden, ben perdudes estaran. De totes maenres hi pensaré! Gràcies!!!

Catalina Cerdó ha dit...

interessant, sí... molt interessant!

Anna ha dit...

Ostres doncs sembla molt bona idea! Una pregunta: els comentaris també els imprimeixes?

LEBLANSKY ha dit...

Garbi, m'has fet feliç, no tenia ni idea d'aquesta possibilitat! I la pregunta de l'Anna, també te la faig: els comentaris també es poden imprimir?

Ferran Porta ha dit...

Caram, jo tampoc coneixia aquesta opció, i la trobo molt interessant. Merci per la info, garbi! Ara em poso a "investigar" una micona...

Joan ha dit...

Caram, jo vaig auto editar-me el primer any, però després no ho he fet més. I hi he pensat sovint, que potser estaria bé tenir-ho imprès. Coses.

Sergi ha dit...

És una cosa en la que penso de tant en tant, no m'agradaria gens perdre tot el que he escrit. El que sí que vaig fer un cop és descarregar-me una còpia de seguretat, quan va caure el blogger, però no ho he tornat a fer. Això t'ho permet fer el blogger mateix. No és mala idea tenir-ho en paper, però de moment em conformaré amb tenir-ho guardat d'alguna manera. L'única opció que no contemplo, és la de destruir-ho tot. No podria. I si ho perdés, m'obriria una ferida al cor ben profunda.

Yáiza ha dit...

Jo abans tenia costum de guardar en word les meves entrades. Ara ja no, només quan les preparo abans, i no ho faig quasi mai. Fa mandra, certament. Però no, tampoc no m'agradaria perdre-ho tot. Tampoc em veig imprimint-ho amb paper. A més, hi faltarien els comentaris de tothom, que per mi és el més interessant dels posts!

Quan tenia costum d'escriure, solia guardar els escrits en paper, un cop revisats, i guardar-los en algun disquet, quan encara n'hi havia. Ara només estan a l'ordinador, i tampoc em sembla segur. I sóc molt poc constant, per fer-ne còpies de seguretat a un altre disc dur!

Bé, crec que pel bloc optaré per l'opció que diuen aquí dalt, de fer una còpia de seguretat a l'ordinador.. I després, ja veurem!

Garbí24 ha dit...

Leb i Anna, en resposta a la vostre pregunta la resposta és si. Es pot configurar perquè hi surtin o no els comentaris

Anònim ha dit...

No t'imagines com acabes d'alegrar el meu dia gris, desperta des de ben d'hora per estudiar una assignatura sense sentit, per jugar a traure'm una carrera.

Sóc de les que pensa que els llibres són magnífics, i que la tecnologia no pot suplir aquest efecte. Escric a internet per arribar a qualsevol persona que tinga accès d'aquest planeta. Però la màgia de les paraules impreses és superior a mi.

Una forta abraçada,
Miss Yuste.

Pakiba ha dit...

Molt bona idea ,jo en guardo tot el que m'einteresa,com la teva 1ª novela.

un petó.

rits ha dit...

quina feinada!! i quina bona idea. Molt sovint m'entren les pors de perdre-ho tot l'escrit. T'agafo la idea (i no és la primera que et copio...hehehe)

Anònim ha dit...

Caram, què bo! Saps si també val per a wordpress o només per a blogger?

Eduard ha dit...

Hi ha algun motiu que et faci pensar que els nostres bloggs corren perill? Ho pregunto amb tota innocència.

Garbí24 ha dit...

Tirant: també va amb wordpress......
Eduard: no tinc cap sospita, però cada vegada les coses duren menys

Alba ha dit...

Seria trist perdre-ho tot.... En temes d'Internet parlant mai se m'ha passat pel cap... sempre he pensat que l'Internet és etern (sóc bastant inocentota quan vull), però amb el que sí que em faig un anuari és amb les fotografies personals de vivències. Abans hi havia els àlbums amb fotografies en paper, però ara amb les digitals oblidem que els ordinadors de tant en tant foten un pet.... i si em quedo sense aquests records que són les fotos...... moro!!

Pep ha dit...

Tens molta raó, Garbí, i és una cosa que ho penso sovint.
Però és una feina que sempre penso que ja faré demà.
També penso una mica com la Carme, si és perd, potser és que s'havia de perdre.
Ep¡¡¡ amb els amics no penso igual.
Aquest els tindria impresos i ben guardats tota la vida.
Bona nit, i bona idea.

Assumpta ha dit...

Durant un temps vaig estar guardant els relats, únicament els relats. Ara ja no faig ni això... i tens tota la raó, el dia que peti em moro jo al darrera!! Vaig a veure aquesta aplicació :-))

Anònim ha dit...

Alguna vegada m'ho he plantejat: què passarà si un dia... és una bona proposta. M'ho miraré, tot i que el meu bloc no és res comparat amb el teu ;-)

Carme J ha dit...

OoooH Garbí !!! Moltes gràcies, has fet que es pugui fer possible quasi el desig més gran de la meva vida !!!

Bé, potser exagero, però m'encanta aquesta possibilitat, la idea no parava de donar-me voltes pel cap!!!

Pensar que molts escrits, fotos, dibuixos i records, es quedessin perduts pel ciberespai, em tenia preocupada!!!

Elfreelang ha dit...

Abans blogger et permetia anar-te baixant el bloc sencer i desar-lo ara fa temps que no he provat de fer-ho, gràcies per l'adreça per si de cas tot fa un pet és una bona manera de conservar els escrits!

El porquet ha dit...

Mestre, ets un crack! No coneixia aquesta aplicació, però la penso utilitzar! Segur, segur! A mi m'agrada molt el paper (i mai se sap si la cosa virtual pot peta).

Gràcies company!

jomateixa ha dit...

Caram! que xulo que t'ho fas... Jo, que també sóc molt malfiada, també ho vaig començar a fer, però resulta que no tinc prou temps i vaig acabar copiant-ho en un pen (encara no ho tinc tot passat)
Ara m'has fet enveja i potser si que ho tornaré a imprimir que queda genial.