dilluns, 27 de juny del 2011

De les Italianes

Parlant evidentment de les seves terres, per no entrar a opinar sobre altre termes més palpables i per retornar al món virtual, farem cinc cèntims del que és pot trobar en elles. Les terres.

Passar quatres dies allà i no caure en la temptació de menjar pizza fins que et surti per les orelles, es tasca difícil per els que en som amants i més difícil és passar pel davant de “pizza al taglio” sense fer aturada, comptant que es troben a cada pas.

Un altre paràmetre a tenir amb compte es la cotització del preu del cafè que sol ser molt variable, per el que s’ha d’anar amb compte a l’hora d’apuntar el cul a una suggestiva cadira, que sembla cridar l’atenció dels teus peus cansats o millor dir baldats. No us refieu del cartell......expresso 1,30€, això és el preu amb consum al “banco” però que si te’l fas portar al “tavolo” són 3,5€. Això mateix passa als restaurants, on veus el preu a la carta d’una pizza a 5,5€ i la “birra” val 6€.

Amb els quatre dies, hem fet un tast i la veritat es que almenys el que fa la part nord, Itàlia aprova amb nota alta. Tant sols tinc queixa de la excessiva afluència de gent als llocs. Venècia era un bullici de gent, igual que Verona o la ciutat turística per excel·lència del Garda, Sirmione. Però buscant bé també es troben llocs molt tranquils per desconnectar de tot. Tinc que reconèixer que Itàlia em feia una mica de pànic per la seva mala reputació, però haig de reconèixer que no serà la última vegada i que tenim molt per aprendre d’ells. Mentre les nostres autopistes van buides de camions, ells les tenen plenes a rebentar. Una demostració que el país funciona.

Unes imatges? Però poques......ho heu de fer per vosaltres mateixos, és un bon consell. Amb poc temps a L’ou cost tindreu la informació per poder-ho fer a la vostra manera, ja ús avisaré.



De quan l'amor acaba en tragèdia: El balcó de Julietta a Verona


De quan els carrers són d'aigua i fantàstics


De quan no et pots saltar un "pizza al taglio"

De quan un "aperitivi spritz" pot donar molt de sí

De quan les platges son verdes


De quan les carreteres desapareixen entre roques


De quan les fortaleses són aquàtiques.

En tindria mil més per posar...........però no. Vull que hi aneu vosaltres mateixos a fer-les.










19 comentaris:

rits ha dit...

oooh! un viatge ben xulo! m'agraden especialment les dues darreres fotos!

i la pizza al taglio, és clar!!

i bé, això dels preus passa a tot arreu. Prop Sgda Flia em van cobrar per una clara en una terrasseta 6 euros!!!!!

Itàlia del nord, ho tinc tot per descobrir!! una ruta a puntar!

lisebe ha dit...

Quina maravella!!!!!!! Fa molt de temps que no hi vaig però semla ser que toto está al seu lloc..

Saps jo aquestes vacances me'n vaig a La Toscana. (Florencia)

I espero passar-ho tant bé com vosaltres!!

Precioses les fotografies!!!!

Quin viatget mes xulissim heu fet !!!!!!!!

Petonets

Sergi ha dit...

Nen, fas venir unes ganes d'anar-hi... tant per les imatges (fantàstiques) com pel que expliques. Els preus em semblen cars, però, vaja potser com aquí. El nord d'Itàlia és car, el sud és més tirat de preu. Jo hi he anat un parell de cops però sempre m'he quedat a la zona de Roma. Venècia és un d'aquells deutes, s'hi ha d'anar segur! Aquest cop no dic allò tan típic de 'gràcies per la recomanació, a veure si hi puc anar...' que diem sempre, no, aquest cop t'asseguro que hi aniré. Falta decidir el quan, i també el 'amb qui', però això està fet 100%.

Anònim ha dit...

Deu es meravellos, que pasada de fotografies.
Un bes molt fort

Carme Sala ha dit...

Ai! Ja me'n has fet venir ganes, ja! :-)

Anònim ha dit...

Gràcies pels consells, els tindré en compte d'aquí a no res aniré a La Toscana una setmana... Per cert, sort que no m'agrada la cervesa, he entés sis€? No sé si és normal o estic fora de joc...

Pakiba ha dit...

Ai!!! ja estic esperan el dia 6 amb candeletes i després de veure les fotos molt més i aixó que he estat un parell de vegades,pero es molt maco . Aniré a Venezia i a les Dolomitas.
Con dius se ha de veire per un mateix.
M'he alegro que tu pasis tan bé.

Carme Rosanas ha dit...

Itàlia no te l'acabes mai... mai, mai.

És una meravella.

Ja veig que ha estat un bon viatge! El balcó de la Julieta de Verona ja el vaig veure, els carrers d'aigua també, les platges d'herba també...em falta anar on la carretera es fica dins la roca i aqla fortalessa marítima, que no tinc ni ide a d'on és. :)

Anònim ha dit...

I les italianes, on són les italianes???

Bon viatge, Garbí. Quina enveja! Necessito anar a Venècia ja!

joanfer ha dit...

Quina meravella de viatge i de fotos!! Jo només he estat una vegada a Itàlia i em va saber a molt poc. Després de com m'has posat les dents, a la que pugui m'escapo! ;)

Assumpta ha dit...

Tens molt bon gust com a fotògraf, sempre ho he pensat :-) En aquest SLIDE que tens a la barra lateral hi ha fotos precioses i ara ens en mostres unes d'Itàlia que també són magnífiques :-)

No hi he estat mai a Itàlia i ja m'agradaria, ja... però de moment la paraula "vacances" no existeix al meu vocabulari... però bé, ja vindran temps millors :-)

sargantana ha dit...

Ostres..vaig a escorre el pitet...em cau la baba
que precios es veu tot!!
Quan sortim??

petons

magazine.cat ha dit...

Ja veig que as gaudit d'Itàlia, com jo, de França, cinc dies fantàstics pels de vegetació i aigua molta aigua.

No se si has passat pel bloc, però ja ets el propietari oficial de la samarreta que sortejava de Mireia Dipinto, aixi que si ets tan amable de donar-me l'adreça te l'enviaré el més prompte possible.

Revoir.

Eduard ha dit...

Jo vaig visitar Croàcia pot fer fa més de sis anys. Dels paisatges que vaig veure en guardo un bon record.

Clidice ha dit...

Enveja podrida, no hi he estat mai encara. Veig que ho hauré de solucionar :)

El porquet ha dit...

Caram, quin viatge tan ben aprofitat! Ja es nota que t'ho has passat bé, lladre!

A Itàlia jo hi vaig anar fa moooolts anys en viatge d'escola. Evidentment, ni recordo res ni el vaig aprofitar com calia així que ja està a la llista de pendents.

Ara, jo m'esperava alguna foto d'alguna ragazza!

Yáiza ha dit...

Garbí, això és indignant. El teu bloc em portarà greus conseqüències a la butxaca! Primer el bambú, i ara el nord d'Itàlia... que l'economia d'estudiant no dóna per tant! Hehehehe!!
Realment, fas venir ganes d'anar-hi. He al·lucinat molt amb això de la platja verda! Que curiós!

Guspira ha dit...

Oooooh, quina enyorança... que bonic... no em cansaria mai de Venècia! M'encanta...
Bentornat!

jomateixa ha dit...

Noi, que bé que t'ho passes, no pareu mai!