dissabte, 26 de març del 2011

La nit més curta de l’any

Si volem fer el mateix de sempre.....avui haurà de ser més ràpid, doncs ha arribat la data esperada, almenys per mi, del canvi horari que tant ha fet parlar des de que es va instaurar.

No sé jo si al final s’estalvia tanta energia com diuen, però el que si tinc clar es que els humans som cada vegada més animals de costums forçats per els horaris que ens imposen en transports, informació, treball, etc..... Abans la gent treballava de sol a sol, al no dependre de ningú podia adaptar l’horari a la llum solar. Ara som metòdics forçats, als qui ens sembla que ens regalen hores de dia fent-nos aixecar més aviat.

No m’agrada estar dins aquest remat de xais on ens fan fer el que volen, però la veritat es que el canvi horari se’m posa molt bé. Caldrà sacrificar una hora del dia, però no cal sacrificar la del sabado sabadete........que per cert, jo no em creia que encara existia aquesta costum i l’altre dia vaig escoltar una conversa que ho ratificava. Metòdics humans, amb els anys, serem programables?

14 comentaris:

Joana ha dit...

Home... només el dissabte?, poca metxa no?.
Això del canvi d'hora no crec que serveixi de gaire, fora d'espatllar un xic el cos.

RaT ha dit...

... sabado, sabadete????... vaig corrents a depilar-me, no sigui que se'm passi l'hora!!!!

Sergi ha dit...

Avui canvia l'hora?? Primera notícia. Ho he mirat als diaris i no he vist res. Ja estaré al cas. La veritat és que penso que no serveix per absolutament res, perquè jo ni me n'adono. Poso l'hora que em diuen que és, i com si res.

marta ha dit...

Tu fes com jo que canvio el rellotge quan m'aixeco,sigui l'hora del vermut, la del dinar o si la nit ha sigut llarga la de berenar, aixi nomes es un desfàs en el dia.

kika ha dit...

si hagués estat al facebook, hauria clicat en el 'm,agrada'! :-)

rits ha dit...

doncs a mi si que m'afecta, i més aquest canvi. Porto ja dos o tres anys que estic una setmana com descompensada, estranya. I si comptem amb la gastrointeritis i el constipat que porto i que aquesta tarda/nit tinc un casament.... buf!!!

Assumpta ha dit...

A mi ja m'està bé que el dia sigui més llarg... però ara que no ho toquin més, ostres!! que deixin el rellotge tranquil... m'encantaria tenir una tardor preciosa i bonica com és "de per sí" però que a les sis de la tarda no fos fosc :-)

Bé doncs... no sé si trobaré a faltar aquesta hora o no... de fet, mai sé quina hora és... hehe

Carme Rosanas ha dit...

A mi que m'agraden els canvis naturals veure com es va allargant el dia... cada dia una mica, al seu ritme. Al matí i a la tarda, aquests canvis bruscos no m'agraden gens. Ara al matí què? Serà fosc altra vegada quan em llevi...

En fi, quin remei queda que acostumar-nos-hi, però a mi m'agrada el ritme natural de les coses.

Bon sabado sabadete... i no et preocupis per l'hora, demà és diumenge!

khalina ha dit...

No m'agrada que em robin una hora... però com ens la tornaran a l'octubre. Total, ens "roben" per totes bandes i de manera legal

Anònim ha dit...

A mi si que se m'ha fet curta, i no precissament per allò del "sábado, sabadete".
Al meu pare li costava molt adaptar-se els primers anys que es va fer aquest invent, deia com tu.

Finestreta ha dit...

Doncs a mi m'agrada! Sempre penso que al març, ens treuen una hora de cap de setmana, però es veu recompensada pels dies més llargs i la sensació de primavera. En canvi, a l'octubre ens donen l'hora, per compensar que ve l'hivern i la foscor... :)

Anònim ha dit...

A mi ma fotut tenia carrera a les 9 es a dir a les 8 del día anterior jaja pa el meu cos eren les 6 del mati quan me despertat. Un bes

El porquet ha dit...

Doncs a mi la nit de dissabte se'm va fer massa curta... casum l'olla!

_MeiA_ ha dit...

Ostres tu, s'em va passar el diumenge que ni em vaig enterar!!!