dimecres, 8 d’octubre del 2008

Cap de setmana al Matarranya



Hem passat un cap de setmana fantàstic a la comarca del Matarranya , al conjunt de pobles de Cretas , Valderrobres , Beceite , Horta de Sant Joan , petits pobles situats a la franja on gairebé tothom parla català , però on encara la gent son persones i on trobes una amabilitat extraordinaria . El conjunt de pobles dóna per unes bones passejades , compra de productes del pais a molt bons preus i una tranquilitat enorme , sense cues , aparcaments gratuits , mercats on el tracte es molt personal . Total que ens ho em passat be i per pocs diners , ja que pots llogar alguna cosa de turisme rural que per sixanta euros la nit hem dormit els nens i nosaltres , comptant que si no vols anar de restaurant , disposes de cuina .

He de dir que per motius de feina ja conec la comarca i això fa que ja saps on anar i que visitar , per que els nens i nosaltres ho pasem be , però no es una zona complicada i a mes cada poble te la seva oficina de turisme que et recomanen que fer per tal d'aprofitar al màxim el cap de setmana.

Una cosa que recomano es la pujada al Parrizal a Beceite , on després de deixar el cotxe es pot fer una caminada de dues hores (amb nens) per el llit del riu , on trobareu unes passeres de fusta per anar creuant el riu fins arribar al final anomenat Els Estrets , la caminada esta molt be , et sorprent que encara quedin llocs tant naturals amb unes aigües tant trasparents .

La zona també conta amb molts poblats iberics , força ben conservats , amb visites guiades si es vol i petits museus a cada població . Tots el pobles tenen un casc antic on perdres per els seus estrets carrers i la veritat es que es agradable .

A l'estiu els anomenats tolls et permet de banyarte en llocs on hi ha poca gent , sense perill per els nens , ja que la profunditat es poca , . Qui ho prova repeteix , doncs no es molt frecuent de banyarte entre els peixos amb unes aigües tan trasparents .

Nosaltres hem viatjat bastant , i aquesta es una de les zones que esta a tres hores de cotxe des de Girona que recomano a la gent , tot i que la primera impresió es de un lloc molt solitari , només oliveres , ametllers , vinyes i camps . Però engantxa ........ Tot i que no es tot maco als ulls de tothom , a nosaltres ens agrada .

3 comentaris:

Carbassona ha dit...

Ostres és una molt bona idea per passar un cap de setmana, m'ho apunto.

Anònim ha dit...

Mmm, suposu que la foto es de allí, es ve molt bonic aquest lloc. Estic recollint ideas per passar un cap de setmana, també man recomanat Rupit. ¿Has estas allí? Per aquest cap de setmana anirem a Montseny a la fira de bolets!

Garbí24 ha dit...

Costarossa , si vas a Rupit t'agradarà , no es molt gran però esta molt be, te un pont penjant molt espectacular .
Referent a la foto del Matarranya , si es d'alla , jo mateix l'he tirada ..bye