dimarts, 28 de gener del 2014

La tercera està en camí

I tant de bo m’equivoqui, però tal com veig ara el món actual, podríem estar acostant-nos a una tercera guerra mundial. Si mirem al nostre voltant, només podem veure països amb gent al carrer manifestant-se contra els seus governs. La caiguda del diner arreu del planeta, ha deixat al descobert el que tothom ja sabia però no hi donava prou importància perquè ja tenia totes les seves necessitats cobertes. Ara ha quedat més palès que mai que governs i bancs són els nostres enemics, que no mouen un dit per nosaltres si no hi tenen res a guanyar. La gent s’està revoltant, les xarxes són les primeres armes de que disposa el poble i no tardaran masses anys en organitzar revoltes conjuntes entre països veïns, provocant una gran revolució en contra dels dinosaures, que cada vegada amb menys èxit, ens poden convèncer de seguir en el remat. La gran pregunta és, saber si tindran valor de posar gasolina als tancs i greixar les armes, però el futur més immediat ha de ser que la majoria del poble  decideixi per on i com vol caminar. La tecnologia per fer-ho la tenim, només ens cal derrocar els dinosaures i això no serà fàcil, però és la única sortida en que la majoria de la gent podria viure amb dignitat.

17 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Em quedo amb la primera frase: tant de bo t'equivoquis, i el món s'estalvïi la 3a guerra.
Referent a la resta de raons que exposes hi estic d'acord, però espero que entre tots ho solucionem lluny d'emprar una violència en la que hi perdríem tots.
Fita

jpmerch ha dit...

No sé, però crec que el post de hui és il·legal.

Carme Rosanas ha dit...

No, no, no, per més desastre que sigui el gènere humà, no podem arribar fins a aquest punt... jo també espero que t'equivoquis.

Jp! he, he, he... :D segur que sí!

Sergi ha dit...

Ara ja saps per què es retalla en tot menys en exèrcit, te n'adones? A l'exèrcit sempre se l'ha de tenir content, no fos cas que el necessitis en algun moment i et digui que ara t'ho arreglis tu. Quan veig el que es gasta l'estat en exèrcit sempre penso això.

En tot cas, no sé si li direm tercera guerra mundial. La guerra que tenim és bàsicament econòmica, i aquesta es lliura de manera diferent. Potser haurem d'inventar un altre nom, però espero que no arribem al nivell d'atrocitats que hem viscut en el passat.

M. Roser ha dit...

Avui desitjo que t'equivoquis, mare meva, amb tota la tecnologia que tenim , es faria una bona carnisseria...Esperem que siguin guerres només verbals...
Bona nit i bona Pau, Joan.

Joana ha dit...

De vegades em pregunto com, encara, no ha passat una revolta...

sa lluna ha dit...

Escoltar i parlar, parlar i saber escoltar, aquestes haurien de ser totes les armes que s'utilitzessin per solucionar els conflictes.
Fa por veure tot el que està passant, però també és cert que hi ha "individus" que no es donen per al·ludits fins que són pressionats per la força ...
Espero, pel bé de tots, que no hi hagi una altra guerra.

Pau i amor!!
Aferradetes :)

Unknown ha dit...

Ho dubto molt! La gent està molt apalancada.

Dubto que aquí el poble es revolti com Ucraïna per lluitar pel seu país...

Pakiba ha dit...

Per favor Joan no cridis al mal temps.
Espero no arribari a aquet extrem.Jo no la he passat però els meus pares sí, i per el que explicaban va ser un horror.
Avui tenim una mica més de seny,ja que seria un desastre mundial.

Joan ha dit...

No, de cap manera. Som al segle XXI. Alguns no se n'han adonat, però "guerra" és un terme del passat que el món civilitzat ha d'enterrar. Qualsevol altra cosa és innaceptable.

Lluna ha dit...

Tant de bo, TANT DE BO!!! Esperem que malgrat tot ens quedi una mica de seny a tots plegats...

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

Cert que tenim els mitjans per fer-ho i que les coses han de canviar, però tant de bo t’equivoquis i les coses canviïn, però no amb una guerra... això mai més

Relatus ha dit...

Les noves tecnologies han donat veu a molta gent que mai no n'hauria tingut i jo també crec que serà gràcies a elles que hi haurà un canvi social, espero que sense morts clar...

Glo.Bos.blog ha dit...

Les guerres les provoquen ells, quan a ells els hi convé. El poble ha d'estar MOLT desesperat per fer-ho i sempre tindrà les de perdre.

jomateixa ha dit...

El meu pare ja fa molt temps que ho diu... "no se si jo ho veuré, però segurament vosaltres veureu una altra guerra..."

Laura T. Marcel ha dit...

La cosa està xunga però crec que per les conseqüències que una cosa d'aquestes comporta s'ho miraran molt i molt bé a no ser que vingui un boig sense escrúpols que premi el botó i BUM!
Els veïns els podrien treure el 9/11 pq la ràbia de que puguem aconseguir alguna cosa el fa perdre el seny i no es preocupen de d'altres coses que més els valdria.

Albanta ha dit...

Mai he defensat la violència per mantenir els nostres drets, però pense que ells, els governants, les forces econòmiques, no fan mes que tirar oli a la metxa per encendre-la.
Espere'm que sigam lo suficientment racionals per trobar la manera de conservar la dignitat que ens mereixem sense noves guerres.