dimarts, 27 de novembre del 2012

Rodes de premsa

Algú hauria de poder ajudar a pobres ignorants, com  jo mateix, a esbrinar d’una vegada per totes la seva utilitat, apart d'omplir hores de televisió i fulls de diari.
Des del meu, potser dolent punt de vista, veig que en totes, sigui quina sigui la seva categoria, importància o temàtica, posen un personatge en situació més elevada, davant de gent acreditada per portar armes de foc,  tipus flash.
Un cop foguejat, comença una roda de preguntes en les quals es pregunten obvietats que tothom en coneix la resposta i, preguntes interessants que mai tenen resposta, però si una llarga contesta que no porta a res. Aleshores, si ens diuen el que ja sabem o intuïm i ens amaguen el que realment volem saber, podríem dir que estem tots intentant llepar-nos el colze. Una missió impossible.
No seria més intel·ligent, curt, àgil....que el qui ha de ser entrevistat, digues tot el que sàpiga o pugui i, que tots els periodistes escrivissin la seva conclusió?
Ja sé que tots ens hem quedat enganxats a alguna, que han sortit perles impagables d'alguna d'elles, però en el fons, sempre en podem treure molt poc suc, encara que quatre gotes seran sempre quatre gotes i, potser per molts és prou.

10 comentaris:

Sergi ha dit...

No totes són iguals, no? El cas és que la majoria sí que són com dius. El dia que responguin a alguna cosa seriosa que se'ls pregunta, farem una festa. La resta és marejar la perdiu. T'imagines que un periodista, un qualsevol, en acabar la resposta absurda a una pregunta que ha fet, digui que no, que no en té prou, que l'entrevistat no ha contestat i que vol una resposta verídica? No passa mai, oi? Algun dia hauria de passar, més d'un es quedaria de pasta de moniato.

rits ha dit...

Massa ben acostumats ens tenia algun, i ara, tot torna a les rutines....

Yáiza ha dit...

Bona anàlisi del fet en qüestió! Mai m'havia parat a pensar-hi, potser perquè tampoc n'enganxo gaires a la televisió. Algunes esportives... on invariablement cau alguna perleta del Mou (però sempre són les mateixes!!), i poc més.

Anònim ha dit...

Ahir vaig veure a El Intermedio un parell de rodes de premsa de "La Botella" que les respostes no tenien "desperdicio", un do de llengües, escolta!

Sílvia ha dit...

Normalment són un teatre, em fa molta ràbia quan tiren pilotes fora i no contesten el que realment importa i que per això se'ls pregunta.

sa lluna ha dit...

Així tots contents... l'entrevistat per haver deixat anar el que li dóna la gana i el periodista per cobrir la notícia. Tots dos cobrant i "a otra cosa mariposa"!
Avui en dia, molt pocs debats, molt poques entrevistes són interessants per poder aclarir o aprendre alguna cosa que no sigui desprestigiar o insultar a la resta.

Molt bon día!
Aferradetes i somriures.

kira permanyer ha dit...

em sap greu però... que seria del nostre APM sense aquests moments? i la Zona Zapping? Ara, això si, jo posaria la orientació de la sala tipus cinema actual, el prota abaix com si fos la pantalla, i els periodistes des de darrera cap en davant baixant en alçada... a veure si així intimidaven una mica i el que ha de parlar parla més... sobretot clar. Oi PP?

José María Souza Costa ha dit...

Invitación
Yo soy brasileño, y tengo un blog, muy simple.
Estoy lhe invitando a visitar-me, y se posible, seguimos juntos por ellos.
Fuerza, Alegría y Amizad.
Ven acá, y deja un comentário, para YO, seguí en su blog con facilidad.

Abrazos, del Brazil.

www.josemariacosta.com

Pakiba ha dit...

Joan i que faria la APM,Cracovia i Polonia sensa aquestes pifias!!
Però si, moltes vegades et quedes en les ganes de una bona resposta.

belkis ha dit...

Jo només penso veure - i si puc, assistir-hi- a la roda de premsa que li facin algun día al garbí jejeje.