diumenge, 25 de novembre del 2012

Més Mas


La gent del carrer ha decidit que continuï com a president, encara que castigat amb clatellot i com a deures sense excusa de buscar-se xicota.
Al meu entendre, hem guanyat en nombre de gent que volen la independència i que si es gestiona bé encara pot anar endavant.  El problema més greu, és que la seva pròpia ànsia de poder, no els deixa anar agafats de la mà a favor del poble.
El que més em desagrada és veure la quantitat de gent que ens envolta  dia a dia, que no recolza la nostre idea de sobiranisme i que posa en dubte seriós el resultat d'una possible consulta de independència. No anem bé, gens.
Molts tenim una idea, una fita, un somni, que és ser lliures per poder-nos administrar sense càrregues, però malauradament no en som prou majoria. Veurem ara quines fitxes mouen i amb què ens entretindran a partir d'aquestes eleccions.
Jo la veritat és que estic molt decebut per els resultats doncs esperava una gran garrotada a les dretes que més ens ofeguen. Veurem quin color agafa tot plegat.

18 comentaris:

Alba ha dit...

Que en Mas guanyaria les eleccions ja se sabia.... però jo almenys estic contenta, perquè es pensava que arrassaria i sembla ser que els votants també li han retallat els vots a ell. Continua havent majoria sobiranista al parlament, no us desanimeu!!! que el referendum (o consulta o com ens deixin dir-li) segur que es farà!

Sílvia ha dit...

Jo estic decebuda, no ho puc evitar... a veure com evolucionen les coses, no perdo l'esperança de tirar endavant.

Lydia Yuste ha dit...

El que ha passat no ha sigut més que els votants de CiU que ans eren d'ERC, han tornat a votar aquests de nou + una votació massiva de la dreta espanyolista que no havia estat implicada fins que es posa sobre la taula el debat "Espanya-Catalunya".

Sempre s'ha d'esperar el que vindrà. Com a valenciana, hi ha escenaris que em semblen molt pijors i que suposen la mort absoluta del que un poble és. I em sembla que no és aquest.

Sempre s'ha de millorar, però esperem el què ha de venir.

Ànims!

Ssshhh ha dit...

Jo també estic decebuda, tot i que els resultats són millors del que pensava, ara ens queda veure si hi ha una mica de seny i podem tirar-ho endevant...
Ànims!! A t@ts plegats ens convenen

Carme Rosanas ha dit...

Jo també estic decebuda. Hi ha majoria sobiranista, és cert... però "me la imaginava més gran"

Sergi ha dit...

La dreta que està ofegant Catalunya ha rebut la garrotada que tu volies. No es podia esperar que perdés, ni tan sols que no superés de molt al segon, però ha estat infinitament lluny del que volia. Tot i això, dues forces nacionalistes, dos partits catalans, al capdavant del parlament, que si ho volen, poden fer majoria i tirar endavant tant el procés de determinació com a poble, com unes polítiques menys agressives, una gestió més d'esquerra, encara que no tant com podria ser, però el resultat no és del tot dolent.

Per altra banda, de vegades ens deixem portar, però està clar que els independentistes no som una majoria àmplia. No crec ni que siguem majoria, però ara estem molt més a prop que fa un temps. El que ens ha de fer por és que PP no baixi mai i que pugi un partit com C's de manera tan estratosfèrica.

Glo.Bos.blog ha dit...

O ens falta RAUXA o ens sobren botiflers!
Era massa bonic per ser veritat, ja ho sabíem...Esperem que ara sàpiguen gestionar bé el resultat.

Clidice ha dit...

potser és que volem córrer massa. cal pensar a mig, mai a curt, si no és que vulguem prendre mal o que la història ens brindi alguna oportunitat en forma d'escletxa. ànims!

Anònim ha dit...

No cal desanimar-se.
Som els que som, vivim on vivim... i, si les coses estan així, és perquè molts dels nostres conciutadans així ho veuen i no comparteixen la nostra idea de país.
Però el projecte, la fita, ha crescut i ha arrelat.
Els estels -els de sempre- s'han multiplicat.

sa lluna ha dit...

Teniu majoria sobiranista, esperem que "la casta" deixi els seus deliris de grandesa i faci el camí que el poble vol, sense oblidar els problemes del dia a dia.
Ànims!!

Bessets.

El porquet ha dit...

Ha augmentat la participació. El sobiranisme ha crescut en nombre de vots. L'unionisme també (efecte rebot, està clar, no votem només els catalanistes) però la diferència a favor del catalanisme (més desacomplexat i sobiranista que mai) és molt més majoritari.

Dit això, crec que cal molta feina des de i per a la societat civil. Ja hem vist les armes de l'unionisme, la por i les males arts. Davant d'això hem de redoblar i reintensificar la pedagogia, la didàctia de l'independentisme. Això no és un somni de quatre eixalabrats, això és una via per la qual Catalunya i tots (repeteixo, TOTS) els seus habitants en sortiran beneficiats. Però això s'ha d'explicar molt, més i millor.

El sobiranisme s'està fent fort, però encara no ha aconseguit penetrar tant com ens pensàvem en certs sectors de la societat (tot i que ja hi ha començat a entrar). Cal molta, moltíssima feina de gent com l'Assemblea, Òmnium, el Cercle Català de Negocis, etc. Moviments desvinculats dels partits polítics, moviments sorgits de la societat i per la societat.

Jo no tinc tan clar que en Mas hagi rebut clatellada per l'efecte retallades, de veritat. Penso que el punt de pivot d'aquestes eleccions ha estat el sobiranisme i així s'ha mogut l'electorat.

Si hagués entrat molt en joc l'efecte retallades el PP n'hauria d'haver sortit tant o més perjudicat i no ha estat així.

Tirant lo Bloc ha dit...

Cal veure com va tot en els propers mesos. Ara com ara, tinc una certa decepció... hi ha coses que no m'ensumen bé i no tenim massa temps més per perdre.

Gemma Sara ha dit...

Jo veig que l'independentisme s'ha desplaçat cap a l'esquerra, quan fins ara es deia que la dreta l'havia monopolitzat. Els independentistes de tota la vida esperàveu un gran augment d'independentistes, perquè és la vostra prioritat, i fins i tot independentistes d'esquerra s'havien plantejat votar CiU; en canvi, gent d'esquerres no independentista o independentista de nova fornada ha votat la CUP, curiós, no? En fi, tot és complicat i hi ha molts sentiments/expectatives/malestars... Però ens en sortirem!!!!

Pakiba ha dit...

Jo també estic desebuda,però crec que si ho saven fer encara poden reiniciar el proyecte.
Ahir quan vaig anar a votar vaig sentir alguns comentaris,sobre tot a gent gran i que no son d'aqui,que no m'he extranya que el p.p.no així desaparegut de Catalunya,perque les han menjat el coco amb les pensions i la separació dels seus.
Perdona si no está bien escrito pero no tuve la suerte de que mis estudios fueran en català como nos hubiera gustado a los de mi generación.

zel ha dit...

Per fi els independentistes d'esquerra saben què votar i voten passant d'utilitats, ara, merda de dreta, cony!

rits ha dit...

La veritat és que encara estic bastant en estat de xoc. No m'ho esperava gens ni mica. I em costa de comentar xq tinc moltes coses dins del cap, molts sentiments fins i tot contradictoris.

A nivell sobiranista, em sap greu la devallada tan gran. Sobretot per als que sou indepes convençuts(mai ho he estat del tot, sempre he mantingut que dono suport xò que no és el que em mou). Crec que tot i que està bé que no es tingui l'absoluta, hauria anat bé que tingués una mica més de recolzament en Mas xq a nivell de líder ho estava fent bé. Xò ja està. Fins aquí la meva neurosi.

A nivell personal, estic molt contenta. El càstig pel model de gestió ha estat aclaparador. No es pot jugar amb les persones com s'ha fet i les estem passant molt magres com xq no ens tinguin en compte.

La pujada del PP, doncs bé, era d'esperar, el que em preocupa i molt, és la de Ciutadans. Aquesta si que espanta.

I ara? Crec que ara hi ha una oportunitat ben gran x endavant. En Mas haurà de demostrar que certament és independentista i tirar endavant el referendum, és clar que no podrà fer-ho amb el model d'estat que tenia al cap. I d'això, me n'alegro molt.

Elfreelang ha dit...

tots sumats fem 87!

kira permanyer ha dit...

Bona clatellada si, sobretot perquè no es pensi que la lluita per ser sobirans es només de CIU... A veure com es comporten les parelles de ball si es que volen ballar junts.Perquè el que necessitem es coordinar les passes, ara més que mai.