diumenge, 6 de novembre del 2011

La tecnologia


Tothom qui més qui menys n’és usuari, inclús el més renegat té el seu nom posat en fitxers que volten arreu del món, sense poder-hi fer gaire res per ser-ne esborrat.
L’última que m’ha arribat a les meves orelles i que em va fer la seva gràcia al mateix moment que em preguntava si realment és necessari o bé si cal aplaudir la iniciativa.
Segons explicació, de la meva més directe branca genealògica, que està estudiant a la universitat, té algunes companyes que estudiant una carrera, que ara no sabria dir ja que no es la seva, els obliguen a tenir un compte de twitter, doncs una de les classes s’ha de fer a través d’aquesta xarxa.
Ara un cop estudiat, i més detingudament processat, trobo que pot fer implicar molt als alumnes, que queda després de la classe tot un registre que es pot visualitzar o repassar i que la tecnologia és per emprar-la.
Si bé l’altre banda, la que una classe perdi el diàleg, que tothom estigui encastat de cares a una maquineta i que potser molts no estan fent un seguiment de la classe si no del que faran després d’ella. Et fa pensar en la viabilitat del projecte.
Tot plegat molt innovador, i com sempre, gustos per tots els públics.

24 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Com tot a la vida, té dues cares, com tu dius. Tot es pot aprofitar si se'n sap fer l'ús adequat.

No m'imagino pas jo com deu ser una classe pel Twitter, però això és una mancança meva, segur. :)

Sergi ha dit...

Els profes ja no saben què inventar per poder estar a les xarxes socials fins i tot quan són a classe, quina pèrdua de temps parlar amb els alumnes! Si els volen dir alguna cosa, que els posin un twit! On anirem a parar...

Catalina Cerdó ha dit...

La veritat és que em costa una mica entendre-ho, jo mateixa faig classes a distància, però amb la plataforma adient, i pel meu gust té les seves mancances. No sempre acostar-se a les noves tecnologies és un pas cap endavant. Així i tot, no puc dir si se'n pot treure alguna cosa del sistema que comentes ja que no el conec prou. Salutacions!

rits ha dit...

Ai, no ho he entés gaire bé. De veritat faran una classe a traveés de twitter? què curiós i estrany alhora.

Com totes les xarxes, té les seves de bones i de dolentes. Però se'm fa estrany trobar -hi usos educatius. Només, se m'acut, per enviar informació.

Alba ha dit...

Veuen que han de modernitzar les classes i pensen: de cap a la xarxa!
Així vaig començar jo el bloc.... si, sí, en una assignatura era obligatori obrir un bloc, que després de l'avaluació podia ser tancat, però mira.... em va acabar agradant! El meu però, era com una activitat més.... fer classe a través del Twitter ho trobo una mica bèstia!

lisebe ha dit...

Doncs serà molt innovador ..i tot això però a mi m'agradava mes el temps meu a on era molt important treballar en grup i asistir .. les máquines no deixan de ser això treuen lo bo de la relacions humanas fins i tot al'hora d'estudiar una carrera.

Em quedo amb la meva época prehistorica de la Facul !!

Bon diumenge

sargantana ha dit...

Recordo que quand ens van fer comprar la calculadora cientifica per la clase de mates deiem el mateix...

8x3?? i 9x7??
jajajajjajaj
que no sigui res...

Marta ha dit...

garbi
imagino que no es veura el resultat fins d'aqui un temps, el que no es pot fer es tencar els ulls a las noves tecnologies....tots i estem ficats fins el coll.
petonets, sempre

8x3= 24
9x7= 63

Elfreelang ha dit...

I per què no? ho trobo francament original a través de les piulades poden seguir o iniciar un debat del que han escoltat o fet a classe...jo crec que s'ha d'aprofitar tot per aprendre i ensenyar! tinc un company de feina que utilitza el facebook per enganxar els alumnes ....no al facebook pròpiament sinó que hi posa exercicis, jocs etc

Pakiba ha dit...

Tot es bó si es fá bon profit del que tenim, pero a vegades en aquet espai de les clases no es axí.Espero no sigui aquet el cas.

Ferran Porta ha dit...

Així d'entrada trobo fatal, però fatal de debò, que s'obligui un alumne a ser present a una xarxa social. Potser no n'hi ha per tant, hi reflexionaré i és possible que acabi pensant que no, que no n'hi ha per tant, però d'entrada... hmm...

Assumpta ha dit...

No sé, no sé... i parlar directament? què passa amb la gent?

El que ha dit l'ALBA m'ha agradat, veus? crear-se un blog per una assignatura, però no fer la classe a través del blog!!

Doncs en aquest cas podria ser igual... que es fes un treball col·laborant a través del twitter, d'acord, però fer una assignatura... no, no m'agrada la idea (tindria por d'estar totalment antiquada, però veig que gent molt més jove que jo diu el mateix... menys mal!) :-))

Assumpta ha dit...

Acabo de llegir en FERRAN i... doncs sí, ni treball ni nassos, que ser a una xarxa social ha de ser una decisió PERSONAL.

Apa, ara encara em reafirmo més! :-)

Barcelona m'enamora ha dit...

No ho sé, ho trobo una mica massa exagerat..Crec que els joves ja fem servir pel nostre compte el facebook i el twitter com perquè encara des de l'universitat se'n promogui més el seu ús.

Pep ha dit...

Ara m'ha vingut a la memòria la imatge de una classe en un país pobre, amb nens pobres, amb parets pobres, amb pissarra pobre.I aquí sembla que no podem anar a classe sense tecnologia.
No sé, potser soc jo, que ho veig així.
Bon dia, Garbí.

Clidice ha dit...

Em fa gràcia veure com algú s'esvera, recordo haver llegit que, en temps pretèrits, es considerava que la novel·la reblania el cervell. Les eines hi són, només cal fer-les servir bé. Encara que, per a molts, el líder en tecnologia sigui el "Bic de quatre colors" :)

_MeiA_ ha dit...

Jo vaig néixer en una època que no tocava!! Si en ves de matemàtiques hagués fet twitter, facebook, foursquare, etc. hagués tret matrícula d'honor!!!!!

Joan ha dit...

La tecnologia no és ni bona ni dolenta. El que és bo o dolent és l'ús que se'n fa.
Classes via twit? Ui sí, debats de gran profunditat en 140 caracters. I anar fent zapping. Després es queixaran del dèficit d'atenció dels nanos, però els ensenyem a tastar-ho tot en monodosis prefabricades. I ràpid, que se'm passa el tiquet de la zona blava. Benvinguts al Nespresso-World .

Conso Triay Coll ha dit...

Noves tecnologies...tot es modernitza.

jomateixa ha dit...

al final hi haurà tantes xarxes diferents que ens farem mal!
No tindrem temps de fer ni de parlar, perquè haurem d'explicar un grapat de coses a les xarxes socials, que en realitat no existiran, només virtualment... ufff això pinta malament...

magazine.cat ha dit...

Estic amb el Ferran, com aquell que diu t'obliguen? No ho trobo be.

Eduard ha dit...

Jo no estic ni a twitter ni a twenty. Crec que faré com amb Facebook, m'hi apuntaré quan la gent deixi d'entrar al messenger.

Eduard ha dit...

Jo no estic ni a twitter ni a twenty. Crec que faré com amb Facebook, m'hi apuntaré quan la gent deixi d'entrar al messenger.

Assumpta ha dit...

Totalment d'acord amb tu, JOAN:

"Ui sí, debats de gran profunditat en 140 caracters. I anar fent zapping. Després es queixaran del dèficit d'atenció dels nanos"