dimecres, 27 d’abril del 2011

Ara es fa més que abans

Reconec que potser ara que jo també ho faig, m’hi fixo més, però vaja, sé de sobres que la cosa ha canviat molt amb els anys i ara la gent si tira més, de totes les edats, totes races i de tots els sexes, que per cert sembla que n’hi ha més de dos.

Recordo que fa uns anys, veure persones, amb el xandall practicant esport era fins i tot estrany i feia escapar més d’una burla. Ara, sembla ser que molta gent s’ha posat a fer esport, sigui caminant, corrent o amb bici, a les zones disposades per tal efecte i fora d’aquestes també.

La veritat es que fa goig de veure com la gent es cuida cada vegada més, però la meva pregunta és: perquè la gent ha fet aquest canvi? estem davant d’una moda d’uns anys?, la gent s’ha conscienciat de que s’ha de fer?, realment agrada fer-ho?, és l’operació bikini?, potser ens ho han publicitat tant que ens han convençut? Potser tot plegat es redueix a salut o bellesa, però per les cares que veig, crec que molt poca gent ho fa per força, doncs les cares que veig m’agraden, i algun cul també.

20 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Suposo que deu ser que abans la gent ja caminava més per necessitat i també feia més exercici per les feines i no ho necessitaven. Ara la necessitat de moviment ens hi porta. Molts fem vida força sedentària i quan et bellugues una mica et sents bé. Et sents millor Jo només vaig a caminar, però m'ho passo bé.

rits ha dit...

Garbi!!!!! el teu bocinet s'ha complert!!!!!! 0-2!!!!!! què pitonisu!!!!!

oe, oe, oe!!!! i demà ja anirem al gimnàs!!!

Judit ha dit...

Doncs jo penso que no es pas una moda, sinó una necessitat. L´exercici físic adequat i moderat és del tot saludable. Tenim un cos dissenyat per a moure´s, només cal que aprenguem a escoltar-lo...
Salut!

Sergi ha dit...

Jo penso que és moda de fa uns anys, però funciona, d'alguna manera. De no fer res, a fer alguna cosa, es nota, ens movem més àgils, i qui més qui menys perd algun quilet. Amb resultats comprovats, qui es resisteix? Jo et diré que faig esport només amb aquest objectiu, perdre pes. A mi fer esport, i de manera més o menys bèstia, me la porta fluixa, però molt, molt fluixa. De cara de felicitat, res, esgotament pur i dur. I de sentir-me bé i necessitar-ho, una merda, amb perdó. Assegudet llegint o mirant blogs s'està de perles, i no et dic fotent-se unes braves i unes canyes en una terrassa (amb gelat de la jijonenca de postres). Operació bikini tampoc és, perquè no penso posar-me el banyador aquesta any (com els anteriors), tret que sigui estrictament necessari. Així que, amic meu, i que la gent se'm tiri a sobre si volen, però ja saps que dic les coses com les penso, i jo faig esport amb finalitats reproductives, per dir-ho d'alguna manera. Apa, dit això, me'n vaig a dormir.

Joana ha dit...

Veig molta gent córrer, però el que més m'agrada, es veure munts de dones grans, àvies, que caminen en grup.

Joan ha dit...

Jo corro de fa anys, per convicció i plaer. Quan vaig començar erem quatre arreplegats, i darrerament els carrers en van plens.

Tot i així, les estadístiques diuen que tendim a augmentar de pes. Serà la vida sedentària, cada dia més acusada.

llum ha dit...

Els metges hi tenen molt a veure amb la fundació de les penyes del colesterol que dic jo. No paren de taladrar amb això de l'exercici i és clar, al final que has de fer? No pares de veure colles de gent caminant i/o corrent. A mi, les coses com siguin, em costa fer esport.

Marta ha dit...

Garbi
ostres jo de joveneta anava sempre a caminar, cada dia, fes el temps que fes.Despres mab els anys i un mun de obligacions i problemas va fer que el fet de caminar quedes relegat al oblit....be al oblit no, per que sempre me deia que ho tindria que fer.
Dons mira, em separo, em quedo sensa cotxe i que em toca.....caminar.
I coi, li agafo el gust, durant tot el dia vaig a per tot arreu caminan i com que resulta que no en tinc prou, ara per las nits amb una amiga anem a caminar una horeta mes....
Per salut???
Per bellesa???
dons mira potser per las dues cosas, pero la principal, es que m'ho passo be fent-ho.

Petonets, molts....

jomateixa ha dit...

Jo ho intento, però em falta temps i també una mica més de voluntat

GEMMA ha dit...

Un s'ha de cuidar per dins i per fora, em sembla fantàstic, jo diria que ja fa temps que es veu aquest escenari esportiu pels carrers públics.

Salut, Joan!

Catalina Cerdó ha dit...

Supòs que cada qual té els seus propis motius per fer-ne: alguns per obligació, d'altres per salut, per bellesa i fins i tot per pur plaer... jo diria que no tenc temps, però crec que si realment m'estiràs en trobaria.

òscar ha dit...

Potser començem a ser conscients que allò del men sana in corpore sano és quelcom més que una frase feta.

Joana ha dit...

Abans de l'estiu "l'operació bikini" arrassa després tot torna a la calma. Els qui fan esport ho fan tot l'ny plogui o nevi.
Cuidar-se és una responsabilitat individual i n'hem de ser conscients.
Avui he fet pànxing...ja toca un dia a la setmana no?

Thera ha dit...

Si? Potser sí que ara es fa més... No ho sé... Jo corro des de fa temps, de fet sempre he estat practicant algun tipus d'esport, des de ben petita, i a casa he intentat inculcar-ho als nens, cal moure'ns!!! No em de perdre de vista que les nostres feines cada vegada són més sedentaries. Salut i moviment!!!

Pakiba ha dit...

Suposo que hara es fa mes porque porten una vida mes sedentaria.
Jo vaig a caminar cada dia una hora i m'ho paso la mar de bé, a part que va bé per la salud.

El porquet ha dit...

Crec que ha començat com una moda, com tantes altres coses, i que ara hi ha un boom. Amb el temps la cosa s'anirà relaxant i potser disminuirà la gent que practica esport. Amb tot, però, jo crec que la pràctica de l'esport de forma més o menys massiva ja no ens abandonarà.

La salut, el culte al cos, l'estètica (ara la gent no corre amb xandall, que van amb uns modelets que sembla que vagin als Jocs Olímpics), el Decartón... ha sigut un cúmul de circumstàncies que en la nostra societat d'avui estan a l'ordre del dia. D'aquí l'explosió de l'esport de forma general.

lisebe ha dit...

Visca el Barça!!!

Bé despres d'això vull dir la meva. Aquí a on visc jo es molt normal veure a gent de totes les edats anar a caminar, fer footing,anar en bici, però no d'ara de sempre motiu: hi han 18 urbanitzacions i escasament la linea d'autobusos arriba a totes , aquest es un motiu, l'altre es que la natura ja et demana que ho facis i per suposat la salut que es el mes importan.

Admiro gratament els avis caminant a pas lleuger pel camí entre les vinyes i nosaltres els seguim amb ganes de arribar a ser tant agils com ells a les seves edats que oscilan entre 80 y 90 anys.

Així que mes que operació bikini sería operació vida llarga.. oi?

Petonets

Conso Triay Coll ha dit...

A cuidar-se toca!! Per el nostre propi bé!!!
Salut!!

_MeiA_ ha dit...

Em sembla que és per culpa del paro... la gent ja no sap què fer. Abans arribaven cansats a casa de tota la jornada laboral... en canvi ara, tenen tot el temps del món.

Per cert, aquest diumenge toca (com cada any):
http://www.guiaderoses.net/activitats/viii-bicicletada-popular-vila-de-roses

...serà que no tinc gaire res a fer... jejeje

Bon cap de setmana!

Anònim ha dit...

ara que ho dius jo també m'hauria de posar a fer esport, però fa tanta mandra...