dimecres, 21 de juliol del 2010

Sense paraules


Així m’he quedat en veure aquest formós cartell en ple cor de Girona, en el que volen anunciar per on han de passar els vianants, per sortejar amb seguretat les obres. Trobo molt esgarrifós que una empresa com Acciona no tingui algú que sàpiga cercar a la web un diccionari, per tal de veure que aquesta paraula no figura en cap diccionari Català i el més greu encara és que en una zona on passen autoritats freqüentment amb el seu talonari de posar multes no hagi avisat amb el seu walkie-talkie de la “senyorita Pepis” perquè el pallús que ho va escriure ho arrenqui i s’ho mengi en el seu menú de migdia.

Tothom té dret a equivocar-se, però venint d’una empresa multinacional, ni que sigui de la ciutat del centre de la nació sobirana i indissoluble, per ells. No els hi perdono, o sigui que ecs...iona compra’t un diccionari!!!!!!

18 comentaris:

Sergi ha dit...

Malauradament, aquesta paraula és d'ús molt estès de manera oral i el pas a escriure-la és qüestió de temps. És clar que s'ha de ser una mica curós en aquests casos, però em sembla que no serà per aquesta mena d'empreses que sobrevisqui la nostra llengua.

Anònim ha dit...

Je je je, molts PE.TONS!!!

òscar ha dit...

Ni els hi calia un diccionari: amb un senzill corrector de Word.

Manaous!
(ala, jo també faig les traduccions com em surt dels nassos)

sànset i utnoa ha dit...

Jo a la "P" li afegiria quelcom per tornarla "B". I esborraria la "N". Llavors aconseguiríem diverses coses: clitxaríem a la gent de missa, riuríem una mica i seguiríem sense abandonar aquest xarneguisme tan nostrat.

*Sànset*

Striper ha dit...

Coi jo no puc parlar gaire alt pero aquest nivells aixo no tindria que passar.

Anònim ha dit...

Pretendre que les "autoritats" walquitalquianes avisin d'alguna cosa com aquesta és com esperar que glaci al Sàhara!! Però si la pròpia Generalitat, en els seus documents oficials, fa un munt de faltes d'ortografia!! Ara imagina els pobres desgraciats a qui tant sols han contractat per augmentar les arques, si prou feines tenen a parlar-lo amb un mínim de correcció (la majoria)!!!
En fi, només has d'escoltar una estona els de TV3 (gent que es guanya la vida amb l’ idioma) perquè se't posin els pels de punta!!
Això si, a Madrid pateixen perquè a Catalunya estem "oblidant" el castellà!! ...com diuen un xic més amunt: manaous!!!

zel ha dit...

I esperem-nos, d'ara endavant, que no és o serà llengua preferent, ja veuràs com desapareix de la vista qualsevol intent de corregir i al castellà de dret!

Clidice ha dit...

és u ke ni a nen, o què et pensaves? escriure bé "no està de moda", és una ratllada i "tampoc n'hi ha per tant coi, que us queixeu per tot!" :(

Així anem :(

lisebe ha dit...

Si noi fins i tot dir vianants es dificil per aquesta gent, però perque no puc enviar-te el que posa a la estació de tren per no creuar les vies es per riure i això que son el ferrocarrils de la generalitat.Com diu la Clidice es que no es moda ni parlar bi escriure bé.

Petonets

Marta ha dit...

Joan
sembla que tot si val, al cap i a la fi "tot es provisional".
petonicos, molts.

Anònim ha dit...

Això no és res! sacyr ha col·locat la bandera espanyola a totes les obres que fan. Ja no sé ni com definir-ho.

gominola ha dit...

Si que ens varem quedar sense paraules quan ho varem veure;).....
dw

Carme Rosanas ha dit...

Mira que costa poc!

rits ha dit...

no hauria de passar però passa, després diuen que exagerem quan es parla que el català està en perill

RaT ha dit...

Com aquesta n'hi han tantes!!! ufff

Joana ha dit...

Jo potser "callo" donat que tinc moltes faltes al meu català.... però si cal miro el diccionari eehhh....

jomateixa ha dit...

Jo també sóc la reina de les faltes, però el corrector és fantàstic.

Mireia ha dit...

vergonya se n'ahurien de donar!