dijous, 15 de juliol del 2010

Poca diferència

Quant fa uns anys ve caure l’imperi Romà, i desprès de que diversos analistes amb dos dits de front fessin una valoració del perquè havia passat tal desastre, que en la seva època és va arribar a comparar amb la fi de la humanitat, és va arribar a la conclusió de que hi havia set raons essencials, que varen provocar la ruptura.

1ª Ruïna econòmica: depreciació monetària, contracció de l’activitat laboral i conseqüentment comercial
2ª Guerres civils i intensificació de els robatoris per la pròpia subsistència
3ª Plagues i despoblació
4ª Desordres interns i revoltes socials
5ª Abandonament de les terres i preocupació per la pròpia subsistència
6ª Lluita per el poder del poble entre l’exèrcit i funcionaris civils
7ª Destrucció de les classes altes i la imposició del domini per part del exèrcit.

Com veieu en totes i cadascuna de les raons i tenim alguna cosa a veure , si bé han passat molts anys i les coses varien en la forma però no en la manera, doncs des del govern ens carreguen d’imposts per fer les seves guerres, menys sagnants que les d’abans però igual d’eficients. Esprémer el poble fins que es deixi, per pagar el que no li pertoca. Hem de cercar la manera de sortir del saqueig constant per part dels qui diuen que van amb nosaltres, que ho fan per ajudar-nos, que arribaran temps millors, però mentrestant anar pagant per tot i desmesuradament.
Només demano una cosa, que ens deixin treballar, que treguin la puta burocràcia que es va crear per donar llocs de treball i que no deixa que ningú amb iniciativa pròpia engegui un negoci davant de tot el que se li demana. Conec gent amb ganes, que després de veure el que li espera abans no posi el primer euro net dins la butxaca, ha dit prou.
Malauradament la història canvia en la manera, però no en la forma. Davant del que ens espera, agafeu un bon cap de setmana, clavant o que us clavin...... la “llança”.

11 comentaris:

Sergi ha dit...

Llança o pilum, no?

Suposo que el que afecta a la societat no és tan diferent d'unes èpoques a altres. És el que molt bé has dit, canvia en la manera, però no en el fons. Ens adaptem als temps que corren, però els fets que porten problemes venen a ser els mateixos. Ja hauríem d'anar aprenent amb tans segles a les espatlles, no?

Anònim ha dit...

Diuen que l'ésser humà és l'únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra. En aquesta, hi duem caient un segle rere un altre.

Carme Rosanas ha dit...

Doncs sí, inentaré passar un bon cap de setmana malgrat tot. Espero que tu també el passis ben fantàstic!

Joana ha dit...

Lo important és tenir iniciativa, ni que sovint ens la "tombin".
Bon cap de setmana xato!

Jordi ha dit...

I tant, no dubtis que el cap de setmana serà bo! Igualment per vosaltres!

Anònim ha dit...

Si pot ser, que no te la clavin, dic jo...
Bon divendres, Garbí.

Anònim ha dit...

Amb el meu fill petit ahir vam veure Avatar, en DVD (a mi em feia mandra però no pots imaginar-te lo insistent que pot ser la canalla...o si!), i, un cop acabada em mira i em diu: "Mare, jo sempre penso que al final ens carregarem el món, però ara penso que simplement ens carregarem a nosaltres mateixos i el món continuarà".
Té 13 any i cada dia em sorpren.
Bon cap de setmana.

sànset i utnoa ha dit...

mmmm...

L'Imperi Romà va caure per culpa de les olles. Sí, sí. Les olles que es feien amb un revestiment de plom. Només hi tenien accés les classes adinerades. I,com tots sabem, el plom i els espermatozous no són massa amics. Total, que la cúspide de la piràmide social es va quedar impotent. Ale, anarquia doncs!

Almenys això és el que n’opina en Cippolla a l’Alegro ma non troppo...

Bon cap de setmana!

*Sànset*

òscar ha dit...

El cap de setmana serà bo, segur, tot i que el teu apunt no convida massa a l'optimisme.

Però, com repetien a "El club de los poetas muertos", "carpe diem". Ufff ... ben pensat la peli que he posat com exemple tampoc tenia un final massa cofoi.

Vida ha dit...

Aquestes mirades crítiques a través de la història són tan certes i tan depriments. No aprenem.

rits ha dit...

potser és hora de començar a mirar de fer enderrocar l'imperi d'ara, no? poquet a poquet!!!