dissabte, 1 de maig del 2010

Frases desfetes 9

Quant volem explicar que hem passat o volem passar un problema a un altre persona fem servir l’expressió de passar la patata calenta com si això ens deslliurés de quelcom no desitjat. Però jo penso que si agafem la patata, tant si es la que creix sota el terra o l’expressió ens porta a pensar en quelcom diferent, diria jo que el seu estat òptim de consum en els dos casos, es precisament quant és calenta. Vosaltres que potser sou més entenedors del tema, que fareu si teniu una patata calenta a la vostre disposició? tot i que entenc que pot interessar de passar-la, en el cas de que el que es busqui sigui que us la refredin, donat el cas, tampoc seria traspassar un problema, sinó tot el contrari.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Ji ji ji, sempre m'ha fet gràcia aquesta frase feta, que també està en castellà...
Ara et podria dir altres paraules que tenen doble sentit, però no ve al cas, i que també em fan somriure.

afores sn ha dit...

Patata calenta?? dons all-i-oli i cap a dins!!!!!!!

Pero que et passin una patata mooolt calenta és una putada ja que crema i et fas pols les parts toves dels dits, ehhh. Reflexione'm-hi.

Sergi ha dit...

Que brut que ets, tio! Però no, si és que en realitat tens tota la raó, una patata calenta no s'hauria de passar mai. Si de cas ja la refredaràs tu...

Carme Rosanas ha dit...

depèn si crema o no crema... a vegades en tots els casos et pots cremar, no? Però crec que és millor trobar altres solucions que no pas passar-la...

lolita lagarto ha dit...

a mi em sembla que de tant passar patates calentes s'estan desfent els pols!

Striper ha dit...

Nomes passo a desitjar-te un bon cap de setmana no tinc temps per mes.
Salutacions Striper.

Lucia Luna ha dit...

Crec que cadascú ha de quedar-se amb la seva patata calenta, i tenir collons :)
un petonas maco

GURMET ha dit...

De vegades ppasar algu molt calent a la cuina sense avisar pot prioviocar un desastre.

Ada ha dit...

Una altra cosa que pots fer amb la patata és passar-te-la d'una mà a una altra fins que es refrede... i desp´rés: cap a dins!
Però tenim aquesta mania de passar-la als altres ... També podríem deixar-la tranquil·la al plat per a que gele un poquet, no? ai, la espècie humana és molt estranya... I què em dius de la teoria de la cistella amb la poma podrida que infecta les altres?? (o m'estic anant per les rames?!)
Jajaj.. bon cap de setmana!!!

GAIA ha dit...

No he passat mai una patata calenta però si que me l'han passat a vegades...

Mercè ha dit...

Veus, aquesta no l'havia escoltat mai. Passar la patata calenta. Ací a la nostra zona què seria "passar la creïlla calenta"?
Una abraçada.

Anònim ha dit...

El millor que podem fer amb les patates calentes és quedar-nos-les i provar-les de refredar nosaltres mateixos. Diuen que si vols anar ben servit, millor fes-tu tu mateix!

kweilan ha dit...

Si me les passes, intento no tenir de passar-les a ningú. Me la menjo jo soleta.

Lucia Luna ha dit...

Igualment maco, bon diumenge, lo que queda :)

rits ha dit...

doncs si: passar una patata calenta és molt lleig i no s'hauria de fer. Però reconec que algunes vegades he estat incapaç des gestionar-la i l'he hagut de traspassar, per al bé de tots, millor si algú la pot refredar.

Anònim ha dit...

Mira jo amb una quereguilla toraeta, el que feria seria ficarli un poc de pebreroig picant i sal i me la menjaria de lo mes agust jajaj ho sent estic puntxa hui jajaja

sànset i utnoa ha dit...

Home, si la pataca -com diuen per les meves terres- fos ben feta i tingués allioli aprop, et puc assegurar que no li passaria a ningú.

*Sànset*