dimecres, 28 d’octubre del 2009

El ventilador


Quant un país com el nostre entra en la fase d’engegar el ventilador, per tal de que tota la brutícia i pudor acumulats al llarg del temps de les vaques grasses, es vagi escampant per tot el territori buscant que cada partit polític quedi emmascarat, entrant amb una guerra on es perd tot el respecte que havia generat el poder del diner en us fraudulent, es podria dir que entrem en fase de destrucció de confiança.

Un cop perduda la confiança, recuperar-la serà molt difícil, en temps com els d’ara que la gent no te feina ni diners per poder gastar i oblidar fàcilment. Hem arribat a un moment on, jo almenys, ja no sé quina es la poma bona o la podrida i en el cas de saber-ho, tampoc tinc la certesa de que la que esculli com a bona, no se’m podrirà al poc temps de posar-la a lloc.

Veient tots els últims esdeveniments de pillatge, desviació de fons, corrupció o qualsevol altre nom que voleu dir-li, em quedo amb el dubte de si queda algú dels que estan en disposició de remenar l’olla que conservi les mans netes, voldria creure que si, però em costa.

La solució ara no se quina és, donar confiança a un equip que ens faci sortir endavant costarà i crec que el primer pas seria fer neteja, sense compassió, doncs ells tampoc l’han tingut amb nosaltres a l’hora d’embutxacar-se els diners dels nostres impostos. Qui ho hagi fet que ho pagui, no amb anys de presó si no tornant al país tot el que ha robat o estafat, que a nosaltres no ens perdonen ni una multa de mal aparcament, i sense feina ni sou. No si val això de uns anyets de presó a cos de rei per després sortir a rebentar-se el que s’han endut, tot publicant un llibre amb les memòries victimismes que han escrit mentre entre tots, els manteníem a la presó.

Si nosaltres hem de pagar per tot, per que ells haurien de ser diferents?

15 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

I tant que ho haurien de pagar! Tal com van les coses... si féssim net i tots tornessin els diners (bancs inclosos, que aquests són lladres legals i no els poden detenir) crec que podríem superar la crisi sense problemes i viure tots com reis.

Que són molts anys ... i molts diners!

òscar ha dit...

Em sobte moltíssim que aquestes alçades, i amb la que està caient, encara ara la clase política demani la confiança de la gent.

Sigui per guerres internes, electorals o per la intromissó de mitjans de comunicació amb interesos segurament una un pèl bastards, crec que calia que el ventilador s'encengués per orejar una miqueta tot plegat.

La confiança a la classe política li donarem quan se la mereixi la d'una punyetera vegada.

Sergi ha dit...

Em temo que qualsevol poma que no estigui podrida s'acabarà podrint si li dones el poder. No sé si és que ja no hi ha gent íntegra, o és que el poder i els diners són superiors a qualsevol persona. Em decanto per aquesta opció, amb el que anomenaria el poder de l'anell únic. Tu i jo i el veí ens creiem íntegres, ens ofèn el que fan els polítics, volem que paguin tot ens sembla intolerable. Nosaltres, que lluitem cada dia per tirar unes vides endavant, que patim per arribar a final de mes, i que paguem tot el que s'ha de pagar sense ni pensar d'estafar ni un ral, ni saltant els torns del metro, ni res de res. Nosaltres, que som tan bona gent...

Dóna'ns l'anell únic, dóna'ns diners i poder, i en parlem altre cop.

zel ha dit...

Jo m'afegeixo als que ens creiem íntegres, vaja, encara ploro per un ideal, digue-me bleda, i això que està passant és imperdonable, creieu-me que desitjaria emigrar a Cuba, ho tinc clar...

Striper ha dit...

Jo crec que ja no queda ni un pam de net.

Anònim ha dit...

Hem de creure que els podrits són pocs, jo ho intento cada dia.
Molt bon dia, Garbí.

Joana ha dit...

Jo crec que sí, és més, estic convençuda que en política hi ha molta gent desinteresada i generosa, però és clar... la merda crida més.
Aixó sí, els corruptes, directes al cau!

GEMMA ha dit...

Sobren lleis, el que cal és honestedat, integritat, valors, coherència, enteresa personal etc... i això depen de cadascú. Trist, molt trist que s'estigui perdent la confiança a tots nivells.

Clidice ha dit...

Perquè serà que no me'n crec ni cinc cèntims de tota aquesta colla? potser perquè corren notícies de negocis immobiliaris fets per ministres i presidents? d'on? ai, no ho sé, de països ... o no.

rits ha dit...

M'agrada pensar que encara hi ha qui creu en la política, que la fa no per enriquir-se, xò cada dia costa més.
Però està molt bé que vagin sortint totes aquestes coses, gent dolenta hi ha a tot arreu, i així qui es vulgui enriquir il·lícitament s'ho pensarà dues vegades.
Estem vivint dies molt tristos xò és que el poder i els diners, corrompeixen molt. Hi ha qui sempre en vol més.

Goculta ha dit...

Hola, m'encanta la frase de titol del blog!

Thera ha dit...

Avui em sento del grup dels desconfiats, tampoc em crec res ni veig un pam de net en tot plegat. Això sí, el que està clar és que aquest ventilador funciona i roda 'a tota pastilla' i mireu tot el que escampa!

Conso Triay Coll ha dit...

Si fos tant senzill engegar el ventilador i que moltes coses tornessin al seu lloc....
Somnis...
Salut!

RaT ha dit...

Tots ho sabem i no coneixem la manera d'aturar-ho. Les properes eleccions ho demanaré més clarament del que fins ara he fet. Ara bé, mai deixarés de votar (cre)

Eva ha dit...

Confiar? Ai.. quina paraula més gran...
Salut!!!