dijous, 1 d’octubre del 2009

Aquest es el tema (*)


Vull parlar de l’asterisc, i al no trobar una imatge adient hi he posat la de l’asterix, que prou que si assembla, no?, almenys amb el nom.

Be el cas es que qualsevol paper que necessiti una firma, normalment que ens compromet a pagar, porta adjunt alguna cosa amb asterisc, que et tele transporta al peu de pàgina, quant no al darrera, per comprovar que et fan falta unes ulleres, doncs som incapaços de llegir aquelles lletres, ( que no se com les fan, el meu ordinador es incapaç de reduir-les tant, potser ells tenen l’opció, encongir lletres imperceptibles a l’ull humà).Un cop augmentades a cop d’ulleres, et trobes que cal llegir-ho dues vegades doncs la manera d’explicar-ho no es massa entenedora, la majoria de les vegades. Crec que no costaria tant de dir: si no pagues ens ho emportem i punt.

Ara, que els que trobo més divertits son els dels anuncis de la tv, lletra petita i a una velocitat de concurs, doncs a veure qui te dallonses de llegir-ho i assimilar-ho, que a alguns ens costa eh, no es tant fàcil.

Conclusions, que em volen cardar, doncs si vaig a comprar un kg de peres, puc comprovar les seves condicions i no tinc perquè mirar-les en miniatura ni mirar-les a la velocitat que les porta el camió abans de comprar-les.

Que si em volen fer una oferta m’ensenyin el preu, sense tants misteris i amb la lletra a la seva mida, que de paper quasi sempre en sobra.

Si a partir d’ara us fixeu amb el maleït asterisc, veureu que es pot trobar a qualsevol lloc, es per això que des de aquí faig la proposta per canviar-lo per l’asterix, que si més no serà divertit veure el simpàtic guerrer aconsellant-nos que no firmem ni comprem, si no ho veiem clar. Gràcies asterix per donar suport, a una batalla tant perillosa.

11 comentaris:

Striper ha dit...

I la majoria d'aquestes ofertes , i lletres petites a concursos , descarges de mobil amagen una estafa, jo sempre he pensat que per que no ho investiga un jutge d'aquest que diuen "estrella", per que de sgur que trobaria marro i de jutge "estrella" pasaria a ser galactic.

Sergi ha dit...

Els aclariments sempre són necessaris, a efectes legals, suposo. Però les coses desagradables sempre costen de dir, i com que aquestes ho són, doncs ho amaguen tant com poden. Al final signem igualment, però potser posem en dubte alguna cosa, i no ho volen. Compten amb que l'home és un ésser mandrós (i cegato), que passarà de llegir la lletra petita i signarà en plena desconnexió mental. Quan els funciona, ja tenen un client agraït al sac.

Clidice ha dit...

Primer el mal és que ara es legisla sobre tot i les empreses estan obligades a posar la Bíblia en vers. Però d'altra banda i sense deixar de donar-te la raó: quantes vegades no comprem coses que sabem que ens poden enredar? I, el més curiós és que en deixem enredar malgrat que el seny ens diu que allò no pot anar ni amb rodes. Un altre món però són els serveis (assegurances, vols d'avió ...) que aquests mengen a part. Ara, si et fan cas i hi posen l'Asterix, jo també i vull l'Obelix i l'Ideafix :)

òscar ha dit...

les escriuen en microlletra per servir com exemple d'estalvi (de paper) en temps difícils.
és aquesta la raó, oi?

Carme Rosanas ha dit...

M'apunto a la teva idea de posar-hi l'Asterix, que amés a més de ser divertit serviria per recordar-nos com hauríem de ser irreductibles amb aquesta mena de coses, enganys i ensarronades.

Joana ha dit...

Per mi que ho fan per tenir "els mobles" més "in" al cementiri, robant a tort i a dret!
M'afegeixo a l'Astèrix :)

GAIA ha dit...

Està clar que ho fan amb lletra tan petita perquè així passi inadvertida. Juguen amb que la gent passa de llegir-ho o bé no porta les ulleres.

Joana ha dit...

La cosa és no posar "les coses" senzilles..
Jo, aviat, tindré una lupa a mà!

Angle ha dit...

Jo he vist asteriscs fins i tot als aclarimets marcats amb un asterisc, amb l'aclariment conseqüent encara més petit que l'anterior.
Recolzo la proposta de canvi per l'Asterix.

khalina ha dit...

visca Astèrix jaja

No es podria exigir una mida mínima de les lletres? Sinó és abús de poder

Anònim ha dit...

Amb la "lletra petita" és quan em vaig adonar que necessitava ulleres, d'això fa ja, buf!!! La tira d'anys!