dilluns, 27 d’abril del 2009

Ens ho creiem?


Escoltant tota l’allau de noticies sobre la grip porcina i sense adonar-me’n penso amb el mateix discurs que el sr Solbes ens feia fa un any, dient que el nostre país era econòmicament tant fort , que mai entraríem en recessió , que la taxa d’atur tot i pujar no seria motiu de preocupació i que les nostres entitats bancàries sempre ens farien costat .
Que ha passat ?, que al cap d’un any , aquest sr ja l’han fotut fora i n’hi ha posat un altre que va fent el seu discurs , la crisi continua i ja veurem el que passa .
Si apliquem aquesta mateixa teoria a la grip porcina , qui em diu a mi que no estem davant d’un altre cas com el anterior i que si que val la pena de preocupar-se i posar-hi mesures o farem com sempre que quant sigui massa tard correm-hi tots .
No vull ser alarmista , però no me’n fio un pel de tots plegats , donada la falta de responsabilitat que tenen molts davant del dubte de quedar bé davant de les urnes de les properes eleccions .
Aquest serà un cas complexa ,que segurament segons he escoltat ,te solució i aviat pot estar controlat , però això no s’acabarà aquí , perquè d’aquesta en vindrà un altre i un altre i potser que algun dia tinguem problemes molt seriosos amb una pandèmia que per falta de informació ens pugui causar problemes .
M’agradaria poder dir que tinc confiança , que ens estan dient sempre la veritat i que no hem de fer res més que el que ens diuen , però no em surt , cada cop que passa alguna cosa d’aquestes amb el temps acaba sortint la veritat i t’adones que en el seu moment tot estava maquillat . Estem com sempre ..........ens expliquen el que nosaltres volem sentir i no el que hauríem de saber .
Sempre hem d’estar alerta no sabem on estar el risc , jo avui m’he adonat que ahir vaig estar amb una persona que ha estat en contacte amb gent que la setmana passada estava en aquell país . Sort que no serà greu sembla , però si un dia ho es ? i serem a temps?.

14 comentaris:

Striper ha dit...

JiO no em refio gens i ja veurem per on surtira tot plegat.

Thera ha dit...

Jo també penso que ens diuen el que volen... més diaris, més informatius, més tv, més internet no vol dir estar més informats.

GAIA ha dit...

i sembla mentida que les primeres informacions siguin les periodístiques. Com és que la OMS no sabia res d'aquest tema?

Azu ha dit...

aixo son coses que formen part de la globalització. ahir mateix al Prat arrivaba un avio de Mèxic. Suposso que van prendre messures de seguretat, però si pensem que ni ells mateixos saben ben bé que han de vigilar. la informació que tenim de moment es ben poca. espero que t'equivoquis i això no arribi en lloc, que es quedi amb un no res. El temps dirà.
Una salutació

Agnès Setrill. ha dit...

Jo quasi m'estimo més no pensar-hi, per evitar patir, ja que si ha d'arribar aprop, no m'haurà servit de gaire el patiment.
I, com valtres, no em crec res. Sempre penso que la informació que ens arriba, és molt relativa.

khalina ha dit...

donen les informacions que els interessen està clar.
Esperem que s'aturi i es puguin recuperar els afectats

Durazno chapeado ha dit...

Pues yo no sé que tan de veras séria está la cosa, pero me da gusto ver que la gente toma muchas precausiones, ya muchas empresas privadas permites a su gente trabajar desde casa y en turnos, todos andamos con cubrebocas en la calle y casi todos lugares públicos estan cerrados. De todos modos me preparo mentalmente para salir en dado caso del Valle. Pero a donde iran los 25 millones de habitantes??

Kudifamily ha dit...

En aquestes coses la informació sempre acostuma a ser molt esbiaixada... i no saps mai fins a quin punt t'estan dient tota la veritat...
Jo de moment crec que ho estan magnificant massa, i que com en tota grip, el perill es troba en les persones que pateixen altres malaties respiratòries, que se'ls poden complicar (un cas molt diferent és el de Mèxic, on ha mort molta gent, és cert... però haurien d'investigar un xic més allà, ja que potser a part de la grip hi ha altres factors... enlloc més ha mort ningú)

No sé, és complicat.

Jo no acostumo a alarmar-me massa, ja que sempre han existit aquestes coses. El que passa és que ara la globalització magnifica i agilitza totes les informacions (per bé, però també per mal)

Martona ha dit...

Garbi24
no se per que sera que "no me creo na de na"....
petonets.

rits ha dit...

estic amb l'Azu. Els efectes de la globalització.
crec que el que cal és un major control i seguretat en la salut pública, sigui on sigui i sigui qui sigui.
no sé jo com acabarà tot. suposo que un munt d'informació i alerta durant unes setmanes i després una altra notícia. Mentre, milers de persones es continuen contagiant de sida a àfrica, xò això no s'entén com a pandèmia, sols com ens pot afectar als occidentals, doncs llavors si que és preocupant...
ups, crec que m'he anat de tema. no obstant, que consti que si que em preocupa com pot acabar tot plegat i comparteixo tot el que dius.

Anònim ha dit...

Ens ho hem de creure, Joan!

Anònim ha dit...

La cosa esta dificil, per una part pareis que siga ciencia ficcio una serie tipo House que veus tots els dies i per altra part comença a acollonar un poc. Un bes

Els del PiT ha dit...

Com deia en Sala Martin "l'Americanes", no hi ha pandèmia, sinó infodèmia.
I els milions que moren de Sida i la canalla que no té ni aigua per beure?
Això fa por, però la gent a Mèxic ha de viure i si no hi ha turisme se'n van directes a la misèria.

Quin mal rotllo...

lisebe ha dit...

Ja séavuí es festa ningú está per aquest tema però jo soc de las que unicament puc posar-me al dia en aquest dies...

M'encanta el tema tinc un article que odría enviar-te però ja que no veig e-mail, me'l guardo sé qie et faría gracia perque es increible.

La grip aquesta no se la creu ningú.. però jo ahir em vaig caure i a l'hospital tothom anava amb mascareta... ja veus com está el tema...

Petons amic meu