dijous, 26 de novembre del 2015

Black Friday

Tal com remat de xais esperonats per l’olor d’userda fresca corren cap a un centre comercial amb la promesa de trobar ofertes temptadores per a butxaques escurades.
De veritat que a aquestes alçades encara ens deixem portar per aquest consumisme tant cruel amb nosaltres?
Com és que si es diu Black Friday......dura fins el dissabte? I en alguns establiments ho anuncien per tota la setmana.
No veu la gent que després d’això vindrà la campanya pre nadalenca, acompanyada seguidament de les ofertes de Nadal, anunciades just abans de les rebaixes anticipades i rematant-ho tot amb les rebaixes i les liquidacions totals. Sempre estem d’oferta en aquest país o què?
Estem malalts del gastar o podem passar tranquil·lament per davant d’un centre sense que ens piqui la curiositat? i anar a fer un cafè que amb poc més d’un euro ho tindrem pagat. 
Jo ho tinc clar, compro el que necessito i vull intentar cada cop més passar de tot aquest muntatge comercial que intenta escurar-nos les butxaques. 

15 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Penso exactament com tu Joan. L'any passat em vaig assabentar que existia aquesta nova celebració del consum, i enguany en parla tothom.
Ni cas!

Carme Rosanas ha dit...

Jo també m'hi afegeixo a pensar com tu... no he aprofitat mai un Friday negre d'aquests i fins fa ben poc no els coneixia. Ho trobo atabalador, tot plegat...

Joana ha dit...

Una cosa més importada que fa que gastem, la majoria de vegades en xorrades!

Montse ha dit...

Bon dia jo passo de tot del friday de les campanyes nadalenques de tot compro el que necessito es gasta menys

Montse ha dit...

Bon dia jo passo de tot del friday de les campanyes nadalenques de tot compro el que necessito es gasta menys

Sergi ha dit...

Hem fet posts semblants aquest cop. Suposo que juguen que s'acosta Nadal, i si ara pots comprar les regals més barats, doncs t'hi tires. Segurament, no serà veritat, o les properes dates podràs comprar igual de barat, però ja tenen un cap de setmana més de bones vendes.

Per altra banda, és lícit que els comerciants facin els possibles per vendre, és la seva feina. I pensa que es gasten molta pasta per promocionar el Black Friday aquest, senyal que els reporta beneficis. Potser el problema som nosaltres, que estem educats en el 'comprar per comprar'. Però ja interessa incentivar el capitalisme en aquest país.

Núria Martínez (Bruixeta) ha dit...

arribes a pensar que vivim en un país de saldo.. o poder és que encara ho fem?

Laura T. Marcel ha dit...

I a sobre es tracta d'una americanada com una altra en la que ens hi hem ficat fins al coll aquest any. Altres anys s'havia sentit alguna vegada però aquest 2015 és per tot arreu! Deu estar a punt d'acabar-se el món!O això ens deuen voler fer creure.

Roselles ha dit...

Bé, tot plegat és una mostra de com ens estem tornant, no? Parlo en termes generals, en referència a la societat. El capitalisme ens està menjant el coco de consumisme desmesurat, incentiva certa buidor interior a raó de que no tens aquesta roba o aquell mòbil que sí que té el veí. "Necessito, necessito, necessito" i no, no ho necessites. Ho vols, però no ho necessites.
Cal que ens emplenem contínuament d'altres coses positives, que n'hi ha un munt que ens faran més feliços.

Glo.Bos.blog ha dit...

Si que és cert que hi ha gent malalta de consumisme, que compren perquè està d'oferta coses que no necessiten. No és aquest el meu cas, el cert es que cada cop necessito menys coses.

M. Roser ha dit...

Tens raó , Joan, penso que estem malalts del gastar... Bé, els que gasten a totes les rebaixes , ofertes, promocions i liquidacions...Jo passo!
Bon vespre.

Elfreelang ha dit...

ves per on m'he assabentat per casualitat del black aquest recordo la cançó del Raimon societat de consum........li diuen black perquè després d'haver comprat un munt de fòtils i andròmines innecessàries et veus negre del molt que t'has gastat inútilment

Gemma Sara ha dit...

Totalment d'acord, apoteosi de la societat de consum, però avui a casa hem decidit aprofitar-ho per comprar roba que ens falta, així que no puc criticar massa. Serem capaços de no comprar el que no ens fa falta? Per sort, el ditxós dia aquest es fa a final de mes, ha!

Galionar ha dit...

Suposo que a Barcelona, amb una àrea comercial tan potent, això del black friday deu haver estat una bogeria. A Vilafranca també ha sortit molta gent al carrer, però en menor mesura; en general, tothom s'hi mirava molt i adquirien els regals nadalencs imprescindibles, m'ha semblat. Potser s'han estalviat uns qunts calerons gràcies a l'americanada aquesta. I és que en qüestions econòmiques, està bé que domini el seny per sobre de la rauxa...

Ada ha dit...

Així és, hem d'aprendre a ser més crítics, i pensar abans de comprar, perquè moltes vegades ens deixem portar per ofertes tipus 2 per un què el que provoquen és que ens gastem més encara... estafes per tot arreu!