dijous, 3 d’octubre del 2013

Escolta foraster....

Fa ja dues setmanes que un nou programa, vingut de la nostre televisió, ha entrat a moltes llars per donar a conèixer una mica la vida i costums de la gent de poble, que sovint és molt oblidada.
Un programa que vist així no hauria d’aportar massa de nou, però que de moment aguanta una molt bona crítica, treu les cabòries i més d’un somriure. El format és més complexa del que pot semblar, doncs acollonar al mateix públic que t’ha de riure les gràcies, sense faltar al respecte i no caure en vulgaritats no és tasca fàcil. Ara caldrà veure com, després d’uns quants programes, es pot mantenir el nivell sense reiterar-se en el mateix, doncs de tots és sabut que les nostres vides i costums no són massa diferents. Espero que un gran Quim Masferrer sàpiga trobar a cada poble el seu encant per treure somriures que tant ens falten a tots.

Vaig trobar a la xarxa una piulada molt encertada que deia: Veieu TV3 com no és tant difícil passar una hora sense parlar de BCN?......Potser el fet de ser de poble hi ha tingut part de culpa, però si, la trobo encertada. 

25 comentaris:

Sergi ha dit...

Jo no el miraria ni que parlés dels barris de Barcelona, encara menys, suposo. Però si és un producte ben fet, i precisament no ofèn la gent que és de poble, ja ens podem felicitar, la tele no està perduda del tot.

Sergi ha dit...

Jo vaig veure el primer capítol perquè trobava bona idea això de descobrir pobles d'un en un, tot i que el Masferrer mai m'ha entusiasmat.

Potser té més substància de la que li vaig saber veure però fer alçar diverses dones del poble per valorar-ne la pitrera no ho considero "humor intel·ligent".

Ximo Segarra "ACAPU" ha dit...

Llàstima que ací a Castelló-city seguim sense poder veure la TV3... i mira que durant anys vaig poder gaudir de molts i molts bons programes.

Carme Rosanas ha dit...

No n'he vist cap, em sembla que en buscaré algun, a mi si que sempre m'ha fet gràcia aquest noi... tot i que el que explica en Sergi no té massa solta ni volta, me'n miraré ni que sigui un per tastar-lo.

Relatus ha dit...

No sé, d'entrada em fa mandra mirar el programa. TV3 continua sense arriscar, una llàstima

rits ha dit...

No n'he vist cap, darrerament només miro la riera i sovint, ni això. Xò avui en parlaven les compis de la feina i hi havia de tots colors. Xò en general té bona acceptació x tant endavant.

Com sóc pixapina mai penso en e, centralisme xò quan ens el feu veure.... em fa mooooolta vergonya

Ferran Porta ha dit...

Com la rits, jo també sóc pixapins i sí sóc molt conscient del centralisme lamentable, provincià i patètic de TV3, i el lamento tant (o més) que els qui no ho sou. Quan TV3 actúa així, no sento que sigui "La meva".

Aquest programa no l'he vist, però un 3alacarta no és gens descartable!

Josep ha dit...

Us fa gràcia perquè és de Sant Feliu de Buixalleu i en fa bandera. Si el mateix programa el fes el Jordi Évole o l'Andreu Buenafuente us semblaria ofensiu.

Joana ha dit...

No el miro, cada cop que poso tv3 surt en Mas, crec que em persegueix! :)

kira permanyer ha dit...

el vaig mirar aquesta setmana, però no em va fer el pes... vaig pensar que sota tan respecte, i havia una mica de mofa... no em convenc.
Pero jo si que crec que TV3 fa coses diferents... no tot es Mas i noticies (per cert un Telenoticies dolentissim, tipus TVE aqui si que no arrisquen res...).

Anna ha dit...

Aquesta setmana el vaig veure acabar i el vaig trobar curiós. A veure si la setmana que ve el puc veure sencer.

Lluna ha dit...

Vaig veure el primer, dimecres va guanyar el meu fill i em vaig quedar sense. A mi no em va desagradar, no crec que sigui un programa del que hagis d'esperar molta substància, jo me'l miro més en plan x passar l'estona.

Josep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

KIRA: Quan Santi Millán "Paco" assaltava a les senyores grans que passejaven pel centre de Barcelona, preguntant-lis coses que no sabrien respondre, creus que era gaire respectuós?

RITS i FERRAN: La Corpo i el CAC elaboren estadístiques de la presència als mitjans (de persones, partits polítics, ètnies, llocs...). Segons aquestes estadístiques, les comarques del Barcelonès i el Baix Llobregat, en proporció a la població que tenen, ixen poc a Tv3.
Com es nota que no mireu Canal 9 !!

jomateixa ha dit...

El programa està molt bé i la piulada, encertadíssima!

Dafne ha dit...

La meva ciutat és molt a prop de Bràfim, el poble que va ser l'escenari del darrer programa, i hi ha crítiques i lloances. Hi ha qui s'ho ha pres com una burla a la vida de poble, d'altres no tant.
Vaig parlar amb una veïna de Bràfim, i em va dir més val sortir rient que no pas al telenotícies dient que un veí ha matat la seva dona.
O sigui, que gustos per a tots!!!
Jo vaig gaudir!!! Però sentia vergonya aliena en determinats moments, malgrat ser la realitat en estat pur.

montse ha dit...

El vaig veure i em va fer arrencar més d'una riallada.

M. Roser ha dit...

Jo que sóc de poble, en cap moment vaig trobar-hi res ofensiu per ningú...De moment el programa m'encanta, trobo que és com una alenada d'aire fresc. També hi ha d'altres coses guais a TV3, el Convidat, el programa de les corals, del dissabte...i també n'hi ha que no m'agraden!
Petonets.

Gemma Sara ha dit...

No l'he vist, encara, segur que algun cop l'engaxaré. Aquest post em va de perles per comentar que ahir vaig estar en una tertúlia sobre mitjans de comunicació i la seva (in)dependència. El convidat (antic redactor en cap del País i ara director de la revista "Mongolia") va dir que els mitjans públics estan al servei del poder (cosa que més o menys tots sospitem) i que TV3 és la pitjor, precisament perquè és la millor en professionalitat, rigor, qualitat, etc. Bé, potser no hi estaràs d'acord, Joan, però segur que t'hagués interessat el debat. M'he anat una mica del tema, però tampoc molt lluny, eh?

Ferran Porta ha dit...

Josep, a la facultat vaig tenir alguns professors que treballaven a la Corpo, i el tufillo general era de molta comarcafòbia. Amb el temps la cosa ha anat a millor, però l'ús i abús de Barcelona topa directament amb l'obertura cap al país que demanem continuament als espanyols en la seva televisió pública.

Josep ha dit...

FERRAN: les estadístiques donen quantitat de minuts, no pas qualitat. I ja t'ho dic, fas la divisió minuts/habitants de cada comarca, i les xifres canten.
Pel que fa la barnafília d'alguns comunicadors, com Andreu Buenafuente o Carles Francino fixa't que no són pas d'El Barcelonès, ni del Baix Llobregat.

I un darrer apunt: TOTES LES POBLACIONS DE CATALUNYA FORMA PART D'UNA COMARCA. Bellvitge, Bellaterra i Gràcia són part d'una comarca, també.

Elfreelang ha dit...

jo he vist els dos programes...home hi ha risc de caure en la brometa fàcil però de moment ho trobo tendre....m'imagino que consensuen amb els habitants el que pot o no pot sortir...potser no és un gran programa però té un to lleugerament burleta sense que sugui feridor ...el ball entre la parella de iaios del primer programa va ser un moment molt especial!

Ferran Porta ha dit...

Josep, whatever...

Glo.Bos.blog ha dit...

No l'he vist. I pels comentaris que feu no sé pas si m'agradarà. Tindré que veure el proper programa per poder opinar.

M. Roser ha dit...

GLÒRIA, jo te'l recomano, passaràs un estona divertida, crec que no pretèn res més...Ja m'ho diràs.