dijous, 12 de setembre del 2013

L'ocell missatger

Les coses que passen arreu del món, per sort o per desgràcia, es saben gairebé a l’instant o uns segons després de que passin.
No sabem encara si el proper pas de la tecnologia ens farà saber les coses abans  no passin, però gairebé ho dubto. Si aprofitem bé el que tenim ara, podem fer saber arreu del món allò que està passant, sense passar per filtres indesitjables, encara que haguem de fer servir #croquetes com a etiqueta. Sembla que a Madrid això no ho saben, pobrets, les instruccions deuen estar en Anglès o en el pitjor dels casos en Català separatista, que encara és de més mal entendre, per ells.
Em va agradar molt el fet de que aprofitant la velocitat de comunicació, alguna web estrangera demanés fotos per poder esquivar el filtre nacional i saber de bona tinta que era el que passava realment,  dubtaven de si érem una espècie mutant, que teníem els braços molt més llargs del normal, doncs amb quatre-centes mil persones, havíem omplert varies vegades en algun lloc, més de quatre-cents kilòmetres.
Arreu, saben del que som capaços, tenim motius per veure la “botella” mig plena, ells potser no saben veure-ho, però la tenen quasi buida, només en queda un cul, que per cert no es vol aixecar de la cadira.

El groc porta mala sort?....... a nosaltres no. 

14 comentaris:

jomateixa ha dit...

Segur que hauriem pogut fer la volta a Catalunya si ens ho haguessim proposat!

Sergi ha dit...

Això de la censura està per veure, no ens ho creiem tot si no està demostrat. És fàcil pensar que ens boicotegen, però certes fonts indiquen que el funcionament algorítmic dels trending topics evita que pugi un hashtag que ha estat vigent durant molts dies. Si és això veritat o si ens censuren no ho sé, però no assumim aquesta segona opció només perquè estem rebotats, tinguem criteri.

Per la resta, un èxit absolut, i encara estem en un núvol, tot i que començo a saturar-me d'informacions al respecte.

Lluna ha dit...

No sé com va el Twitter, així que no puc dir gran cosa, si realment hi va haver censura trobo que és molt trist, si tal com diu en XeXu depen del funcionament intern doncs potser primer s'hauria de verificar. Però d'una manera o altra s'ha arribat a tot arreu, qui vulgui veure-ho té mil mitjans per fer-ho.
I tal com diu jomateixa s'hagués pogut fer una volta sencera quasi.

Bon vespre genteta!!

Carme Rosanas ha dit...

Espero que no arribi mai això que ens diran les notícies abans que passin... he, he, he... donaria per moltes històries això, eh?

Bon vespre.

Relatus ha dit...

Certament internet ha canviat la història. El problema ja no es accedir a la informació, sinó saber destriar-la. Bona nit Joan

Carbassona ha dit...

Molt ben dit Joan!!!!!!! Estic totalment d'acord amb tu, el groc ens porta bona sort, ji ji ji, tot i que a mi no és el color que més m'agrada, jajaja.
Salut i Visca Catalunya!!!!!

belkis ha dit...

Em sembla perfecte! I tant de bo les notícies, totes les notícies, puguéssin ser escrites tal i com es produeixen, sense filtres ni censures.
Però tinc una pregunta per tu, garbí, més que una pregunta és una reflexió: si som 6 milions i d'ells 400.000 persones van participar en aquest acte, potser aquesta dada també haurien de saber-la aquests noticiaris estrangers, i potser també voldrien saber l'opinió d'aquests altres.
Ara mateix, en aquests moments, no m'estic decantant per cap cantó, però la veritat s'ha de dir sencera, no creus?

M. Roser ha dit...

Ai no ho sé Joan, vols dir que arribarà el dia que tindrem una tecnologia vident? espero que no...
I tens tota la raó, a nosaltres el groc ens ha portat molta sort...
Petonets estelats.

Elfreelang ha dit...

amb croquetes o sense i amb gent que compta a l'inrevés jo estic molt optimista ja que en les darreres elecciones generales de l'estado de relaxing cup cafe con milk el 80 % que no va votar al PP pesa molt més que el 20 i escaig que si va fer-ho....i tenint en compte que ells diuen que han de atendre aquests ja podem començar a pensar en els milers i milers que no els van votar....el groc porta mala sort als actors però nosaltres no fem pas teatre!

Pakiba ha dit...

El groc m'agrada et fa més morena,jajaja

Marta ha dit...

Més d'un miler de periodistes acreditats!!! tot el món sap el que va passar a Catalunya, el que passa és que la penya que governa per allà los madriles estaven fent un relaxing cup of café con leche i no se'n van assabentar massa bé del que passava a casa nostra!!!

Laura T. Marcel ha dit...

Tothom se n'ha enterat del que hem fet. I a molts segur que els hi fa mal la panxa, per haver sigut un exemple de civisme arreu del món. Però d'altres com que no ho volen veure, doncs no ho veuen. És allò de que no hi ha més cec que qui no hi vol veure... Que hi farem!

Gerònima ha dit...

El groc sempre ha sigut el meu color.
:)

Ferran Porta ha dit...

Tenim motius per ser optimistes respecte al procés. En general i malgrat els malgrats, penso que sí, que podem ser optimistes. A més, no ens enganyem, a l'altra banda del taulell hi ha uns oponents més aviat maldestres. Sort d'ells, també, que sense voler-ho ens ajuden tant! :)