dimecres, 10 d’octubre del 2012

Assetjament escolar


Dos fills en edat escolar, uns pares com molts altres, col·legis com molts d'altres i un assetjament constant......no, no.....als fills no, a nosaltres els pares.
Des de que ha començat el curs i de fet seguint la continuïtat dels anys anteriors, no paren d'arribar paperets a casa de coses per pagar. Escola gratuïta, en diuen.
Que si quota de l’Ampa, que fins ara no està massa demostrada la seva eficàcia per el que a mi em sembla. Que si trenta cinc euros trimestrals per reprografia...no sé si algú sap que un paquet de cinc cents folis val poc més de tres euros. Que si una entrada de les colònies de fi de curs.....no sé si algú s’ha parat a pensar, en la crisi i reinventar la sortida,  que moltes famílies potser no els va bé de pagar quasi tres cents euros per una excursió de fi de curs, per molt merescuda que sigui. Que si una plataforma digital que pagues però que no està a punt, que la del any passat tenia llibres des catalogats i no es va fer servir quasi. Que si falten professors d'educació física i decideixen de fer anar els nens a natació en hores lectives i pagant quota es clar. Que si portem per demà bombetes, portalàmpades i piles per fer un treball.....hi ha gent que encara treballa i no té temps de anar a comprar d’un dia per l’altre. Que si un pagament per una petita excursió al Liceu d'un dia i que ja hi ha anat dues vegades...........
Ja portem quasi dos cents euros.
Així podria continuar tot l’any, però no en tinc ganes. El que si m’agradaria és que algú es poses a pensar en el que realment convé.....que el nivell que tenim no és massa bo i així no el millorarem.
Sé que hi ha gent que no estarà d'acord amb el que dic, però jo no m’he inventat res, només ho patim i a callar.

18 comentaris:

sa lluna ha dit...

I no acabes mai...és una corda que no té fi, però és "ensenyament gratuït"! Dues paraules sense sentit.

Aferradeta!

Laura T. Marcel ha dit...

Home ara toques on em fa mal.
Doncs el que has de fer no és callar, sinó demanar explicacions. I segurament si hi ha mala gestió ho veuràs clar i sinó t'adonaràs de totes les despeses que es generen en una escola i que no estan cobertes per ningú. Sobre les sortides repetides i les depeses desmesurades t'han de donar una explicació, però els pares han de participar també en la vida escolar. I sinó no pateixis que ara el Sr. Wert ens vindrà a espanyolitzar i tot anirà millor.

Sergi ha dit...

Avui no puc parlar amb coneixement, però m'agradaria preguntar si en cursos anteriors era igual, si això és d'aquest any i degut a les retallades d'ensenyament. O és només ganes de guanyar diners a costa dels pares?

jpmerch ha dit...

Vinga!, una cerveseta ben fresca i tracta de relaxar-te, que això no té remei, i l'any que ve, encara serà pitjor, que han canviat la llei.

Pep ha dit...

Jo també estic amb tu.
Home, una excursió si és fianl de curs...ja mereix ¡¡¡
Ara, crec que moltes coses és poden estalviar.
No cal anar tres vegades a veure el Liceu, ni portatils personals, cal uns bons professionals, que ja els tenim, menys nens per classe, i suport als escolars, tan els que van enrederits, com els que van pel davant.
Ah ¡¡¡
podriem baixar la despesa militar i pujar la despesa destinada a educació.. és una possible sol·lució ¡¡¡

Glo.Bos.blog ha dit...

Les meves filles també es queixen, moltes vegades no va bé fer aquestes despeses que no sempre semblen justificades. En aquests moments caldria filar més prim.

Joana ha dit...

Ufff millor callo... una fortuna!
Aquí, on va el meu nano, el viatge ja va per 400€ i quan li dic ja veurem.. mala cara segur!
Una mica massa trobo jo.

Anònim ha dit...

Potser tens raó, però segur que pels nanos les vivències de colònies, sortides, excursions culturals, etc. els agraden i els enriqueix, (per a mi) també és una manera d'aprendre. Bon dijous Garbí.

Anna ha dit...

Sempre m'he preguntat com aconseguiu pagar tot això els pares ... i si és més d'un fill ja és al·lucinant. Aiis, ànims i paciència!

jomateixa ha dit...

Jo sí que estic totalment d'acord amb tu!!!
A més visc en un poblet petit i com són pocs nens tot costa més car, i sempre hi hem d'afegir que el desplaçament és més costós.
I per acabar-ho d'adobar aquest any, amb les retallades, la "Senyo" ens ha demanat als pares si podem pagar dues activitats escolars que estarien molt bé per als nens: una de planetari i l'altra de jocs de llums. L'escola no té prous diners i només costen... 300 i 500€... hehehehehe
Per que us feu una idea, a l'escola, actualment només hi ha 8 nens. L'any vinent es tancarà.

Anònim ha dit...

tot depen de l'escola, la meva devia ser més pobre perquè pocs "extres" feiem

Pakiba ha dit...

Aixó es el mal de cada día -a pagar y callar- en tots i cuan es tenen fills petits encara més.
A mi aquesta época ja m'ha pasat però pensa que sempre ha sigut igual.

Ssshhh ha dit...

El meu fill ha començat 1er de Batxillerat, com cada any pagarem les despeses comuns, AMPA, material, etc, el que em fa esgarrifor és com ho faré d'aquí a 2 anys quan vulgui començar la Uni...

Ona ha dit...

Joan, entenc el teu escrit en tots els sentits...però si tens dubtes no callis, demana el perquè d'aquella excursi o el fet d'anara natació. En aquesta activitat, si el teu fill està a Cicle Inicial, és possible que entri com a curricular i dintre de Educació física,la qüestió de pagar seria un aclariment a fer per part de l'escola...Per això preguntar, més que voler esbrinar, és voler entendre.
Jo t'asseguro que com a professional de l'educació que sóc, darrera de cada sortida hi ha un estudi, pressupost, objectius i continguts valorats al milímetre per decidir si es fa o no. I t'asseguro que es mira molt el preu de tot.
L'escola no es pot quedar ni un cèntim, com es habitual en qualsevol "empresa".
Va ànims, que el curs acaba de començar i els mestres,com tothom, també ens equivoquem.
Petonets ;)

cantireta ha dit...

JO també. ànims :)

GEMMA ha dit...

I anar sumant... caldria trobar fòrmules més sostenibles.

Bon cap de semana, Joan.

belkis ha dit...

Garbí, malauradament la nostra escola pública seria pitjor encara sense aquestes petites aportacions familiars.
Voldria dir-te dues cosetes: la quota de l'AMPA és voluntària. Evidentment, s'ha d'estar al dia del seu pagament si alguna família es vol acollir a alguna de les activitats o serveis que l'ampa ofereixi.
Per saber en què es destinen aquests diners, tant el de la quota de l'ampa com d'altres rebuts que paguem, jo et recomano que com a mínim durant un curs acadèmic t'hi apuntis com a voluntari a formar-ne part de la seva junta.
I les sortides de fi de curs!!! ains.... Evidentment, sempre es poden buscar alternatives més econòmiques, però no ens queixem.
Els professors i professores no tenen cap obligació laboral d'acompanyar els nens i nenes en els viatges de fi de curs. Ho fan voluntàriament.
De fet, hi ha moltes escoles que, com a queixa per les retallades en educació, han decidit no fer aquest tipus de sortides. I qui són els realment perjudicats? Els nens.
Disculpa el discurs, he intentat sintetitzar.

Kuroi Neko ha dit...

Crec que s'ha de reclamar, perquè tot el que expliques és realment abusiu!
Al nostre centre, i de moment!, els alumnes paguen 25 euros per totes les fotocòpies de l'any i per l'agenda. I ja em sembla prou, però també crec que és important que ho paguin perquè valorin el que valen les coses. Realment se'ls proporciona molt més d'aquesta quantitat, ja que només en fitxes, exàmens, etc, se'ls hi dóna molt més.
Pel que fa a excursions, ens barallem per negociar els preus més baixos i si veiem que són massa cares, directament les descartem. No estan les coses per demanar sous als pares cada dos per tres...