diumenge, 4 de març del 2012

Mil peles, si us plau


Això és el que li deia abans al paio de la gasolinera, fa uns trenta anys, tampoc és massa si ho comparem amb la història.
Ara ja no li puc dir, primera perquè si li dic que em posi sis euros ni tant sols em ficarà la mànega al forat, encara que tindrà altres pensaments de fer-ho, i segona perquè a sobre s’ha instaurat el “self service”, que vol dir faci-s’ho vostè mateix, i dit així fa pensar en altres actes amb altres tipus de fluids.
Si agafem la opció low cost i posem vint euros al dipòsit, veurem que al entrar al cotxe sempre donarem uns copets al marcador.....esperant que l’agulla es mogui una mica més, però és envà amb vint euros no s’aixeca, si la volem veure amb una verticalitat que faci patxoca, ens hem de gastar almenys cinquanta euros. Sabent que l’erecció de l’agulla serà més aviat breu, ens cal posar valor, agafar-nos fort a la cartera i amb la seguretat de veure la nostre agulla a la seva màxima elevació direm: ple si us plau.
Ara és quan els números comencen a donar voltes, els nervis comencen a pujar, preguntant quan pararà........aleshores un altre ensurt, el comptador que estem mirant és el dels litres, el del euros s’ha avançat incomprensiblement un cinquanta per cent.
Un bitllet de cent euros quedarà esmicolat....amb sort ens tornaran deu o quinze euros, un bon dia i que tingui un bon viatge.
Fa goig veure-la tant dreta......... l’altre ni me la sento, m’han deixat destrempat. No anem bé, si és pensen que així ens recuperarem, ho tenen clar.
Quan penso que a Dubai la paguen a vint-i-cinc cèntims, encara m’emprenyo més.......

24 comentaris:

Anna ha dit...

Sempre que vaig a omplir el diposit del cotxe recordo quan anava a l'institut i tenia una Scooter; cada dissabte hi posava 500 pts de gasolina i en tenia per tota la setmana. Sense comentaris ...
Ara amb el cotxe són del clan dels 20€ ... de tant en tant tiro la casa per la finestra i en són 30!

Carme Rosanas ha dit...

Ja tens raó, ja!

Posar el dipòsit ple és un ensurt de mil dimonis!

Yáiza ha dit...

No pateixis. D'aquí poc s'acabarà el petroli i no tindrem aquests problemes. Això sí, farem moltes cames amb la bicicleta!

Joana ha dit...

Doncs si.
Dubto molt que per recuperar el país sigui una bona opció.
Al final de tot, de la "cadena", acabem pagant sempre els i les consumidors/es.

Catalina Cerdó ha dit...

No sé si és que sóc massa llançada, però sempre el demano ple... i és cert que així com va passant el temps costa més d'aixecar-la. Potser sí que ens convendria fer una mica més d'exercici...

Sergi ha dit...

Sort en tinc de tenir un cotxe petit, i de no fer-lo servir massa. Sóc dels d'anar posant 30 euros i em dura, però no vull pensar què passaria si el fes servir sovint...

sa lluna ha dit...

Ara farà un any que el meu cansat Panda em va dir:
-vull jubilar-me! -
Estava convalescent d'una malaltia i m'havien aconsellat caminar molt. En aquell moment creia que no podria viure sense cotxe. Curiosament ha passat un any, ara mateix podria conduir i ja no necessito el cotxe per anar a la cantonada, ni a cap altre lloc. És molt divertit anar caminant al treball.
He descobert infinitat de coses que em passaven per alt anant en cotxe i, de passada, la butxaca també ha notat el canvi, sense parlar de la meva salut.

rits ha dit...

No era conscient que fos tan cara. No sé on anirem a parar, xò està clar que cada dia anirem més caminant (que per altra banda ja ens va bé)

joanfer ha dit...

Podria fer un mal acudit que la Gioconda per dir que a mi m'és igual que pugin la benzina, doncs jo sempre li foto 20 euros... Però, repeteixo, aquest mal acudit ha acabat de perdre tota la gràcia, i el que realment et donen ganes és d'emportar-te la mà al paquet per senyalar que és fins allà on estem de tots aquests miserables...

El porquet ha dit...

Ja la pujarem ben dreta, ja. Però a base d'esllomar-nos nosaltres... i cada cop per menys diners que rebem i més hores que hi posem.

Recordo quan la benzina va arribar a l'euro que semblava que s'acabava el món, hi va haver un terrabastall social prou gros. I ara, en canvi, o ja ens hi hem acostumat o ja hem assumit que no hi podem fer massa res.... però omplir el dipòsit és una clatellada de campionat.

belkis ha dit...

Jo, desgraciadament, no puc deixar el cotxe per anar caminant a la feina, doncs no la tinc a prop. I el transport públic que uneix les dues zones és molt car i molt lent...hauria de fer una gran inversió de temps (amb gent al meu càrrec) que no em puc permetre. Avui en dia fins i tot el temps costa diners.
Jo sóc de les que continua posant 20 euros, i quan pujo al cotxe i veig el poc que s'ha mogut l'agulla, primer em cabrejo però després penso que encara tinc el poder de posar-la una mica dreta ;)

magazine.cat ha dit...

Al final res de cotxe, un carro i un ruquet la mar de xulo per anar a treballar! ;)

Anònim ha dit...

Genial, com sempre. Amb el teu permís avui el "divulgaré"

sargantana ha dit...

jo crec que acabarem con el pedro picapiedra...amb un troncomovil que li surtin els peus per sota i apaaaa !!

Elfreelang ha dit...

Has mirat preus d'avió cap a Dubai...igual et surt més barata..anar cap allà i tornar farcit de gasolina? sort que no tinc cotxe...és clar que si la gasolina puja pugen tots els transports i més coses...no anem bé no...

Dafne ha dit...

Mira que em va passar, vaig anar a posar benzina, 50€. Fins aquí "palo que te doy". Després a casa, pensant en els diners que havia tret en el caixer; me´n faltaven 50. I pensava que m'havia robat. Després hi vaig caure, que efectivament, però conscientment, em roben, m'estafen, em retallen, em foten, bé ENS!!!!

Tirant lo Bloc ha dit...

Doncs molt fàcil, anem a Dubai!!! Tenim la solució i no l'aprofitem!

Lucia Luna ha dit...

Si noi, es per treure foc per les urelles!

em sembla que caminaré més a partir d'ara :)

un petonas

kira permanyer ha dit...

Jo amb vint euros porto la nena a classe de musica i torno. Al més puc anar al voltant dels 220€ només per anar a treballar.. així doncs, soc de les que li fa mal l'estomac (i molt) quan he d'anar a la benzinera... i a sobre no hi ha ningú que faci la feina. M'esmolo jo soleta i a sobre entro a pagar....

Pakiba ha dit...

Molt facil a patita i fer export.
Però si es una putada que cada dia es més cara,avans en mil pesetas omplias el diposit y no fa tans anys i ara en 50 ni l'omples.

cantireta ha dit...

Al·là és gran allà, aquí ens fem f...e ;)

Ferran Porta ha dit...

Ja té raó la Yáiza, ja; que s'acabi tot el petroli d'una vegada i anirem a peu, ja veuràs tú la pasta que ens estalviarem.

jomateixa ha dit...

Potser té raó l'Elfreelang i haurem d'anar-la a buscar on sigui.
Ens haurem d'acostumar a compartir cotxe amb els veïns o a anar amb bicicleta, i de passada ens posem en forma.
El pitjor és que no és l'únic que va amunt. Si comparem els preus de fa, no trenta anys, de fa només deu anys als d'ara... !!

Clidice ha dit...

si dius "ple", l'amo de la benzinera surt i et fa una barretada espectacular. No recordo ni com es pronuncia això :(