diumenge, 22 de gener del 2012

La llengua i el seu context


L’ús de la llengua sempre ha estat, dintre de la nostre satisfacció, un punt de risc a l’hora d’emprar-la i on fer-ho, amb total consentiment i sense queixes.
Sempre que es treu de context, sigui on, quan o amb qui, pot esdevenir inici de problema social entre persones d’ambdós sexes. Sigui quin sigui el motiu i el moment de fer-ne un bon ús, cal sempre recordar les conseqüències i explicacions a donar per haver-la tret de context.
Tan val la norma, si ens referim a la llengua com a apèndix humit nostre o com al nostre català tants anys pressionat per l’etern rival. Aleshores crec que tant podem fer un sonor llengot a Madrid com dirigir-nos amb el nostre Català en ple parlament, que serà o hauria de ser de la mateixa importància cívica.
En altres situacions, en les que no cal aprofundir, alerta on poseu la llengua, sigui qualsevol dels idiomes que parleu.

Com a suport a la nostre llengua, crec oportú i així ho he fet, donar la cara per la Independència catalana i des de aquí us  animo a fer-ho o si més no donar-hi una ullada:

12 comentaris:

Sergi ha dit...

Ho he vist en altres llocs i creu-me que m'hi penso apuntar, només cal trobar una foto. M'he de fer fotos de carnet, com ja li vaig dir a en Ferran, i pensava posar una d'aquestes, que serà més actual, però m'esteu fent venir ganes de posar-hi la que sigui i apuntar-m'hi ja! I també en faré difusió al blog, és clar!

Yáiza ha dit...

Doncs sí, és una llàstima que ens cohibeixi tant o més utilitzar la llengua (catalana) que la llengua (anatòmica). Tant de bo arribi un dia en què no anem pel món acomplexats canviant d'idioma cada cop que algú ens respon en una altra llengua...
A donar la cara!

Elfreelang ha dit...

Ben dit! amb la llengua no s´hi juga i amb el destí d'un poble encara menys...a mi em passa com al XeXu donaré la cara però em falta trobar una foto pujar-la dins el PC etc...no tinc càmera digital...ja trobaré la manera! bon diumenge!

Anònim ha dit...

tot sigui pel català

Carme Rosanas ha dit...

Jo ja hi sóc... m'hi vaig apuntar des de l'enllaç que va posar en Ferran.

Pakiba ha dit...

Molt bé Garbi tot sigui per la llengua.

magazine.cat ha dit...

Jo ja he donat la cara :)

Catalina Cerdó ha dit...

M'encanta la meva llengua i sempre intent fer-ne el millor ús... jo també ja he donat la cara! Bona setmana!

rits ha dit...

Mostrar la llengua sempre!

Ferran Porta ha dit...

Tic tac tic tac... el número d'apuntats, com una incessant gota malaia, no para de créixer. Tic tac tic tac...

El porquet ha dit...

Molt bona Garbi! Jo també la penso donar! La cara i la llengua i el que faci falta!

Marta Contreras ha dit...

fet