dijous, 2 de desembre del 2010

Ja hi tornem a ser

Hem estat unes setmanes molt distrets amb les eleccions i el Barça Madrid, després d’això sembla que no hi ha res. Però amb compte, que ja tenim a sobre les ( _______ ) festes que cada d’any ens acompanyen a finals de Desembre i que ens intenten vendre molt aviat. Tothom, més o menys, modifica els seus hàbits i cerca o defuig moments de felicitat per tal de guardar-ne un bon record.

Com cada any, la gent es llença, a partir del pont de la constitució, a fer compres abusives i compulsives per intentar de tenir unes bones festes, plenes de felicitat. Cal fer compres, evidentment no podem trencar il·lusions, sobretot als més petits, però cal moderació i entendre d’una vegada per totes que: La felicitat no és als grans magatzems, no es compra, si no es té...............res a fer.

La teniu?

16 comentaris:

Sergi ha dit...

Doncs no diré que en tingui massa, però no la buscaré als centres comercials.

M'ha agradat especialment del teu post la puntualització de que 'Tothom (...) cerca o defuig moments de felicitat per tal de guarda-ne una bon record.' Hi ha qui no entén que alguns s'hagin d'evitar certes coses per tenir un bon record de les festes. M'ha agradat la teva reflexió.

Lale Mur ha dit...

Boooon dia, Garbi!!!!! Estic d’acord amb tu. Sembla que quan venen les festes de Nadal, tothom s’estressa i comença a buscar regals. A més, m'he fixat que pels nens fan tants regals que al final ells no ho aprecien tant. Crec que no s'ha de comprar tantes coses.
La veritat és que a Tarragona, no hi moltes coses que fer desgraciadament. Com que durant les festes els vols són caríssims, ni tan sols val la pena viatjar.
Salutacions.

Anònim ha dit...

A mi més aviat em posa trist el Nadal. Hi ha una pintada a la meva ciutat que diu: "Feliz Falsedad". reflexione'm-hi!

Agnès Setrill. ha dit...

El que els porta felicitat als petits és que els grans estiguin per ells, amb joguines o no.

Carme Rosanas ha dit...

Jo no sóc tampoc gaire (per no dir gens) nadalenca. No decoro res a casa meva, no tinc cap fal·lera per comprar res i "m'esforço" més aviat a trobar la mesura justa per no decebre il·lusions i sempre ho acabo aconseguint.

Que la felicitat no es troba als magatzems és una veritat com un temple que crec que he tingut clara de de sempre.

No em queixo pas de la felicitat que he aconseguit a la vida, tot i que sempre hi ha moments i moments, i a vegades sense que canviï gran cosa a l'exterior de mi. Per tant... sempre és dins de nosaltres. I ens cal regar-la i renovar-la dia a dia, a través de tenir cura i saber estimar a qui estimem.

lolita lagarto ha dit...

un dia si i un altre no... encara que no sé si això és tenir-la... en tot cas tampoc la buscaré als centres comercials.
la reflexió molt encertada!

Marta ha dit...

Joan
"en ello estamos,a pesar de los pesares".
Es troba en las petitas cosas del teu dia a dia, pero para atencio...moltas vegadas pasan desapercebudas...
petonets, smpre.

Pakiba ha dit...

Garbi, el que espera la felicitat per Nadal que equivocat está, la felicitat la tenin que tenir cada dia en les petites coses, el que passa es que fen aquestes petites cose cuan hi han nens, pero sempre en cap perque ells també tenan que aprendre de nosaltres.

Molt bona reflexió la teva,m'agrada.

Ferran Porta ha dit...

Reflexions com la teva són un clàssic del Nadal, si em permets dir-ho així, però no per això menys interessants i importants. Segurament la maleïda crisi suposarà menys consumisme al nostre país; si al menys això quedés pels anys a venir... (el menys consumisme, vull dir).

Avui ens neva com mai abans un 2 de desembre, a Berlin. Històric, diuen els meteoròlegs; no sé si seran unes Festes amb regals, però ja són unes Festes ben blanques.

lisebe ha dit...

Doncs si ja estem com tots els anys a la busca i captura del regals de Nadal abans de que pugim mes els preus... Jo com ja ving fent alguns anys , els regals son minims fins que arriben les rebaixes i no es que estimis menys a la familia es que "a on no n'hi ha, no es pot treure mes".. i els regalets sel's emporten els petits, els grans s'esperen a rebaixes.. Si no es pot ... que hi farem.. menys consumisme ..!

Petonets maco

Anònim ha dit...

Com que sóc molt del puny tancat, ni tan sols per Festes gasto quasi res. La veritat és que l'esperit nadalenc sembla que s'hagi substituït per un "esperit consumista".

El porquet ha dit...

Uf! Pregunta complexa la darrera... Jo no m'atreveixo a dir que la tinc, però tampoc que no la tinc. Hi ha moments que em sento immensament feliç i d'altres que em sento una autèntica desferra humana... i a vegades tot el mateix dia (serà que sóc un neures!).

Jo diria que, em considero, moderadament feliç... amb tendència a cercar-la constantment!

Ah, i òbviament, als centres comercials no la hi trobaràs pas... però un regalet fa il·lusió, no?

Anònim ha dit...

La tinc tots els dies, alsarme i vore el cel sonriure i saber que tinc una persona que m'estima al meu costat. Soc feliç

_MeiA_ ha dit...

Jo hi disfruto amb aquestes festes. Ja ho tinc tot decorat per Nadal i ja tinc pensat tots els menús i detalls que faré.
Ho visc molt i faig viure els del meu voltant.

I segur, que quan tingui canalla encara m'agradarà moooolt més.

I feliç? No em puc pas queixar, tinc tot el què necessito i el més valuós al meu costat: els meus pares i la meva parella. I per molts anys.

Un petonàs molt fort i bon cap de setmana!

=)

_MeiA_ ha dit...

Ahhh!! i dir-te que m'agrada, m'encanta el consumisme!!!
Aquest dilluns aniré a veure que hi ha per la Maquinista! ;)

rits ha dit...

buf, felicitat comprant als grans magatzems? cada vegada m'atabalen més!!!