dijous, 14 d’octubre del 2010

Google Cars

Escoltant la ràdio, m’ha sorprès la notícia de que el sr Google, des de fa temps, que fa córrer uns cotxes sense conductor per les carreteres dels Estats Units, concretament varis Toyota Prius que ja han recorregut dos cents cinquanta mil kilòmetres sense conductor, només amb dos accidents i encara sense ser culpa seva. Semblava més una conya que no una notícia, és per això que he anat a trucar la porta de can google per saber-ne la veracitat de tot plegat i m’he trobat amb això.

Si dintre de vuit anys podem circular així, vol dir que altres tecnologies també ens hauran aportat molt més a les nostres vides cada cop més computeritzades. No és que hi estigui gens en contra de l’evolució però m’emprenyaria que acabéssim fent la cerveseta virtual, sexe virtual, platja virtual i tot virtual. Ara, haig de reconèixer que poder mantenir relacions, no virtuals, anant per l’autopista i sense riscos tindria el seu punt, perquè suposo que un cotxe d’aquesta intel·ligència, només de posar el seients en mode abatible, posaria música i llum adequada a la situació, que menys no?

Avancem, sí, però sense tocar lo intocable i sense treure la feina a ningú.

16 comentaris:

Striper ha dit...

Potser el mossos en el moment menys oportu pararien el cotxe per veure si va passat de octanatge.

Sergi ha dit...

Qui sap si amb això es podrien reduir els accidents que es produeixen per errors humans. Suposo que encara no hi estem preparats, la tecnologia ha de millorar, però això d'adormir-se al volant s'hauria acabat, o el distreure's en canviar la música o per parlar pel mòbil. Algunes avantatges té, però caldria saber si funciona de veritat.

sànset i utnoa ha dit...

Es veu que el cotxet va tenir algun que altre accident però... pel que pugui ser, jo seguiré conduint. Que si me la foto sigui cosa meva!

*Sànset*

Clidice ha dit...

doncs jo en compraria un ara mateix! un cotxe elèctric i amb pilot automàtic! genial! no haver de patir per si et clapes al volant, per si has pres unes copitxuel·les de més, poder llegir, enfosquir els vidres ^^ ... vaja! que ja triguen! vénen ganes de tenir-ne un i posar-hi una pancarta que digui "I ara què Saura?" ;)

Carme Rosanas ha dit...

Home! Deu tenir els seus avantatges! I segurament també els seus inconvenients... en aquesta vida res no és perfecte.

Jo crec que quan funcionem tots així es reduiran els accidents, segur!

Anònim ha dit...

Jajjaj que cachondos els de google que ho hageren pesant avans ostia i no hem clave en la autoescuela. si es que no hi ha manera ;)

Álvaro ha dit...

Suposo que és el pas lògic després de que inventessin el cotxe que aparca sol, calculant ell mateix les distàncies.

Això sí, d'aquí a que això es comercialitzi i sigui l'imperant a la nostra societat... Abans tindrem una Corea del Nord democràtica i que no vulneri els drets humans, que no pas un cotxe amb pilot automàtic.

Joana ha dit...

Serà un plaer veure com tots funcionem millor!!!

Jordi ha dit...

Ara m'he imaginat una caravana de cotxes provocada per un cotxe amb conductor virtual perquè els ocupants practiquen sexe virtual...

jomateixa ha dit...

"Kit, recógeme en la puerta trasera..." jeje
això potser aniria bé pels que surten de la disco i no recorden com es condueix; pels que estan impedits;...
Però i si el cotxe resulta massa intel·ligent i marxa sense tu...

Ferran Porta ha dit...

Coi, Garbi24, quina alegria: estic cansat de fer la ruta entre Berlin i Barcelona en cotxe; quin bon rollo, seure al cotxe aquí dalt i aparèixer a Catalunya, 18 hores després, ben descansat. M'encanta conduir però, ei, que a això potser m'hi apunto, eh?

Anònim ha dit...

Pensa que per a aconseguir tota aquesta de millores es crea ocupació via I+R+D. Uns llocs de treball, a més, que són de qualitat i d'un alt valor afegit. El que es perd d'una banda per la'utomatització dels sistemes es guanya per aquesta altra.

_MeiA_ ha dit...

Ufff.. no sé què dir-te... a mi no m'agrada pas aquesta idea. M'encanta conduir i per mi mai em compraria un cotxe automàtic, i molt menys que condueixi per mi.

Però s'ha de reconèixer, que per les nits que vas amb 4 copes de més aniria mooooolt bé.

El porquet ha dit...

I què faran tots els "nengs"? Trucar els cotxes automàtics per a que s'autoaccelerin més i millor?

Anònim ha dit...

Quines coses! Ara em ve al cap un acudit que la feina es feia sense mans ;)

GEMMA ha dit...

A mi m'agrada conduir, espero que si va a més passi a ser una opció a escollir i no un canvi radical per a tots els conductors a nivell mundial. A més les màquines també poden fallar no són inmunes a possibles errors.