divendres, 6 de març del 2009

Cultura


Diuen les veus sàvies d’aquest país que hem d’inculcar la cultura als nostres fills , per tal de que ens integrem un xic més al nivell de Europa , de la que sembla ser en som els més....... (animal típic català) . Difícil tasca la nostre , de que els nostres visitin, museus , espectacles , cinemes o qualsevol altre espectacle si no aconseguim que algú abarateixi el cost de les entrades .
Posem per el cas que volem anar amb família, a visitar qualsevol dels abans anomenats , ens trobarem que unes entrades , ja quasi per tot valen uns sis euros , que si ho multipliquem per quatre tenim......., si quatre mil de les antigues pessetes . Si no m’equivoco la gent que abans guanyava cent cinquanta mil pessetes i pagava aquestes a cent pessetes, tenim que amb el seu sou podria comprar mil cinc-centes entrades . Ara actualment que els sous congelats de tant de temps, fa que els que son mes rics que els mileuristes, guanyin uns mil cinc-cents euros ,i que si ho dividim per sis euros , tenim que només podrem comprar amb el nostre sou dues-centes cinquanta entrades . Trobo que es un bon motiu per que la gent tingui unes ganes boges d’anar-hi .
El que no pot ser, es que anar a gaudir d’una tarda de cinema amb família, ens costi quasi trenta euros i sense dret a crispetes , que no opinaré sobre el seu preu , perquè senzillament, es inexplicable .
Crec que des de el govern central s’hauria de subvencionar tot aquest tipus d’espectacles perquè no fos tan car als usuaris .
Potser si destinessin una part dels diners injectats a caixes i bancs del nostre atrotinat país , potser ara moltes coses ,asta podrien ser gratuïtes .
Parlem ?

13 comentaris:

nek ha dit...

Estoy de acuerdo, para ir con los niños al cine te lo tienes que pensar, un museo, teatro, etc, pero el precio de las palomitas es , yo si le pongo un nombre " indecente", cuando todos sabemos que le cargan por lo menos un 300%, y me quedo corta.
Con el mismo sueldo de hace años, no se pueden hacer las mismas cosas, eso es fomentar la cultura

Els del PiT ha dit...

Precisament les crispetes i el beure són la raó principal de la pervivència de les macro-multi-sales (és on fan el veritable negoci).
No seréjo qui jutgi això, però es fa difícil anar en família arreu(som cinc, si comptem l'avi Gres...)
sergi ;-)

Kudifamily ha dit...

Nosaltres el que fem és aprofitar-nos de tot i de tothom. Que ara fan una exposició gratuïta? Cap allà que anem! Que demà podem tenir entrades gratis a un petit espectacle? Doncs vinga!
Ara, si hem de pagar una burrada per anar a un concert (d'aquells anomenats familiars o per nens, no us penséssiu pas...), una obra de teatre o una exposició, doncs no ens hi veureu pas... ens fem la cultura nosaltres mateixos a casa, amb llibres, música i cançons!
La cultura en aquest país(potser deixant de banda un xic els cinemes) ha estat sempre considerada un luxe, un "divertimento" per elitistes, i com que continua essent així (sí, hi ha nits blanques, setmanes culturals i cosetes per l'estil... que no solucionen gaire res, la veritat)la cultura del nostre país continuarà sent la que és: fruit de la molt bona voluntat dels pares i sobretot de la imaginació!
Ah, i els que no vivim a Barcelona o rodalies encara patim més aquesta manca de sensibilitat cultral, perque entre que la oferta és escassa i que els preus se surten de mare pel fet que no hi ha molta afluència de públic...
En fi, que continuarem culturitzant-nos via internet i paper...

(caram, quina parrafada m'ha sortit!!)

I dels cinemes i crispetes ja no en parlo perque m'encenc només de pensar-hi...

una que bada pels núvols ha dit...

Ei!! Amb tantes preguntes m'has estressat!! Hauré de reflexionar-hi aquest cap de setmana i ja et diré el què... :D

òscar ha dit...

no soc gens partidari de la política de subvencions ja que els criteris que, encara ara, s'utilitzen no se sap ben bé a què responen. de fet, els polítics solen fer bandera de la importància en els presuposts de les partides per cultura i els artistes clamen dient que sols s'aporta als amiguetes. un enrenou!

abocat aquest rotllo inicial, estic d'acord en tota la resta. fer qualsevol activitat en família val la torta un pan. potser, per això, hi ha les descàrregues il.legals que hi ha o ens portem, d'estranquis, les crispetes comprades de casa.

bon cap de setmana!!!

Anònim ha dit...

Ui cine i crispetes i si m'apures un soparet, xq ja que eisim una vegada i si vius aqui a Valencia tens dos opcions per tornar a casa o pagar el parking o el taxi, total que la nit t'is per un pico marededeu senyor, millor hem quede sotera i sense fills que es tot mes economic, GRACIES PER FERMEU VORE Un bes

Ana ha dit...

Res tu, pel·lícules del Videoclub per la família i quan els nanos es facin grans, que es paguin ells el cinema ;)
Aquí el cinema és encara més car que allà, mínim 10$ així que cal escollir molt bé la peli abans d'anar-hi....

khalina ha dit...

Tot és molt car, cert. Ara que l'IPC del 2008 va quedar en 1,4%. Curiositats de la vida!

Es tracta d'aprofitar el diumenge que els museus són gratuïts, anar al teatre amb ofertes varies, i menys del que voldríem.

Les crispetes? Una estafa

assumpta ha dit...

Sí que ens de mirar on deixem els pocs calerons que ens queden, sí.
I desprès de tot diuen que l'ipc queda en no res. No s'enten !
Que en fa de temps que no en compo de crispetes!!!
;)

Striper ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu i mes quant moltes activitts culturals estan subencionades.

Cristina ha dit...

Jo no sóc molt amiga de les crispetes al cine però si em venen de gust les compro fora del cine que són més barates i més bones. A mi m´agrada molt el cine i haig d´aprofitar el dia de l´espectador per anar-hi perquè surt per un ull de la cara i això que jo no tinc fills ni parella però si vaig dos cops per setmana surt força car.

Marta ha dit...

Garbi24
una vergonya, que mes voldria jo que poder anar a moltes de las activitats que es fan, per que ja sen fant ja....pro qui es el guapo que es pot permetre una activitat d'aquestas ni que sigui un cop al mes?????, jo no.

molts de petons.

zel ha dit...

Vaja, sort, sort i sort que hi ha algú que ho explica clar i català per tal que s'entengui...que som a dia 10 i ja no tinc gairebé res al banc, merda (amb perdó)!!!