dilluns, 25 de març de 2019

La PalmaTornem d’una setmana curta, les vacances ja tenen això d’escurçar el temps a passos de gegant. Però hem omplert la capsa de records per aguantar fins les properes.
L’illa de La Palma era un destí complicat d’anar, doncs s’havia de fer escala a alguna de les altres illes. Quan vaig descobrir que havien obert des de bcn directa, vaig posar fil a l’agulla.
Si l’anomenen “la isla bonita” és per alguna cosa, i fa honor al nom, almenys a nosaltres ens ha encantat. Pots passar amb poc temps de la cota zero a la cota 2426, amb els núvols a sota els peus, amb trekkings per carenes de volcans actius fa pocs anys.
Tot això contrasta amb la costa nord, frondosa, salvatge i encara autèntica. Encara queden llocs on amb tant sols tres taules pots seure a dinar i menjar el que hi ha aquell dia, sense cartes, com un més de la casa. Senzillament autèntic.
Un altre cosa a ressaltar és l’amabilitat de la gent i l’atenció que tenen amb el client, es respira tranquil·litat i calma. Donada en part per la moratòria de no deixar fer més allotjaments turístics, al ser reserva de la biosfera es vol reservar com a tal i queda molt lluny de les massificacions turístiques d’altres llocs i a sobre a preus molt raonables. 
Us deixo unes mostres......


Balenes pilot a alta mar

Posís de Candelaria, poble encastat a les roques 

Cresta del volcà Teneguía

Increïbles postes de sol a la cara oest 

Salines de Fuencaliente

Platja i poble de Tazacorte

Bosc de dragos

135 milions de kgs exportats el 2015

Los LLanos de Aridane


Mirador Roque de los Muchachos


7 comentaris:

Joana ha dit...

Bonica és poc!
Precioses imatges.

xavier pujol ha dit...

Vas saber triar Joan. Ho vàreu encertar.

XeXu ha dit...

Aquest mateix any hem anat a Tenerife i ens vam dir que aniríem a visitar alguna altra illa més endavant. Com sempre, fas números perquè et copiï una escapada. No sé per què existeixen les agències de viatges tenint-te a tu.

M. Roser ha dit...

Pel què veig és una illa precisa amb aquests paisatges tan bonics i les casetes pintades de colors... Suposo que aquest "muchacho" ets tu i jo que t'havia confós amb la balena, he, he.
Bona nit, Joan.

Carme Rosanas ha dit...

Ja us he anat seguint i ja he pogut comprovar que us ho heu passat pipa. No conec La Palma, a veure si jo també et tornaré a copiar el viatge. Quants dies ens recomanes? Una setmana?

joan gasull ha dit...

Nosaltres hem fet una setmana, per visitar-la és suficient, per gaudir-la ens hi haguèssim estat més.

Pakiba ha dit...

feliçitats per aquestas bonicas fotografías, Palma es una preciositat.
Hi he estat varias vegades i sempre tens coses per descubrir.