dimarts, 31 d’octubre del 2017

Compartir, copiar i enganxar

Del procés en podem quedar més o menys tips, però de rebre masses vegades la mateixa informació pot ser letal.
La gent està tant neguitosa, que rep coses i les envia a tots els grups i amics que té, vol fer saber a tothom el que està passant al moment, sense adonar-se que potser és de fa quatre dies o ja està penjat en aquell grup, a twitter o on coi sigui, multitud de vegades.
Ahir mateix al vespre obrint el whatsapp veig que tinc varis missatges de diferents persones que comencen amb les mateixes lletres. Tot repetit i no cal ni llegir-ho perquè les fons oficials bé que ho fan al moment que poden.
Està informat està molt bé, però en la justa mesura i sobretot tocant de peus al terra. No cal córrer tant per fer circular les notícies, nosaltres anem sempre mig kilòmetre enrere  i podem  molt bé perdre cinc minuts per comprovar el que està fent córrer la gent. Així el dia que diguem alguna cosa la gent ens pararà atenció.
Si bé hem de donar les gràcies a ser on som a les xarxes socials, podríem aprofitar el moment per aprendre a fer-les servir.
I només he parlat de la informació.......si em poso a parlar de mems, ho cremem tot. 
Estem alerta, sí, però no perdem l’oportunitat de llegir, escriure, abraçar i.... el que pugui sorgir, després de desconnectar una mica de la ximpleria mediàtica.

9 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Una persona que m'acostuma a enviar missatges favorables a la nostra independència avui m'ha enviat un mem que ridiculitzava el president i el vicepresident de la nostra república.
És tal com dius Joan, hi ha qui re-envia mems, sense ni haver-los examinat críticament.
Utilitzaré el castellà: "lo bueno, si breve, dos veces bueno". Amb els wadsaps (o twiter, facebook, etc.) igual.

Sergi ha dit...

Com tu has dit, caldria aprendre a fer servir les xarxes, i això inclou també whatsapp o telegram, que no deixen de ser xarxes també. La informació ha d'estar contrastada i ser de fonts oficials. I el missatge d'un amic no és una font oficial. Molts missatges que rebem tenen com a finalitat desinformar, i com que és tan fàcil compartir, només amb un parell de clics, es difonen rumors que no convenen. Hauríem de frenar, respirar deu cops, i després valorar si allò que passem fa més bé o més mal.

M. Roser ha dit...

També penso que tens raó, darrerament miro poques informacions per evitar tantes repeticions i molta tonteria...
Està bé estar ben informat , però de vegades acabes ben embafat!!!
Bon vespre, Joan.

Anònim ha dit...

Si fes cas de tot els fakes que arriben per whatsapp Catalunya seria per una banda primera potencia mundial i per l’altre estaria arrasada amb bombes atòmiques.

Carme Rosanas ha dit...

Tota la raó, Joan, tota... jo reenvio poc, però reconec també que em costa desconnectar...

Pakiba ha dit...

Tota la raó a vegades es un bonbardeix de lo mateix mil y una vegada

Elfreelang ha dit...

per això jo l'únic que vaig servir és el blog i confesso que darrerament he cercat pel twitter, tampoc tinc cap compte ,mirant de destriar el gra de la palla de vegades tant xerrameca digital confon i no informa

Mireia ha dit...

Pel que fa a Whatsapp Intento no compartir res que no sàpiga d'on prové. Si trobo interessant el que diu i m'agradaria compartir-ho, pregunto a qui m'ho ha enviat si en sap la font, sinó ho sap ( que és la majoria dels casos) no comparteixo. En algun cas que algun escrit m'ha semblat especialment interessant o encoratjador i opto per compartir sempre indico que no en sé la font i per tant la seva fiabilitat... sóc rareta ho sé.

En el cas de twitter ja és una altra cosa, intento retuitar poc... però no sempre sóc tant curosa.

Costa intentar fer-ho bé i adaptar-nos a la velocitat i a la quantitat d'informació que ens bombardeja

Glo.Bos.blog ha dit...

Tens raó, a la millor voluntat t'inundem que missatges repetits, duplicats i ,el que és pitjor, falsos.
Jo, entre una cosa i l'altra tinc el cap com un bombo.
Costa molt desconnectar ni que sigui una estona.