dimarts, 14 de juny del 2016

Bona feina.....però per res

Assegut a la terrassa, fent el cafè tranquil·lament a les deu d ela nit. Un cotxe es para davant la casa dels veïns, dos individus baixen, creuen el carrer i es fiquen dins el jardí de la casa amb tota tranquil·litat. Vist això m’aixeco vaig cap allà a cridar : què collons feu aquí, foteu el camp!! Al moment que un d’ells feia llum amb el mòbil dins una habitació per veure que veia. Al sentir el crit, sense ni immutar-se, tot baixant el cap salten altre vegada la tanca i pugen dins el cotxe.
Veient les intencions agafo el meu cotxe i surto a donar un tomb per veure si puc agafar la matrícula, però després de dues voltes veig que ja han marxat.
Truco als mossos per alertar de la situació i el model de cotxe, amb la sorpresa de que al mateix poble ja algú els ha vist i ha trucat també.
Per alertar al poble faig ús del grup de whatsapp de la festa major perquè tothom vagi en compte. La virtualitat dóna els seus fruits i entre uns i altres tenim matrícula i direcció cap on es dirigeixen, amb aquestes dades torno  trucar a  mossos per ampliar informació.
La tant qüestionada policia, amb tota la informació detallada acaba trincant als tres paios que ja havien entrat a un habitatge del poble veí.
L’endemà rebem agraïments dels mossos per la nostre col·laboració i organització.
Sí, ho hem fet bé, els mossos també, però de què haurà servit si segurament abans de que la tinta de l’informe fos seca, ells ja devien tornar a ser al carrer, amb la vista a on podrien posar les mans de nou.
Podria ser un relat, un tros d’una novel·la o un guió d’una peli d’acció, però no, és la crua realitat . I tots hi estem exposats. 
Estem indefensos, davant la impunitat dels dolents, potser la justícia no es fa justícia.

12 comentaris:

M. Roser ha dit...

Ai Joan, sempre hem de veure la part negativa de les coses! Tan bonic que era fins l'últim paràgraf i vas i t'ho carregues, he, he...Aquest l'esborro de la ment, com si tu no l'haguessis escrit!!!
Que de vegades les coses funcionen bé!
Bon vespre, Joan.

Carme Rosanas ha dit...

Estem bastant indefensos... Tens raó!

Alfonso Robles Motos ha dit...

De vegades, aquestes realitats mai la entendrem, encara que de vegades són les que impedeixen que gent innocent passi per mals moments.
De totes maneres aquesta col·laboració de tots és molt important i segur que ens fa més segurs.

Joana ha dit...

Ben cert, potser demà tornen a venir.
Suten igual que entren, en cinc minuts.

xavier pujol ha dit...

Els jutges i els legisladors haurien de buscar noves solucions quan les lleis actuals són insuficients.
Un aplaudiment per la teva actitud Joan.

Sergi ha dit...

Caram tu. Per començar, enhorabona per la valentia i per estar tan ben organitzat amb els veïns. I tens tota la raó, la justícia hauria de ser molt més severa, perquè si qualsevol pot sortir-se'n ràpidament, està clar que reincidirà. Han de saber que ho passaran malament si delinqueixen. També ho haurien de saber aquells que roben milers de milions, però encara és més difícil que pateixin càstig.

jomateixa ha dit...

A mi també em sembla que vas ser molt valent d'agafar el cotxe per seguir-los.
En quant a la resta, totalment d'acord. Una boníssima feina i coordinació per res.

sa lluna ha dit...

Vas ser molt valent, però tot l'esforç segurament no servirà.
A mi em van entrar fa uns anys, de dia. Sort que no hi érem. La policia no va voler venir a casa, es van limitar a demanar-nos una relació del que havien robat i dir-nos que ja sabien els qui ho havien fet. No van detenir a ningú perquè, en teoria, ja haurien venut o fos l'or. La veïna que ho havia vist tot, dies després ho va negar ... també vaig entendre la seva por.
Han passat els anys i després d'algunes visites a la policia, res del que ens van robar va aparèixer, ni tampoc els delinqüents van ser caçats.
Esperar que no es repeteixi és el que ens queda. :(

Aferradetes, Joan.

sargantana ha dit...


ets el meu heroi !

Glo.Bos.blog ha dit...

Això no és justícia, això son unes lleis massa permissives.
Si que ets valent, Joan, t'admiro!

Elfreelang ha dit...

jo també et felicito a tu i els teus veïns i als mossos....la culpa és d'unes lleis mal fetes i mal aplicades

Pakiba ha dit...

Vas ser molt valent .