dimecres, 30 de març del 2016

Quin és l'animal que vola més amunt?

No sé si algú va veure el programa de TV3, pilots, en que un pilot explicava aquest acudit potser com a manera d’intentar fer saber que són persones normals o apropar-nos una mica més a ells.
No sé si ho varen aconseguir, però a mi potser m’hi sobraven comentaris així i m’hagués agradat un programa no tant elitista i tècnic, per donar pas a coses vitals que no varen sortir al  programa, com la vida familiar d’aquestes persones, el cost d’una carrera de pilot i la diferència de sou entre els que entren ara i els que conserven antics privilegis.
En veure el programa et poden venir ganes de fer-te pilot, però pagar una carrera de vuitanta mil euros per entrar a una companyia low cost i ser mileurista, no ha d’incitar massa a la responsabilitat, comptant que altre gent per la mateixa feina cobra deu vegades més.
Sembla ser que donen per fet que aquesta gent no té vida familiar, doncs apart d’ensenyar les seves aficions no es va parlar de conciliació familiar. Vaig trobar una mica fora de lloc que un dels pilots tingui com a afició llençar-se al buit des de grans edificis, segons ell perquè li encanta la sensació de caure al buit.
No crec que fes falta tampoc que les dones s’haguessin d’explicar tant sobre què els hi pregunten quan la gent puja a l’avió i s’adonen que la comandant és una dona. Si tenen el carnet serà perquè saben volar no?
Si la gent ja té fòbia a volar, no cal explicar que cal apagar un motor perquè ha entrat un ocell. El primer que pensa la gent és....hem de parar els dos?
Com a colofó final, el tema ovni, que si hi ha qui no ha vist res i hi ha qui ha vist llums estranyes que desapareixen sense més..... 
Va ser un bon programa, a mi em va agradar i es nota televisió de qualitat, però hi ha coses que no calien, si es volia vendre confiança i humanitat.

15 comentaris:

xavier pujol ha dit...

No vaig veure el programa, però sí que vaig veure els anuncis previs que en feien, i també em va xocar que a aquestes alçades (i mai millor dit) hi hagi qui s'estranyi de que el pilot sigui una dona.
Amb tot això, no sé quin és l'animal que vola més alt... però se me n'acut un.

sa lluna ha dit...

Animals que volen n'hi ha molts ...
No vaig veure el programa, pel que expliques va ser entretingut, tot i que això de les dones és un mal que no sé si ja veuran els meus ull que es curi.
Qui té por a volar no crec que amb més confiança la perdi. Gairebé tots ens quedem amb els ulls com a plats quan es belluga un poc! I, ara, entre suïcidis i atemptats, la cosa està per poca broma.

Aquí diem: "vola, vola, un pardal" ;)
Aferradetes.

M. Roser ha dit...

Vaig veure el programa, però no sencer, algunes coses les vaig trobar molt interessants, sobretot les que contribuïen a clarificar coses que de vegades no entenia, però com dius tu, potser hi havia algunes coses banals, que no calien...
L'acudit de l'ocell no el vaig sentir, però jo sabia un conte, que l'àliga es pensava que era el que volava més alt, fins que va sentir la veueta d'un petit ocell (no recordo quin)que va dir que era ell, perquè s'havia enfilat a l'esquena de l'àliga i és clar, quedava més amunt...
Bon vespre, Joan.

M. Roser ha dit...

L'ocell era el reietò, em sembla que és el més petit que tenim aquí al nostre país...

Alfonso Robles Motos ha dit...

El títol em sona a un vell acudit, que millor callem. Penso que gairebé tots, quan vam pujar a l'avió, ho fem amb un cert recel, pensem que qualsevol avaria pot ser definitiva. Potser programes que transmetin que pilots i hostesses són persones que porten una vida normal, que treballen i es jubilen com tots, contribuirà a donar confiança als que viatgem. Potser aquelles dades que augmentin les nostres dubtes no són adequades en un programa de divulgació

Carme Rosanas ha dit...

Jo tampoc vaig veure el programa, però trobo que les teves objeccions són molt raonables. També penso que no calien aquestes coses.

Pere ha dit...

Darrerament cada vegada em fa mes mandra volar amb avió.
Entre els controls de seguretat cada dia més nombrosos i pesats i l'augment d'accidents en els últims anys, no sé si a causa dels vols "low cost", estic agafant un xic de por a l'avió.

Bona nit Joan.

Joana ha dit...

Del tot d'acord amb tu!
Molt superficial, per mi.

Sergi ha dit...

Només el vaig veure anunciat, però no vaig mirar el programa. Entenc les coses que expliques, suposo que alguns temes posen de mala llet. Espera que facin el programa dels controladors aeris...

jomateixa ha dit...

VAig veure només una part, però crec que tens raó.

Sergi ha dit...

Com acaba l'acudit? Són els humans? Són els polls que hi ha al cap dels humans? Els tardígrads?

Consol ha dit...

Això, com fa l'acudit?

Glo.Bos.blog ha dit...

No vaig veure el programa. Entenc que no va ser res de l'altre món: típics tòpics, pel que comenteu.
Algú sap quin és l'ocell que vola més alt? Ara no m'expliqueu un acudit.

Elfreelang ha dit...

Joan sort que finament no el vaig veure ...m'hagués fet venir esgarrifances que en el lleure hi hagi pilots que els agradi llançar-se al buit .....

Anna ha dit...

Jo el vaig veure fa un parell de dies perquè amb l'anunci em despertava la curiositat però estic totalment d'acord amb tu; molt superficial. Jo esperava conèixer com s'ho feien per conciliar la vida familiar, horaris, ... no sé, coses "curioses".

L'afició d'aquell pilot a caure al buit jo també la vaig trobar completament fora de lloc; una afició com una altra si però ...