dilluns, 28 de desembre del 2015

Quanta ferralla

Aquests dies qui més qui menys es veu abocat a la compra d’alguna mena d’estri que promet molt, però que en realitat, és una cosa feta amb els mínims costos possibles.
Quan et veus en la cua de reclamacions de cal MediaTonto i veus la quantitat d’objectes que es tornen, per no funcionar correctament, és quan dius, què coi estem fotent?
No troben gens estrany que no funcioni, de fet crec que ho veuen com una cosa normal dins els paràmetres de venda. Que en voldrà un altre? Cap problema torni a dins i agafi més merda, sembla que et diuen.
Un cop a dins i davant d’un palet de portàtils, faig una pregunta que em contesten amb gigabytes i no amb gigahertzs que és el que pregunto. Venedors que no hi entenen res, tant aviat venen aspiradores com ordinadors, tant li fot, s’ha de fer caixa. Al final en trobo un de bo i sincer....em diu: d’aquest piló no agafis res, tots són una merda, en tot cas agafa allò d’allà...amb cara de pomes agres.
Ferralla per les festes? No, sempre és ferralla pura, cada cop més fireta i sospito, que tot el que es retorna o molta part, va directa al desguàs, no val la pena perdre-hi ni una hora. 
Ah...i una cosa, comprar el més car tampoc soluciona gaire res, ferralla amb més prestacions. I vagis on vagis, trobes el mateix, des d'un assecador de cabell a un ordinador, passant per qualsevol objecte que ens proposin comprar.

13 comentaris:

jpmerch ha dit...

Sempre serà millor comprar la merda on estiga més barata.

Allau ha dit...

T'aconsello que compris un llibre de contes bonic, si encara queda algú a la família que llegeixi contes.

Sergi ha dit...

Seria pitjor si tot el que es torna acaba dins una caixa nova i es torna a vendre... i si no es queixen, tot això que tens...

Joana ha dit...

Jo sols hi he comprat un cop, males cares, antipàtics i cap informació.
No hi he tornat.

xavier pujol ha dit...

Als prestatges ferralla. Pels clients borralla.
Mínima qualitat, màxims beneficis.
Malgrat tot:
Bon any 2016 Joan.

jomateixa ha dit...

El món del consumisme és així, tot ha de durar poc perquè tornis a comprar i a comprar...

sa lluna ha dit...

Com entenc el que dius, vaig anar a mirar una rentadora pel meu fill i l'oferta que hi havia era per a una garantia de sis mesos, si volia quatre anys i que la portessin al domicili, la mateixa rentadora costava 50 euros més. :(
Està vist que fan les coses perquè tinguin el mínim de vida útil. La meva mare va comprar la seva primera rentadora i la va tenir 40 anys funcionant amb 5 persones a la família, just el que ara no passa.
En fi, que tot això no t'impedeixi gaudir de les festes.

Aferradetes!

M. Roser ha dit...

No acostumo a comprar a caps grans magatzems, tinc més confiança en les botigues de barri, perquè si et coneixen, és més difícil que t'enredin...
Que tinguis un Bon Any, Joan, que això no es paga amb diners!
Petonets.

Elfreelang ha dit...

encara rai tu si hi entens ....als simples mortals igual ens colen la ferralla i quedem amb cara de tontes .....
deu ser allò de la obsolescència programada programen la ferralla i també els venedors

rits ha dit...

Una reflexió ben encertada. I si, la qualitat ha minvat molt, i les presses i ànsies de compra, ajuden a aquest mercat tan en precari.
Cap a on anem,.... buf... difícil, però també és cert que cada vegada més hi ha gent qui demana la compra responsable i racional, com ho fas tu amb la denúncia que fas en aquest post.
Ens hem de reeducar, resintonitzar, reprogramar.

Unknown ha dit...

Vivim envoltats de ferralla... i alguns ben contents!

Bones Festes Garbí!

Unknown ha dit...

Ups..... sóc l'alba, pero tinc l'ordinador que és una ferralla i se m'ha desprogramat el meu nom.. jaja

Marta ha dit...

Estic amb tu, intenta fer un reset! et recomano aquest article
http://radio.uchile.cl/2013/08/17/me-cai-del-mundo-y-no-se-por-donde-se-entra-para-mayores-de-50