diumenge, 27 d’octubre del 2013

Encendre el foc

Encara que no us ho sembli d’aquí a poc temps caldrà encendre la llar de foc, del fred no ens escapem segur, per escalfament global que hi hagi, sigui  nostre o el del globus.
Segurament que tothom sap com encendre bé el foc, però no està de més uns consells abans de començar la temporada:
Per la primera encesa agafeu alguna cosa primeta, però res de brots verds que això encén, però només els ànims. Els emboliqueu amb un full de paper de diari, per encendre bé ha de ser tipus La Razón. Abans d’encendre poseu la televisió al canal d’Intereconomia, per crear un ambient molt sec. Aleshores ja podeu encendre el paper tot entonant els segadors. Veureu com comencen a saltar espurnes ràpidament, tot seguit aneu pujant el volum de la tele sense deixar de cantar i ho tindreu tot a flama viva. Ara ja només cal anar posant llenya al foc a gust de la temperatura que es desitgi.

Si aneu amb compte amb les barreges tot anirà bé, no us passeu o acabareu amb les celles socarrimades..... Ah, per la llenya no patiu que ja ens en posen cada dia.

12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

De llenya n'anem sobrats... ja tens raó, ja... Jo la Razón no la toco ni per cremar... em mantinc a distància no fos cas que la que em cremés fos jo...

Kuroi Neko ha dit...

Ostres, m'han encantat els teus consells ! :D

Sergi ha dit...

Sort que no tinc llar de foc perquè em sembla que em faria un embolic amb els teus consells, i encara prendríem mal. Que sí, que el foc interior ens l'encenen fàcilment d'aquesta manera, però si hi comencem a posar candela de veritat, aquí muntem un sidral que no vegis.

M. Roser ha dit...

Vols dir que no acabarem calant foc a la casa...Però si jo no tinc llar de foc!!!
Però per si de cas, tu no t'hi apropis gaire un cop encès, o et passarà com els gats de casa la padrina, que sempre acabaven socarrimats...
Bona nit, Joan.

Relatus ha dit...

Buf, prefereixo una bona estufa

Joana ha dit...

Ja veig que ets tot un expert!

Anònim ha dit...

Anem sobrats de llenya.

jomateixa ha dit...

Jo sí que tinc llar.
Ha estat molt bo!

kira permanyer ha dit...

jajaja ens deixaran preguntar qui vol foc o no???????

Glo.Bos.blog ha dit...

Els ànims ja estan que cremen, no ens faria falta tanta llenya com ens donen.

Lluna ha dit...

Em sembla que ja estem tots bastant encesos!!!

Alerta amb les guspires...

Gemma Sara ha dit...

Hi ha uns quants motius d'inspiració, només falta saber reconstruir o més aviat construir després (després d'aconseguir el foc)... uf, pas facile!