dijous, 7 de març del 2013

Conciliació familiar i dieta mediterrània

Acabo de rebre els horaris d’ESO del proper any i, em fa molta gràcia després de tot el que prediquen de conciliacions i dietes, quan veus que a partir del proper curs, a casa els nens s’hauran d'aixecar una bona estona abans de les set del matí per poder assistir a les  classes que comencen a les vuit. Més endavant veig com fan dues parades d'esbarjo de vint minuts, suposem per menjar entrepans, doncs ens comuniquen que el servei de menjador que teníem s’ha anul·lat per falta de demanda. Segons la meva filla, cada dia s’ha de fer cua als dos torns de menjador.
Al final veus, com sortiran de classe a tres quarts de tres i que un cop agafat el transport escolar arribaran a casa a les tres i vint, mínim.
Que fem? Acabem de dinar a les quatre, sols, perquè hem de treballar per sobreviure, posar-se a fer deures i estudiar una horeta. Amb tot plegat quedaran lliures a les cinc passades.
La veritat és que no sé veure ni la conciliació familiar, ni la famosa dieta mediterrània. El que si sé veure són les retallades i l’interès d'alguns.
Una jornada de vuit hores fora de casa, per aprofitar a penes sis hores de classe, sense dinar omplint la panxa de l’adolescència d'entrepans i porqueries vàries. Que el bar del insti....per fer caixa si que el tindran obert.
Felicitats als organitzadors. 

17 comentaris:

Gemma Sara ha dit...

La jornada continuada estalvia menjador, però també és més esgotadora, crec (i començar a les 8 em sembla que no cal), una conciliació una mica rara, sí...

Sergi ha dit...

Estic d'acord que això de començar a les 8h és fatal, portarà molts problemes. Però com que els apres sempre s'acaben adaptant... No sé de qui és la culpa, no crec que sigui de les escoles, té pinta de venir de més amunt...

Dafne ha dit...

El propi sistema és una merda. Ho sento, no tinc cap paraula més idònia, per especificar el què estant fent!!!

rits ha dit...

El teu post m'ha atabalat. Com l'anunci de la Melero de les preinscripcions. Entenc que s'ha de ser previsor i que moure tanta gent i infraestructura és complicat, xò pensar en el curs vinent,... reconec que no hi estic acostumada, i això que sempre vaig amb calendari a mà de curs.

Molts ànims i aviam si trobeu la recepta!

Carme Rosanas ha dit...

Uix... com es complica tot, com ens compliquen la vida!!!

No sembla massa bona organització, no!

Sílvia ha dit...

Tot s'accelera molt, això jo ho feia a la Uni... us haureu de queixar i posar forts perquè això canviï. Animus, que mai faltin!

jpmerch ha dit...

De sobte tothom s'ha tornat boig.

Joana ha dit...

Ens venen fum i no hi podem fer gaire bé res.
Qui tenim la sort de tenir feina no ens queda una altre que confiar en la nostra canalla.
L'educació pública a fer punyetes. I ja no et dic res si com jo, ets família monoparental!

Ariadna ha dit...

Hi ha tantes situacions que no concilien la vida familiar i la laboral, que ja he perdut el compte. A més, per molt que ens queixem, ho fan per l'article 29. No hi ha volta de full.
El meu nano gran comença l'ESO el setembre vinent, ja veurem com ens organitzem.

jomateixa ha dit...

L'any passat vàrem protestar i vam retardar l'horari de que parles. Crec que per a l'any vinent ja no hi podrem fer res.
És que diu que així els nens rendiran més... JA!!
després de tantes hores seguides, amb uns esbarjos que a naltres ens han dit que seran de 15 i 15 o menys minuts, crec que ja no sabran ni que els estan explicant.
A part de la conciliació familiar, que això només coincideix amb els mestres que facin el mateix horari.
Res, que les excuses tant se val quines siguin, la veritat és que s'ha de retallar i fer diners d'on sigui, i sempre acabem pagant els mateixos.

Joana ha dit...

A les 8 del matí tenen son i a les últimes classes del migdia sense dinar ni t'ho explico.Els pares uns horaris que ja saps com funcionen i la conciliació familiar , de moment, no ha arribat. Fotut tot plegat

Glo.Bos.blog ha dit...

Això no te ni cap ni peus!
I encara ens volen vendre la moto de la conciliació familiar...

Laura T. Marcel ha dit...

Cada vegada ens em d'enfrontar a més coses incoherents en aquesta vida que portem. No hi ha ningú amb dos dits de front que pugui posar fre a aquesta cursa de descerebrats que organitzen les coses?

Elfreelang ha dit...

al meu institut ja fa anys que les classes comencen a les 8 , si que tenim menjador però pocs nenes es queden, no hi ha diners....pensa que és la mateixa administració educativa que ha recomanat que es facin aquests horaris així diuen s'estalvien en alguns casos el conserge de tarda.....pensa en el cas de companyes meves que viuen lluny , molt lluny de BCN i a més de professores també són mares i comencen a les vuit o sigui que es deuen llevar ben d'hora ben d`hora ...tot és força complex i estem en una època salvatge....les escoles no fan els seus horaris al marge de les instruccions de l'administració sinó sota les seves ordres

Ferran Porta ha dit...

Quan siguem independents no ens oblidem de crear un país decent. Per això la vull, bàsicament, la independència: per posar el comptador a zero i fer un país pensant en la gent, no ens els foscos interessos de quatre oligarques.

sargantana ha dit...

sort que ja ho tinc superat
pero deunido !!!

Marta ha dit...

La jornada continua pot anar bé sempre que tot vagi a l'hora, els alumnes, el treball dels pares i tot plegat...però ho tenim bastant enfangat!!! Penso que aquest horari afectarà sobretot el rendiment escolar dels alumnes i s'hi haurà d'afegir un cost addicional pels pobres pares que acabem la seva jornada labora força més tard!. Tot plegat un desastre!!!! El fet d'escollir la jornada continua no vareu tenir dret a fer-ho per votació?